Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák! Melyik fajta folsava...

Kismamák! Melyik fajta folsavat szeditek és mennyit naponta?

Figyelt kérdés

Babát tervezünk, szeretném már most elkezdeni szedni és jól jönne ezzel kapcsolatban egy kis segítség!

Az árát is írjátok meg légyszi! Köszönöm!:-)

2012. jan. 5. 20:08
 1/10 anonim ***** válasza:

[link]

ezt szedem, napi 1-et

2012. jan. 5. 20:14
 2/10 anonim ***** válasza:
Eurovit Folsav, napi 1-szer a 12-ik betöltött hétig szedtem. Patikában lehet venni.
2012. jan. 5. 20:17
 3/10 anonim ***** válasza:
DM saját márkás folsavját szedem, néhány száz forint 60 db
2012. jan. 5. 20:33
 4/10 anonim ***** válasza:

Femibion, most már csak két naponta (13. héttől) Ebben nem csak folsav van, de nincs olyan állat adag vitamin benne, mint az elevitben. Én attól rosszul voltam. így kettő az egyben, plusz 13. héttől omega-3-as változatban is kapható! :))

21 hkm

2012. jan. 5. 22:45
 5/10 anonim ***** válasza:
Én a Folsav 200 nevűt szedem: 60 db van egy dobozban (egyesével szedtem terhesség előtt is meg most a terhesség alatt is, de szedek Elevitet is), 200 mg folsav van egy tablettában (terhesség alatt az ajánlott napi adag 400 mg, de ha szedsz magzatvédő vitamint, abban is van valamennyi, így továbbra is elég egy db naponta). Kb. 800 Ft-ba kerül, gyógynövény boltban szoktam venni.
2012. jan. 6. 09:10
 6/10 anonim ***** válasza:
Szia, én a VALEANT márkájú folsavat szedem. Ez 3 mg-os és 50 db van egy dobozban. 1 db-ot szedek naponta. Az elejétől kezdve szedem és nekem a doki azt mondta a 26.hétig szedjem. Ára: 1145.-
2012. jan. 6. 09:24
 7/10 anonim ***** válasza:
Jaj, femibionból 800as 3300 ft, a 13. hét után a 400as 5500 kb. Mindkettő 30 napra elég. Szerintem ez a legjobb, több orvos is van körülöttem, például a férjem, ő azt mondja, ez szívódik fel legjobban.
2012. jan. 6. 10:49
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat!

Mindenképpen fogok venni folsavat, amiből napi egyet szedni fogok + b komlex vagy magneb6 vitaminra gondoltam és + még c- vitaminra mellé.

Külön terhes vitamint pedig csak akkor kezdenék el szedni, ha már meglesz a +teszt! (ami valószínűleg vagy femibion vagy gravida lesz)

Viszont akkor ez mellé is szedjem még a plusz vitaminokat vagy akkor már elég lesz csak a terhes vitamin?

2012. jan. 6. 15:35
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi is most készülünk babázásra, én Innovita folsavat szedek, ez 800 mikrogramm/nap. alaposan utánajártam mielőtt megvettem és több helyen is azt olvastam, hogy a velőcső záródási rendellenesség elkerüléséhez az kell, hogy már a fogantatás ideje alatt 700 mikrogrammnyi folsavat kell szedni, ezért választottam ezt a 800-ast. A patikában valamiért kétfélét tudtak mutatni, de mindkettő 3 mg(!) os volt, ami szerintem már sok. A 800 mikrogramm =0,8 mg, szerintem ez tökéletesen elég, főleg, ha azt nézzük, hogy sok helyen a 400-ast ajánlják kismamáknak.

Boldog tervezgetést!

2013. jan. 7. 13:32
 10/10 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Szerintem hasznos még a halolaj is, én azt is szedem, a legjobb, amit ajánlani tudok, a Synergy Tech halolaja, tisztított, tehát nem kell aggódnom a nehézfém szennyezettség miatt (a legtöbb halolajkapszula bizonytalan ebből a szempontból, tehát nem is utalnak rá, hogy tisztított lenne ezektől a káros anyagoktól), és a legoptimálisabb arányban tartalmazza a szükséges zsírokat.

2013. jan. 7. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!