Kismamák! Melyik fajta folsavat szeditek és mennyit naponta?
Babát tervezünk, szeretném már most elkezdeni szedni és jól jönne ezzel kapcsolatban egy kis segítség!
Az árát is írjátok meg légyszi! Köszönöm!:-)
Femibion, most már csak két naponta (13. héttől) Ebben nem csak folsav van, de nincs olyan állat adag vitamin benne, mint az elevitben. Én attól rosszul voltam. így kettő az egyben, plusz 13. héttől omega-3-as változatban is kapható! :))
21 hkm
Köszi az eddigi válaszokat!
Mindenképpen fogok venni folsavat, amiből napi egyet szedni fogok + b komlex vagy magneb6 vitaminra gondoltam és + még c- vitaminra mellé.
Külön terhes vitamint pedig csak akkor kezdenék el szedni, ha már meglesz a +teszt! (ami valószínűleg vagy femibion vagy gravida lesz)
Viszont akkor ez mellé is szedjem még a plusz vitaminokat vagy akkor már elég lesz csak a terhes vitamin?
Szia!
Mi is most készülünk babázásra, én Innovita folsavat szedek, ez 800 mikrogramm/nap. alaposan utánajártam mielőtt megvettem és több helyen is azt olvastam, hogy a velőcső záródási rendellenesség elkerüléséhez az kell, hogy már a fogantatás ideje alatt 700 mikrogrammnyi folsavat kell szedni, ezért választottam ezt a 800-ast. A patikában valamiért kétfélét tudtak mutatni, de mindkettő 3 mg(!) os volt, ami szerintem már sok. A 800 mikrogramm =0,8 mg, szerintem ez tökéletesen elég, főleg, ha azt nézzük, hogy sok helyen a 400-ast ajánlják kismamáknak.
Boldog tervezgetést!
Előző vagyok.
Szerintem hasznos még a halolaj is, én azt is szedem, a legjobb, amit ajánlani tudok, a Synergy Tech halolaja, tisztított, tehát nem kell aggódnom a nehézfém szennyezettség miatt (a legtöbb halolajkapszula bizonytalan ebből a szempontból, tehát nem is utalnak rá, hogy tisztított lenne ezektől a káros anyagoktól), és a legoptimálisabb arányban tartalmazza a szükséges zsírokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!