Üveges savanyú céklát lehet enni terhesség alatt? Barátnőm javaslatára kérdezek, mert szerinte nem lehet=)
Valamit a festékanyagokról zagyvált:)de én nem értem miért ne ehetnék.
Kissé össze vitáztunk ezen, és kitalálta hogy felhívja a védőnőt...jaj ne égessen már:))))))))
...épp egy halom céklát vacsoráztam be :)
Igen, lehet enni!!! :)
Valamit összekeverhetett a barátnőd, mert pont a cékla levét szokták színezésre használni más élelmiszerekben (pl. meggy joghurt, eper joghurt) ez egy természetes színezék, szerintem még E-száma is van, de az minden élelmiszeripari adalékanyagnak van, a c-vitaminnak meg a szódabikarbónának is. Nem minden káros ami E.
Ha jól megnézed, a cékla nagyon befog mindent, van amiből ki sem jön a színe.
Szerintem nyugodtan egyél, lehet kapni belőle ivóleveket is bioboltokban, természetes vaspótló (azt pedig, hogy van-e a befőttesüvegen belül valami adalék, fel kell tüntetniük a csomagoláson, azért nézz utána ha gondolod, pl. tartósítószer vagy ilyesmi, de a céklával szerintem nem lehet semmi gond.)
Ez a kérdés pedig van olyan mint a többi, nem tudom, miért kell leszólni a kérdezőt. Néha én is elbizonytalanodom, hétköznapi dolgokban is, a terhesség tele van tiltásokkal, amik néha irreálisnak vagy hülyeségnek is tűnnek (pl. lenmagot sem lehet enni elvileg, pedig nagyon jó székletlazító lenne.)
Szerintem kérdezz csak bátran, bármi van, úgyis lesznek akik igyekeznek segíteni és nem kavarnak.
Jó babázást :)
Ui.: a vas viszont okozhat székrekedést, úgyhogy erre szerintem lehet számítani:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!