Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatti dohányzás...

Terhesség alatti dohányzás kinél hogyan hatott ki később a baba egészségére?

Figyelt kérdés
Olyanok válaszát várom, akik képtelenek voltak letenni a cigit a terhesség alatt. Én jelenleg a 6. hétben járok és mèg nem tudtam letenni a cigit. Az adagot csökkentettem, de a bűntudat megvan, viszont egyelőre nem megy a teljes lerakás. Kérlek írjatok tapasztalatokat, hogy kinél hogyan hatott a terhességére, hogy dohányzott. Terveim szerint a 7-8. hét környékén fogom tudni letenni, amikorra úgyis kiderül, hogy rendben van-e minden a babával. Ha látni ès hallani fogom a szívdobogását, nem hiszem, hogy képes leszek utána rágyújtani.
2016. máj. 28. 18:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
66%

Általában a dohányos kismamáknak kicsi súllyal születik a gyermeke. Nagyon sok ismerősöm végig dohányozta a terhességét az összes gyerekével. Egyik kisbabának sem lett komolyabb baja (persze kicsi súllyal születtek).

Az egyik barátnőm viszont letette a cigit mind a két gyermekénél és hiperaktívak, nagyon rosszul teljesítenek az iskolában.

Nem azt mondom, hogy cigizz nyugodtan, mert nem lesz probléma.

Én most a 17.hétben vagyok, eleinte napi 5 szálat elszívtam, de kb 3 hete egyáltalán nem szívom. Nagyon rossz sokszor sírok is, hisztisebbnek érzem magam azóta. De már így is kockáztattam a pici egészségét :(

2016. máj. 28. 21:16
 12/16 anonim válasza:
100%

3 hetesen tudtuk meg hogy babàt vàrunk , előtte 8-9 èvig szìvtam a cigit, mikor kezemben tartottam a tesztet , abban a pillanatban mondtam azt hogy na egy utolsò, ès többet nemszìvok. Beleszìvtam ès nem esett jòl màr akkor mert a kicsire gondoltam. Azòta sem gyùjtottam rà, 18 hetes vagyok :) Minden a legnagyobb rendben :)!

Kìvànom hogy sikeruljon minnèl hamarabb letenned a cigit... :) Boldog babavàràst!

2016. máj. 28. 23:29
 13/16 anonim ***** válasza:
42%

Hát ne is gyujts ra tobbet. Legyen mar ennyi onfegyelem benned.

En kb 5hetesen hagytam fel a koffeinnel,pedig sulyos fuggo voltam,de tenyleg durvan. Aztan egyik nap mar nem ittam tobbe. Azt hittem beledoglok, olyan elvonasi tuneteim voltak. Raadasul ugyanazt a nehez szellemi munkat kellett azutan is vegezni a munkahelyen amit addig, koffein nelkul pokol a mai napig. De a babam fontosabb.

2016. máj. 28. 23:56
 14/16 anonim ***** válasza:
48%

A kérdező szeretett volna olyanról választ kapni aki dohányzott terhesség alatt,én dohányoztak.

Akkor úgy fogalmazok h EDDIG semmi baja a lányomnak.

De ez igazából lutri. Vagy,vagy.

Anyum is dohányzott, egészséges vagyok, a tesóm is az.

A szomszédom sosem dohányzott, mind a 3 gyerekének van valami baja ( asztma, allergia)

Drukkolok neked h le tudd tenni!!!

Jó babavárást!

2016. máj. 29. 06:41
 15/16 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm nektek a sok hozzászólást! Azon leszek minél hamarabb, hogy teljesen lerakjam a cigit, elképzelhetetlen számomra, hogy végig dohányozzam a terhességemet. Amit még fontos tudni: van egy 5 éves kisfiam, aki szívbeteg (bár ma màr szerencsére semmilyen gyógyszert nem kell szednie és minden műtéten túlvan már), illetve év elején elvetéltem. Mindkét terhességem elején azonnal leraktam a cigit és talán pont ezt nem kellett volna. Eddig hülyeségnek tartottam azt a nézetet, hogy aki cigizett, ne rakja le egyből a terhesség elején, mert többet árthat, de talán mègis van benne valami.
2016. máj. 29. 09:59
 16/16 anonim ***** válasza:
Kérdező! Jól gondolod, hogy a megvonás, többet ár...
2016. nov. 23. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!