Vérnyomásgondok?

Figyelt kérdés

30 hkm vagyok a vérnyomásommal vannak gondok.Tegnap voltam a kórházban vizsgálaton 4 napig vérnyomásnaplót kell csinálnom, majd viszza kell mennem kontrollra.Azt mondták napi 3x mérjek vèrnyomást reggel, dèlben, este.Van hogy fél óránkét, vagy órábként megmérem és teljesen különböző egyszer 123/93 fél óra múlva 143/108 pedig folyamatosan pihenek.Már megnéztem a vérnyomásmérés szabályait is betartom őket.De pl. olyan is volt hogy mértem 150/108- at (gondoltam magamba kizárt hogy ilyen magas legyen) 2 perc múlva megmértem és már csak 133/95 volt.Akkor most melyik a valós. Nem akarok csalni inkább derüljön ki hogy gyógyszer kell vagy valami csak a babának ne essen baja.Egyébként a fejfájáson kìvül semmi panaszom nincs.Felkaros vérnyomásmérőnk van Tensoval.

A segítséget előre is köszönöm!

2016. máj. 21. 13:46
 1/7 anonim válasza:
100%
Érdemes lenne mindkét karon megmérni. És nyugi, minél jobban stresszelsz, az érték annál hamarabb felszökik. Jó tanács: érdemes lenne vizeletben fehérjét nézetned minél sűrűbben a védőnővel, elkerülendő a toxémiát.(vagy legalábbis időben felismerni)
2016. máj. 21. 14:12
 2/7 A kérdező kommentje:
Pénteken néztek vizeletet, fehérje negatív, nem található benne.Igen az a baj ha már tudom hogy mérni kell rögtön izgulni kezdek és így biztos magasabb.😣
2016. máj. 21. 14:13
 3/7 anonim ***** válasza:

Elemet cseréltél mostanában a vérnyomásmérőben?

Egyébként lehet minden érték valós is, jegyezd fel és a doki majd megmondja mi a megfelelő kezelés!

2016. máj. 21. 14:22
 4/7 A kérdező kommentje:
Igen tegnap cseréltünk benne elemet, amikor megtudtam hogy naplót kell vezetnem.
2016. máj. 21. 14:25
 5/7 anonim ***** válasza:
Hát akkor jegyezd fel ezeket. Lehet persze az izgalomtól is, de azt majd az orvos eldönti, hogyan kell/lehet ezt értékelni. Szerintem.
2016. máj. 21. 14:32
 6/7 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Tegnap 166/122- felugrott a vérnyomásom, rögtön sürgősségi, bent is kellett maradnom, bár a benti vérnyomásmérő szerint "csak" 140/90 volt 😣 3x1 szem dopegytet adnak.Holnap 24 órás vérnyomásmérés és vizeletvizsgálat.Csak ami nyugtalanít hogy tüdőérlelő szteroidot fognak adni a baba miatt...pedig semmi jele koraszülésnek, 3000-es méhszáj, vizeletben nincs fehérje, pénteki vérvétel eredménye tökéletes (toxo panel valahogy így hívták) csak ez a protokoll.
2016. máj. 22. 13:29
 7/7 anonim válasza:
A szteroidnak csak örülj..készítik a baba tüdejét a kinti életre (nekem így, 890 g-os baba mindössze 2 napot volt anno lélegeztetőgépen). A toxémia nem a koraszülés jele, az egy (mindkettőtökre) életveszélyes állapot, mely úgy szüntethető meg, ha kiemelik a babát. De mivel nincs fehérje a vizeletben, bízz benne, hogy még bent tud maradni néhány hétig.
2016. máj. 22. 16:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!