Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg nem támogatja a TB a...

Tényleg nem támogatja a TB a toxoplazma vizsgálatot?

Figyelt kérdés

A nőgyógyászom felírja a házi orvosomnak, hogy mikor milyen vizsgálatokra van szükség, és a házi orvos adja a beutalókat, ez minden terhességemnél eddig így ment.

Most a házi orvos közölte, hogy a toxoplazmát nem csinálják meg az SZTK-ban, és hogy menjek magán laborba, mert 2-3000 Ft-ból megvan.

Ma akartam időpontot foglalni a vérvételre, közölték hogy 6000 Ft lesz (1000 Ft a vérvétel és 5000 a kiértékelés).

Tényleg nincs más megoldás?

Nektek hogy ment ez a toxoplazma vizsgálat?

Vagy ez már nem a kötelező vizsgálatok része?

#TB támogatás #toxoplazma vizsgálat
2016. máj. 13. 09:55
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Nálunk (Békés megye) már 2012-ben is fizetős volt. Nem a kötelező vizsgálatok része, pont mint a kombinált teszt és társai, amit szintén érdemes megcsináltatni, pedig fizetős.
2016. máj. 14. 07:40
 22/23 A kérdező kommentje:

A nődokimat is megkérdeztem, azt mondta, ha nincs macskám és megmosom a zöldséget, akkor nem kell megcsinálni.

Hát még alszom rá egyet, aztán eldöntöm. :)

2016. máj. 14. 19:47
 23/23 anonim ***** válasza:
Szerintem annyit megér a vizsgálat hogy megnyugodj hogy minden rendben mert ha netán (terhesség alatt kapod el irnak fel rá gyógyszert) és ha nem tudtál a fertőzésről igy hordod ki a babát az baj mert súlyos betegsége lehet nem ilyezgetni akarlak jó szándékból írom én is nemrég csináltattam meg még várom az eredményt még nem estem át rajta izgulok is nagyon odafigyelek mindenre a környezetemben. Első babám lesz és féltem mert sok évet vártunk rá. 27hkm
2016. máj. 14. 21:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!