Tényleg nem támogatja a TB a toxoplazma vizsgálatot?
A nőgyógyászom felírja a házi orvosomnak, hogy mikor milyen vizsgálatokra van szükség, és a házi orvos adja a beutalókat, ez minden terhességemnél eddig így ment.
Most a házi orvos közölte, hogy a toxoplazmát nem csinálják meg az SZTK-ban, és hogy menjek magán laborba, mert 2-3000 Ft-ból megvan.
Ma akartam időpontot foglalni a vérvételre, közölték hogy 6000 Ft lesz (1000 Ft a vérvétel és 5000 a kiértékelés).
Tényleg nincs más megoldás?
Nektek hogy ment ez a toxoplazma vizsgálat?
Vagy ez már nem a kötelező vizsgálatok része?
Aha. Értem, vagyis nem, de mindegy.
De ez mostanában változott?
Az előző három terhességemnél is ugyanebben a kerületben elvégezték.
Igaz, hogy akkor más volt a házi orvosom, mert idén váltottam.
Na mindegy, megvárom, amíg válaszol, lehet hogy csak a jövő héten fog...
Szia!
Nekem a körzeti csak táppénzes papírt ad,semmi mást. A doki simán beírt a magánrendelésen abba a kórházba vérvételre, ahol TB alapon végzik a kismamák vérvételét. Egy forintot nem kellett fizetni. Esetleg érdemes rákérdezni ott is, ahol a kismamavérvétel van, ha már a háziorvos nem annyira együttműködő e téren. Egy telefont megér a dolog sztem.
Boldog babavárást :)
Válaszolt az orvosom.
Elküldte nekem a 2015 januárban kiadott EMMI rendeletet, miszerint a vizsgálat nem kötelező, és az OEP-nek nem áll módjában támogatni.
Úgyhogy most irányoztam egy levelet a nőgyógyászomnak is, hogy kell-e ez valójában, mert háziállatom nincs, ha meg annyira fontos vizsgálat lenne, akkor mi a szöszért vették ki a kötelezőkből...
:(
A legutolsó szülésem 2012, szóval akkor még máshogy volt ez...
De legalább megfejtettem. :)
Köszönöm a válaszokat!
Nekem azt mondta a védőnő, hogy kb. 1 éve nem támogatja már a tb a toxoplazma vizsgálatot, úgyhogy fizetős lett, de nem kötelező, csak ajánlott.
Én azért elmentem, mert van cicám, a synlab-ban vették le, maga a vizsgálat 5000.-, plusz a vérvétel 1000.- volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!