Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg nem támogatja a TB a...

Tényleg nem támogatja a TB a toxoplazma vizsgálatot?

Figyelt kérdés

A nőgyógyászom felírja a házi orvosomnak, hogy mikor milyen vizsgálatokra van szükség, és a házi orvos adja a beutalókat, ez minden terhességemnél eddig így ment.

Most a házi orvos közölte, hogy a toxoplazmát nem csinálják meg az SZTK-ban, és hogy menjek magán laborba, mert 2-3000 Ft-ból megvan.

Ma akartam időpontot foglalni a vérvételre, közölték hogy 6000 Ft lesz (1000 Ft a vérvétel és 5000 a kiértékelés).

Tényleg nincs más megoldás?

Nektek hogy ment ez a toxoplazma vizsgálat?

Vagy ez már nem a kötelező vizsgálatok része?

#TB támogatás #toxoplazma vizsgálat
2016. máj. 13. 09:55
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Én két különböző városban is jártam terhesgondozásra. Az egyikben minden trimeszterben csináltak toxoplazma vizsgálatot, és a TB támogatta, a másikban meg nem csináltak, elmehettem volna fizetősben. Mindkét helyen a nőgyógyász adta a beutalót, nem ezen múlt.
2016. máj. 13. 10:32
 12/23 A kérdező kommentje:

Aha. Értem, vagyis nem, de mindegy.

De ez mostanában változott?

Az előző három terhességemnél is ugyanebben a kerületben elvégezték.

Igaz, hogy akkor más volt a házi orvosom, mert idén váltottam.

Na mindegy, megvárom, amíg válaszol, lehet hogy csak a jövő héten fog...

2016. máj. 13. 10:37
 13/23 anonim ***** válasza:
Tényleg? Akkor ezt már én sem értem. Passzolok.
2016. máj. 13. 10:44
 14/23 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem a körzeti csak táppénzes papírt ad,semmi mást. A doki simán beírt a magánrendelésen abba a kórházba vérvételre, ahol TB alapon végzik a kismamák vérvételét. Egy forintot nem kellett fizetni. Esetleg érdemes rákérdezni ott is, ahol a kismamavérvétel van, ha már a háziorvos nem annyira együttműködő e téren. Egy telefont megér a dolog sztem.

Boldog babavárást :)

2016. máj. 13. 13:32
 15/23 A kérdező kommentje:

Válaszolt az orvosom.

Elküldte nekem a 2015 januárban kiadott EMMI rendeletet, miszerint a vizsgálat nem kötelező, és az OEP-nek nem áll módjában támogatni.

Úgyhogy most irányoztam egy levelet a nőgyógyászomnak is, hogy kell-e ez valójában, mert háziállatom nincs, ha meg annyira fontos vizsgálat lenne, akkor mi a szöszért vették ki a kötelezőkből...

:(

A legutolsó szülésem 2012, szóval akkor még máshogy volt ez...

De legalább megfejtettem. :)

Köszönöm a válaszokat!

2016. máj. 13. 14:28
 16/23 Snorri ***** válasza:
Nekem nem néztek ilyet. Az emberek nagy része már átesett ezen a fertőzésen, ami egyébként csak egyszer lehetséges. Csak akkor van gáz, ha valaki véletlenül terhesen fertőződik meg. Ha macskatulajdonos vagy, akkor már valószínű, hogy átestél rajta. Akkor lenne gond, ha terhesen kapnál mondjuk egy kiscicát, életedben először. De mindenképpen kerüld a macskakakit, és ne egyél mosatlan zöldséget, gyümölcsöt!
2016. máj. 13. 15:04
 17/23 anonim ***** válasza:

Nekem azt mondta a védőnő, hogy kb. 1 éve nem támogatja már a tb a toxoplazma vizsgálatot, úgyhogy fizetős lett, de nem kötelező, csak ajánlott.

Én azért elmentem, mert van cicám, a synlab-ban vették le, maga a vizsgálat 5000.-, plusz a vérvétel 1000.- volt.

2016. máj. 13. 16:42
 18/23 anonim ***** válasza:
A vizsgálat nem fizetős tb alapon elvégzik kiskorom óta van kutya macska kinti benti almot is cseréltem fürdettem őket és mégsem estem még át a toxoplazmán (sajnos) egyél sok gyümölcsöt zöldséget csak alaposan mosd meg.27hkm
2016. máj. 13. 16:53
 19/23 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok rejtélyes ez a toxoplazma vizsgálat hogy ingyenes e vagy sem itt borsodban tb alapon ingyen csinálják terhesség alatt 3-r múlt héthen voltam pont sztk-ban nő.doki adta a beutalót itt kötelező a vizsgálat
2016. máj. 13. 16:58
 20/23 anonim ***** válasza:
Engem beutalt a haziorvos mindig (2015-16) es ingyen volt. De amugy 5000 ft a centrumlabban, es eletet menthet, szerintem nem sok erte.
2016. máj. 13. 17:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!