Ha nem csinálják meg automatikusan a toxoplazma vizsgálatot akkor érdemes lenne kérnem külön? Többi lent.
Neked nem is kell ha nem vagy macska közelében.
Én kérdeztem védőnőt, nekem azért lett megcsinaltatva mert kiskorom óta van macskam. (Persze ki is derült, hogy rég védett vagyok)
Hogy benne van-e a csomagban, az megyénként változik, amikor én voltam terhes, nálunk benne volt, máshol állítólag már akkor sem. Bezzeg a HIV-et nem szűrik, annak sokkal több értelmét látnám!
Én személy szerint ellenzem, sok a tévedés lehetősége, engem egész terhesség alatt ezzel szivattak, 3 hónapig antibiotikumot kellett szednem, mert az eredmény "kétes" lett, aztán meg simán elkeverték a vérmintámat. A kisfiamnak idegrendszeri éretlensége és beszédpercepciós zavara van, persze a dokik tagadják, hogy az antibiotikumnak van bármi köze hozzá. Ki tudja. Az ezzel járó idegeskedés mindenesetre nem segített, az tuti.
Ja, és persze nem volt toxoplazmám, de a vidéki kis laborokban nehezen tudják ezt megcsinálni, Pestre küldték végül a vérmintámat.
Nekem se akartak csinálni, pedig mindig is volt macskánk. Végül a háziorvostól kértem egy beutalót mert izgultam, az eredmény az lett, hogy nem volt még toxoplazmám. Ez kb. a 20. héten volt.
Ha akarod, a biztonság kedvéért megcsináltathatod, nem tart semmiből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!