Toxoplasma vizsgállat második terhességnél,2. is érdemes?
6éve szültem az első gyermekemet...2szer voltam toxo vizsgállaton mind a kétszer 1:16 lett az eredmény...
Elvileg akkor már átestem a fertőzésen és védett vagyok.vagy nem?? most megcsinállták...ki sem adták az eredményt csak üzentek hogy postafordultával végeztessem el mégegyszer...
Persze hogy elvégeztetem ha baj lehet..., de az eredményt sem tudom ha ez is 1:16 akkor egyértelmű nem? Nem sok az 3500,-, de pénz...főleg a mai világban.Szerintetek???
Hogyhogy 3500 Ft.-ba került? Nekem ősszel csinálták TB alapon és ingyen volt.
AZ 1:16 arány nekem nem mond semmit, az én papíromon 2 érték állt, az egyik azt mutatta, hogy most éppen van-e toxoplazma fertőzésem, a másik pedig azt, hogy már volt-e. Nekem ilyen fertőzésem még nem volt, de úgy tudom ha valaki már átesett rajta, utána ezzel szemben védettsége van.
Régiónként változik. Szentesen (Csongrád megye) fizetős, de más városban nem. Vagyis nem mindenhol. Ezen én is megdöbbentem egyébként.
Én megcsináltatnám, ha nem ételre kell az a 3500 ft! :)
De ha egyszer átestél rajta és védett vagy akkor hogyan lehet friss fertőzés? :)
Nagyon h.lye vagyok, de nem értem :)
Nálunk is fizetős (Békés megye 5000 Ft).
Nekem azt mondta a doki, ha már van egy korábbi eredmény, hogy védett vagyok, akkor, ne csináltassam, mert ez nem változik.
Az a vicc hogy most meg sem kaptam az eredményt...csak annyit üzentek a védőnővel hogy postafordultával vetessem le az újjat...
Az előző terhességemnél a védőnő elmondása szerint átestem még előtte, mert 2* ugyan az az érték...én nem értek hozzá és magyarul nincs rá írva, csak annyi hogy 1:16 arány...
De mondom a védőnő is azt mondta hogy vigyembe hétfőn a dokihoz az előző terhességem 2 eredményét.
Nyugodt lennék, ha látnám ezt az eredményt és ezeen is 1:16 lenne.de mivel nem láttam így nem tudom mi lehet, mert ha védett vagyok akkor ugye nem lehet friss fertőzés...tanácstalan vagyok :S különben is mi az hogy nem adnak ki egy eredményt??? nem értem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!