Mikor jelentkezzek a védőnőknél, vagy mikor érdemes?
Nálunk úgy van, h a doki ad ki igazolást az élő terhességről és ezzel kell menni a védőnőhöz, aki kiállítja a kiskönyvet!Ált. 7-8 hetesen szoktak menni először a kismamák!Legalábbis nálunk!Gratulálok :)
11hkm
Amikor a nőgyógyász megállapítja a terhességet,vagyis amikor már látja az élő embriót és már van szívhangja is :) Kapsz róla egy leletet az orvostól,azon rajta lesz a terhességi hét is,és azzal kell bemenned a körzeti védőnőhöz és megmondod neki,hogy terhes vagy és szeretnél hozzá bejelentkezni.Aztán tesz fel majd pár kérdést,kitölti neked a terhességi kiskönyvet,amit onnantól kezdve minden vizsgálatra,Uh-ra,tanácsadásra magaddal kell vinned.Nagyjából ennyi.Bejelentkezel a védőnőhöz és onnantól kezdve majd ő tudja a továbbiakat.Onnantól kezdve gondozásba vesz.
Bocsi,hogy hosszúra sikerült a válaszom.
29+3 hkm
Azért ennyire nem kell elsietni a dolgokat, védőnőhöz akkor menjél, ha a doki lát szívhangot.
Vagy még később. Az én nődokim 12 hetes vizsgálat után küld el először a védőnőhöz. akkor kezdi meg a terhesgondozást.
Én is első babás vagyok,de nekem úgy volt jó,ahogy csináltam.Én 6 hetesen voltam nődokinál,akkor már volt szívhang is,és 7 hetesen jelentkeztem a védőnőnél,aki megcsinálta a kiskönyvemet,és rögtön adott laborba beutalót is,meg elküldött a fogászatra meg a belgyógyászatra is.Ezeket mindent megcsináltam még azon a héten.Meg a kötelező Uh-okra is ő adott beutalót.Úgyhogy szerintem azt várd meg,hogy legyen a babádnál szívhang,és azzal a lelettel keresd fel a védőnőt.
Boldog babavárást :)
A kismama voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!