Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért mondják azt a nőgyógyász...

Miért mondják azt a nőgyógyászok, hogy max 8kilót lehet hízni terhesség alatt, ha minden oldal 9-12 kilót ír normálisnak, és ha valaki 15kilót hízik, akkor se dől össze a világ? Ez valami új hepp, hogy hogyan cseszegessék a kismamákat?

Figyelt kérdés

2016. máj. 10. 08:25
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
58%

Dehogynem szoktak!

Azok, akiknek a hányinger csak folyamatos rágcsálásra múlik el. Csak a sós péksüti nem jött ki belőlem, pogácsán éltem a ~10-11. hétig. 5 kg-t jelentett pluszban. Nem cseszett le érte senki. 2. trim végére ~10 kilónál tartottam, a legvége 17 lett és 10 kilóval könnyebben jöttem ki a kórházból.

2016. máj. 10. 20:33
 22/28 A kérdező kommentje:
összesen 40dekát híztam. Tegnap mértük le védőnőnél. Szóval nem híztam 12hét alatt 10kilót...:D
2016. máj. 11. 07:20
 23/28 anonim ***** válasza:
44%
Ok kérdező, én csak 170 centi vagyok és úgy van az 55 kilóm....A te súlygyarapodásoddal semmi gond nincs! Utolsónak meg üzenem, hogy nagyon nem példaértékű 5 kilót felszedni a 12. hétig! Az, hogy te ennyit híztál, nem jelenti, azt hogy ennyit kell! Sőt!
2016. máj. 11. 13:50
 24/28 anonim ***** válasza:
Szia, az elso babamnal 60 kg val kezdtem a terhesseget, 5 kg hizas utan le anyatehenezett 4 honap terhesseg utan, vegul kozel 30 kg hiztam ebbol 13 kilo viz volt a szervezezembe, a fiam 3930 volt! A masodik fiamnal 62,5 kg val kezdtem 10 kg ot hiztam nem is piszkalt a babam 4260 volt" egyebkent sem erdekelt, hiszen minden eredmenyem jo volt a gyerekek szepen fejlodtek" Most a harmadik babankat varjuk es 81 kg vagyok, 12.hetnel jarunk, nem sikerult vissza fogynom pedig 12 eves a kissebbik fiam! Eddig nem piszkalt a doki, mondjuk nem is hiztam semmit a franya hanyingernek koszonhetoen :)! Ha jol erzed magad, az eredmenyid jok, ne foglalkozz semmivel, boldog babavarast!
2016. máj. 12. 22:11
 25/28 anonim ***** válasza:
48%

23-as, nehogy már te döntsd el, hogy mi a példaértékű és mi nem. Kívánok neked egy olyan atom-hányingeres terhességet, amin bazira nem segít a sárgarépa, meg a salátalevél rágcsálása. És, hogy egyáltalán létezni tudj, enned kell, mert különben a napi dolgaidat sem tudod ellátn. Olyan jó, hogy te csak 55 kg voltál a 170 cmhez, gratulálok, hogy bomba csaj vagy és nem is híztál semmit. De ne ítélkezz, amíg nem tudod miről beszélsz. Az ilyentől felmegy az agyvizem.

Valószínűleg én sem hízok 28 kilót, ha nem gyötör a 20. hétig a folyamatos, elviselhetetlen hányinger. Amire, ha nem eszel valami szénhidrátot, akkor addig hánysz, amíg már csak az epe jön. Szóval, majd ha te is végigcsinálod, akkor ugorjál neki úja, és oszd meg velünk, a sok okos gondolatod.

2016. máj. 12. 22:42
 26/28 anonim ***** válasza:
Na hat en eddig (14het) 3kgot hiztam de tuti, hogy fogok meg 25kgot :D 54kg vagyok 165cm most :) a novereim hasonlo meretekkel rendelkeztek es mindegyik hizott 25-28 kgot.. en sem leszek kivetel :) egeszsegesen eszek sokszor keveset.. de ugy vagyok vele, hogy jo esetben 2-3x leszek terhes az eletben ugyhogy amit kivanok azt eszek :) utana raerek fogyozni :) termeszetesen ha a doki azt mondana, hogy fogjam vissza magam a baba miatt akkor azt teszem.. egyebkent nem!! :)
2016. máj. 17. 21:01
 27/28 anonim ***** válasza:
Elozo vagyok.. hozza teszem eddig a sok munka miatt du 2-3kor ettem eloszor majd este 9-10 kor 2.jara.. valoszinu ezert szedtem fel maris 3kgot mert mostmar rendesen eszek ahogy eddig is kellett volna :)
2016. máj. 17. 21:08
 28/28 anonim ***** válasza:
Nekem endokrinológusom mondta, hogy 9 kg-t hízhatok. Elmondta, hogy ez azért fontos mert IR-es vagyok és ha több jön fel akkor nagyon nagy esélye lesz a terhességi cukornak és a magas vérnyomásnak, amik nagyon nem jók, se nekem se a babának. Én 75kg-mal kezdtem a terhességet, szerintem ettől is függ mennyit "lehet" hízni. Jelenleg 26 hetesen plusz 4-5kg-nál vagyok, így sajnos tartok tőle nem fogok beleférni a "megengedettbe".
2016. júl. 7. 07:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!