Miért mondják azt a nőgyógyászok, hogy max 8kilót lehet hízni terhesség alatt, ha minden oldal 9-12 kilót ír normálisnak, és ha valaki 15kilót hízik, akkor se dől össze a világ? Ez valami új hepp, hogy hogyan cseszegessék a kismamákat?
Első ket terhességgel 28 kg-ot híztam. Az elsőnél nagyon vizesedtem, a másodiknál kevésbé. Viszont a másodikkal diétáznom kellett, nagyon becsületesen betartottam a 150gr CH diétát, mégis az utolsó pillanatig híztam. Ilyen alkat vagyok.Az első szülés után 9 hónappal a régi volt. A másodiknál maradt rajtam 10 kg, mert sokáig szoptattam. Így estem teherbe a harmadikkal. Most 21 hetes vagyok, +4kg-nál járok. Kiváncsi vagyok mi lesz a vége.
A tippem az, hogy ugyanannyival megyek szülni, mint az első kettővel, de az ugye 10 kg-val kevesebb hízást jelent majd.
Hát ezaz, hogy magán dokihoz járok, és ha már fizetek neki, valahol elvárom, hogy ne legyen bunkó. Főleg, hogy szerintem mindenki érzékenyebb, ha várandós. Nem vagyok 100 kiló, 71 vagyok, tudom, hogy jött rám valamennyi így a 12. hétre, de nem zabálok, 2helyett se eszem, és éjszaka se járok a hűtőre. Eszek, mint eddig, talán néha kevesebbet is.
Azért kérdeztem, hogy más nőgyógyász is így van e a kilókkal, vagy csak az enyém mániákus.
nekem 8 kg-t mondott a védőnőm (a dokim nem foglalkozott ezzel), nem tudom, miért ennyit.
12-t híztam, a térdem miatt nagyon megbántam. a terhesség után 3 héttel már semmi se volt rajtam esztétikailag, de a térdem alig bírta már a súlyt a végén, most is néha fájdogál még (2 hónapja szültem).
szóval szerintem nem(csak) esztétikai céllal nem érdemes sokat hízni.
Az elsővel 10 kg-ot híztam, de 80-ról kezdtem.
Most 70-ről kezdtem, 25 hetes vagyok, és most tartok +10 kilónál, tehàt 80 vagyok.
Tartok én is a végétől, bár nem szólt eddig se az orvos, se a védőnő. De attól még tudom, hogy sok
persze,a 71kiló nem is kevés, ha az ember 165 centi, de a 178centimhez szerintem nem sok:D
Jó látni, hogy a nők ennyire egy hullámhosszon vannak:D És Ti, akik írtatok csak megerősítitek engem, hogy ne foglalkozzak a dokival. Ma megyek védőnőhöz, meglátjuk, mit mond.:)
Igaza van az utolsónak.
Minden attól függ, hogy mennyivel kezdtél, és mennyi vagy most 12 hetesen.
Ha "cseszeget" a dokid, hidd el, hogy csak azért van, mert ezen időszakban nem nagyon szoktak hízni a kismamák, a hízás még csak ezek után jön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!