33hetes terhes kismama szedhet valamilyen gyenge nyugtatot?
Nyugtatot nem. Fekudj be egy kad vizbe, igyal egy teat, sird ki magad. A siras a magzatnak nem baj, neked pedig jot tesz.
Nagyon sajnalom a helyzetet!nekem imadott nagyapam halt meg terhessegem alatt, en azt tettem, amit irtam neked is.
Irtóra sajnálom, de ne szedj SEMMIT.
A gyógynövényekkel is csak óvatosan, bármiről kérdezd meg a gyógyszerészt, hogy lehet-e.
(Én nem ismerem jól a gyógynövények hatását, de tudom, hogy van, amit kifejezetten nem szabad terhesen...)
Azt javaslom, hogy konzultálj orvossal.
Anyám 8 hónapos terhesen államvizsgára készült. Nem összehasonlítható a te helyzeteddel, de ugye az is stresszel jár. Neki az orvosa Seduxent (elég erős nyugtató) javasolt, mondván kevésbé káros, mint a stressz.
Ezért javaslom, hogy saját szakállra SEMMIT, viszont az orvosodnak meséld el, hogy mi a helyzet és tőle kérj tanácsot. Lehet, hogy van olyan, amit tud ajánlani, lehet, hogy nemet mond mindegyikre. Kérdezz rá, ő tanult farmakológiát.
Vagy legalább egy gyógyszerészt, nekik is tudniuk kell, hogy melyik gyógyszer melyik trimeszterben alkalmazható - bár ezt orvos felülbírálhatja. Ha a betegtájékoztató szerint nem lehet, de az orvos úgy értékeli, hogy a kisebbik rossz elvén szükséges egy gyógyszer, akkor felírja.
Azért is javaslom az orvost, mert egyrészt receptet tőle tudsz szerezni, másrészt a teljes kórtörténetedet ő ismeri. Ennek fényében tud döntést hozni.
Önmagában az kevés információ, hogy hány hetes terhes vagy. Nem tudjuk, hogy van-e alapbetegség, vagy a terhesség alatt felmerült-e eltérő érték valahol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!