Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 33hetes terhes kismama szedhet...

33hetes terhes kismama szedhet valamilyen gyenge nyugtatot?

Figyelt kérdés
Ket es fel napja edes anyam eletveszelyes allapotban van akarmikor bekovetkezhet a legrosszabb eleg nehez ezt feldolgozni feltem a kisbabam is probalok nyugodt maradni. De nehez. Mit lehet ilyenkor tenni? :'(
2016. máj. 1. 19:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
76%

Nyugtatot nem. Fekudj be egy kad vizbe, igyal egy teat, sird ki magad. A siras a magzatnak nem baj, neked pedig jot tesz.

Nagyon sajnalom a helyzetet!nekem imadott nagyapam halt meg terhessegem alatt, en azt tettem, amit irtam neked is.

2016. máj. 1. 19:59
 2/11 anonim ***** válasza:

Irtóra sajnálom, de ne szedj SEMMIT.

A gyógynövényekkel is csak óvatosan, bármiről kérdezd meg a gyógyszerészt, hogy lehet-e.

(Én nem ismerem jól a gyógynövények hatását, de tudom, hogy van, amit kifejezetten nem szabad terhesen...)

2016. máj. 1. 20:00
 3/11 A kérdező kommentje:
Sajnos a nagypapam ket nappal a pozitiv tetszt utan halt meg. Es most pedig ez!! Egyre jobban kezdem ugy erezni h ez sok nagyon. Ket napja olyan dolgokon esek at amit nem akarok elhinni sem. :(
2016. máj. 1. 20:07
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg a nögyógyászodat, hoyg ö mit mond - vannak olyan növényi szerek, amik indokolt esetben szedhetöek, de csak az orvos tudja megmondani, hoyg neked szabad-e
2016. máj. 1. 20:21
 5/11 anonim ***** válasza:

Azt javaslom, hogy konzultálj orvossal.

Anyám 8 hónapos terhesen államvizsgára készült. Nem összehasonlítható a te helyzeteddel, de ugye az is stresszel jár. Neki az orvosa Seduxent (elég erős nyugtató) javasolt, mondván kevésbé káros, mint a stressz.

Ezért javaslom, hogy saját szakállra SEMMIT, viszont az orvosodnak meséld el, hogy mi a helyzet és tőle kérj tanácsot. Lehet, hogy van olyan, amit tud ajánlani, lehet, hogy nemet mond mindegyikre. Kérdezz rá, ő tanult farmakológiát.

Vagy legalább egy gyógyszerészt, nekik is tudniuk kell, hogy melyik gyógyszer melyik trimeszterben alkalmazható - bár ezt orvos felülbírálhatja. Ha a betegtájékoztató szerint nem lehet, de az orvos úgy értékeli, hogy a kisebbik rossz elvén szükséges egy gyógyszer, akkor felírja.

2016. máj. 1. 20:26
 6/11 anonim ***** válasza:
Sajnos nekem is kellett szednem, 34. hét után. Xanaxot adtak.
2016. máj. 1. 20:59
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Azért is javaslom az orvost, mert egyrészt receptet tőle tudsz szerezni, másrészt a teljes kórtörténetedet ő ismeri. Ennek fényében tud döntést hozni.

Önmagában az kevés információ, hogy hány hetes terhes vagy. Nem tudjuk, hogy van-e alapbetegség, vagy a terhesség alatt felmerült-e eltérő érték valahol.

2016. máj. 1. 21:05
 8/11 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom. Kérdezd meg az orvosodat, hogy ő mit javasol. Nélküle ne szedj semmit. Hiába mondom hogy próbálj megnyugodni, ez egy iszonyúan nehéz helyzet. Voltam/vagyok hasonlóban:(
2016. máj. 1. 21:43
 9/11 anonim ***** válasza:
Szerintem bármi is történik (amit nagyon sajnálok) ne pont terhesen szokj rá ezekre.Rengeteg ember kűzd mentális zavarokkal,akár egy életen át szednek ilyen szereket,de te alapvetőleg nem vagy rá szorulva,szóval ne.Nem is veszélytelenek.Sedatif pc homeos szer mehet,vagy nyugtató tea (pl.levendula,citromfű
2016. máj. 1. 22:37
 10/11 A kérdező kommentje:
Nagyon koszonom a valaszokat. Ma beszelek a vedonommel aztan az orvosomat is megkeresem. Persze sose voltam gyogyszeres a legszuksegesebb esetben vettem csak be mindig csak ha esetleg nagyobb lenne a baj ha megsem birnam tudjam h mit szabad!
2016. máj. 2. 06:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!