Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák Ti hogyan kezelitek...

Kismamák Ti hogyan kezelitek a pocakozokra tett megjegyzéseket?

Figyelt kérdés
25 hkm vagyok, egyáltalán nincs nagy pocim, ha olyan ruhát veszek fel semmi sem látszik.Mégis mást sem hallok ismerősöktől, munkahelyen (valaki kedvesebben, valaki irtó tahó módon) hogy óriási a hasad, a végére mem fogod magad bírni, fel sem tudsz majd állni stb. Ha még igaz is lenne/lesz akkor sem kellene ilyeneket mondani...legalábbis én úgy gondolom.Mindenki rögtön a hasamat sasolja (tudom hogy bután fog hangzani) de olyan mintha már csak egy nagy pocak lennék semmi más.Eléggé kiborító.Ti hogyan tudjátok magatokban az ilyen szituációkat kezelni? Annyival szoktal általában lereagálni hogy az a dolga hogy nőjön...de már nagyon kezdem unni.Legszívesebben már ki sem mozdulnék otthonról az ilyen megjegyzések miatt.Az is igaz hogy mióta terhes vagyok sokkal érzékenyebb vagyok mint régen...de a hormonokkal nem tudok mit kezdeni☺

2016. ápr. 22. 08:44
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Engem azzal csesztettek, h milyen kicsi a hasam. (Kb a 20. hétig csak mi láttuk a párommal.)A helyi védőnőtől kaptam, h biztos nem fejlődik a baba. Az utolsó hónapban nőtt nagyot, akkor pedig azt hallgattam, h ikrek? Ezen csak mosolyogtam, sztem beszélgetés indításnak szánták postán-gyógyszertárban várakozva.

Az viszont sokkal jobban zavart, mikor szülés után két héttel tőlem sokkal nagyobb darab nők kéjes örömmel lapogatták a hasamat "Látom, egy kis pocak maradt!" felkiáltással. Nagyon a földbe tudott döngölni.

2016. ápr. 22. 09:41
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Eleinte mindenki mondta, milyen nap pocakom van és milyen nagy baba lesz benne a végére! Aztán most már csak azt hallom, milyen kicsi! Ehh.... kit érdekel, mit gondolnak? :) törődjenek a saját testükkel :)
2016. ápr. 22. 09:48
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Hát én is hülyét kaptam a hasam véleményezésétől. Bár az enyémmel mindenkinek az volt a baja, hogy "kicsi". De én ilyen alkat vagyok, a 20. hétig senkinek nem tűnt fel,hogy terhes vagyok.( Végül 94 cm haskerülettel mentem szülni a kiírt napom, de nem is lett óriásbébi, csak picivel több, mint 3 kg). Na el is határoztam, hogy ha lesz tesó, én be sem jelentem, hogy terhes vagyok, mert mire észreveszik, utána már csak 3-4 hónapig kell hallgatnom a kéretlen vélemény nyilvánításokat...
2016. ápr. 22. 11:29
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is mindig ezt mondták. Aztán meg ugyanazok az emberek azt, hogy nahát, máris megvan a gyerek? Azt hittem, később érkezik:D

Idézek egy beszélgetést, amit sose fogok elfelejteni, köztem és az ismeretlen, addig sosem látott takarítónő között zajlott a cégnél, amíg pisi után kezet mostam:

- te, nemsoká szülsz, hát óriási a hasad!

- még sok van hátra, de köszönöm, hogy ezt mondja. szerintem is szép a pocakom.

- nem hiszem, tuti nemsoká szülsz

- az ultrahangok szerint minden rendben a picivel

- áh, azt nem hiszem el, tuti, hogy nemsoká szülsz

- valóban szeretné, hogy koraszülöttet szüljek 30 hetesen?

majd fogtam magam és kivonultam:D utána már csak köszönt a következő 8 hétben, amíg találkoztunk a cégnél:D

2016. ápr. 22. 12:19
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is beszólnak állandóan. Nekem tényleg jó nagy a pocim, de büszkén viselem. Végülis itt lakik a kisfiam. 25 hetes vagyok. Pont most kaptam mge valakitől, hogy neki szülés előtt nem volt ekkora hasa. Ezek a megjegyzések nem rosszindulatból fakadnak, hanem az em emberek olyanok, hogy mindig mindenhez megjegyzést akarnak fűzni, a helyett hogy szimplán gratulálnának.

Mivel a párom imádja a pocim, imádja az "új" cicijeim, ezért én is. A többi ember véleménye pedig nem számít.

2016. ápr. 22. 12:34
 16/21 anonim ***** válasza:
0%

hisztis vagy.

én mindig örülök neki, ha valaki megjegyzi, hogy mennyire látszik már a baba:)

bár nekem csakis kedvesen mondták, én is kedvesen reagáltam rá.

2016. ápr. 22. 13:29
 17/21 A kérdező kommentje:
Kedves előző ne haragudj de ez nem hiszti, amikor azt mondják hogy jó terebélyes a hasad....nem hiszem hogy ez neked is jól esne😐
2016. ápr. 22. 13:31
 18/21 A kérdező kommentje:
Jaj igen még annyit, hogy akkor a többi tizen akárhány hozzászóló is hisztis?...
2016. ápr. 22. 13:33
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

- Jó terebélyes a hasad.

- Mert egy gyerek fejlődik benne. Mi a te mentséged?

- Jó terebélyes a hasad.

- Az orvos szerint nyolcasikrek.

- Jó terebélyes a hasad.

- Reggelire felfaltam egy bölényt, kicsit puffaszt.

- Jó terebélyes a hasad.

- Mi van a hasammal? ÚRISTEN!! EZ NEM LEHET IGAZ!! TERHES VAGYOK?!

- Jó terebélyes a hasad.

- Alien-rajongó vagyok.

2016. ápr. 22. 14:00
 20/21 A kérdező kommentje:
Kedves 19-es válaszoló jót mulattam 😂 köszönöm!!!Biztos, hogy alkalmazni fogom a válaszokat ha legközelebb olyan szituba kerülök 👌👏
2016. ápr. 22. 15:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!