Kismamák Ti hogyan kezelitek a pocakozokra tett megjegyzéseket?
Engem azzal csesztettek, h milyen kicsi a hasam. (Kb a 20. hétig csak mi láttuk a párommal.)A helyi védőnőtől kaptam, h biztos nem fejlődik a baba. Az utolsó hónapban nőtt nagyot, akkor pedig azt hallgattam, h ikrek? Ezen csak mosolyogtam, sztem beszélgetés indításnak szánták postán-gyógyszertárban várakozva.
Az viszont sokkal jobban zavart, mikor szülés után két héttel tőlem sokkal nagyobb darab nők kéjes örömmel lapogatták a hasamat "Látom, egy kis pocak maradt!" felkiáltással. Nagyon a földbe tudott döngölni.
Nekem is mindig ezt mondták. Aztán meg ugyanazok az emberek azt, hogy nahát, máris megvan a gyerek? Azt hittem, később érkezik:D
Idézek egy beszélgetést, amit sose fogok elfelejteni, köztem és az ismeretlen, addig sosem látott takarítónő között zajlott a cégnél, amíg pisi után kezet mostam:
- te, nemsoká szülsz, hát óriási a hasad!
- még sok van hátra, de köszönöm, hogy ezt mondja. szerintem is szép a pocakom.
- nem hiszem, tuti nemsoká szülsz
- az ultrahangok szerint minden rendben a picivel
- áh, azt nem hiszem el, tuti, hogy nemsoká szülsz
- valóban szeretné, hogy koraszülöttet szüljek 30 hetesen?
majd fogtam magam és kivonultam:D utána már csak köszönt a következő 8 hétben, amíg találkoztunk a cégnél:D
Nekem is beszólnak állandóan. Nekem tényleg jó nagy a pocim, de büszkén viselem. Végülis itt lakik a kisfiam. 25 hetes vagyok. Pont most kaptam mge valakitől, hogy neki szülés előtt nem volt ekkora hasa. Ezek a megjegyzések nem rosszindulatból fakadnak, hanem az em emberek olyanok, hogy mindig mindenhez megjegyzést akarnak fűzni, a helyett hogy szimplán gratulálnának.
Mivel a párom imádja a pocim, imádja az "új" cicijeim, ezért én is. A többi ember véleménye pedig nem számít.
hisztis vagy.
én mindig örülök neki, ha valaki megjegyzi, hogy mennyire látszik már a baba:)
bár nekem csakis kedvesen mondták, én is kedvesen reagáltam rá.
- Jó terebélyes a hasad.
- Mert egy gyerek fejlődik benne. Mi a te mentséged?
- Jó terebélyes a hasad.
- Az orvos szerint nyolcasikrek.
- Jó terebélyes a hasad.
- Reggelire felfaltam egy bölényt, kicsit puffaszt.
- Jó terebélyes a hasad.
- Mi van a hasammal? ÚRISTEN!! EZ NEM LEHET IGAZ!! TERHES VAGYOK?!
- Jó terebélyes a hasad.
- Alien-rajongó vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!