Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Úgy érzem mintha azt hinné...

Úgy érzem mintha azt hinné neki szülöm a gyereket. Esetleg túlreagálom?

Figyelt kérdés
Anyosom ugy erzem hogy azt hiszi hogy neki szülöm a gyereket. Teljesen úgy allitja be ezt az egeszet mintha a szules utan en magatehetetlen lennek, es allandoan fekudnom kene vagy 2 hetig. Kicsit ugy erzem hogy azt hiszi h csak nala lesz a gyerek, en meg csinalhatom addig az itthoni teendoimet. Ennek nem forditva kene lennie? H ő segitsen megcsinalni azokat amiket esetleg nem birok, vagy a parom? Vagy esetleg orulnom kene h segit ? De nekem megse tetszik ez a dolog, es ezt apukam meg a hugom is megjegyezte mar h ok is eszteevettek h allandoan ott akar majd lenni nalunk a gyerek szuletesekor... Meg kitalata h hozzank koltozik 2 hetre. Ez se tetszik nekem. Bent akar velem lenni szulesnel, es mar az is megfordult a fejemben h magahoz kerne legeloszor nem hozzam, h adjak neki oda. Ezen is idegeskedem . Igazabol nem akarom h bent legyen velem. Anyukam lehetne maximum bent velem de o nem sajnos nem lehet. A hugomat meg nem szeretnem elreniszteni. Azt is kitalalta h hamarabb szuljek meg mint a kiirt satum h ne kelljen elszallitaniuk ebbol a varosbol ahol lakom, ( mert muszaj) h ő ott lehessen.
2016. márc. 30. 00:37
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Fú én belementem annak idején ebbe a játékba! Te ne tedd! Eljött hozzánk és egesz nap a babát dajkálta engem meg kiküldött a konyhába hogy fòzzek már valamit a férjemnek h legyen mit ennie ha hazajön. Állandóan méregette hogy mit és hogyan csinálok, volt hogy éjjel átjött (szembe lakott velünk) mert látta hogy világit a lámpa biztos nem alszik a gyerek...kivette a kezemből és ő dajkálta. Amikor pedig miatta szülés utáni depresszióm lett még én voltam a szar hogy mit sajnáltatom magam! Aztsn elköltöztünk és a2. Babánál már nem is akart jönni segíteni! Nem is engedtem volna! Most a 3, nál sem fog jönni az tuti! Tönkre tett idegileg! Ne engedd azt meg főképp ne hogy a szülésnél bent legyen! Meg még mit nem! Egy olyan kiszolgáltatott helyzetben poxnt nem egy okos anyósra vágyik az ember! Mond meg neki nyíltan! Nem kell segíteni egyedül is megoldod! Majd segít apukád vagy tesód vagy bárki aki nem ilyen tapintatlan!
2016. márc. 30. 09:22
 12/24 anonim ***** válasza:

Ezt máshogy nem lehet megoldani, csak ha nagyon határozottak vagytok. Legközelebb megmondod egyenesen, hogy Marika néni, nem fog bejönni a szülésre. Nem "lehet" meg "talán" meg "gondolkozunk rajta". Nem és pont. És a férjed is erősítse meg. Ha tovább erősködik, nem kell neki szólni ha beindul a szülés.

Ugyanez a segítséggel, odaköltözéssel kapcsolatban. Ti ketten vállaltátok a gyereket, meg fogjátok tudni oldani. A férjed nem lesz szabadságon?

2016. márc. 30. 09:59
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Először is: jelenleg ő viselkedik bunkó módon, úgyhogy emiatt igazán ne aggódj, hogy esetleg az leszel. Maximum 1:1.

Másodszor: a Te életed körül Ő akar rendszert állítani, ilyen esetben nem kell magyarázkodni. Minden új kitalációra annyit kell mondani határozottan: NEM!

Harmadszor: a férjed kinek a pártját fogja? Mert ha miatta kell finomkodni a mamával, akkor ez veszett ügy. Ezt neki lenne kutya kötelessége rendezni.

2016. márc. 30. 10:04
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha vagytok annyira felnőttek, h gyereket csináltatok, akkor legyetek annyira felnőttek, h megoldjátok a gondjaitokat, pl. ezt a mostanit. Anyósnak szólni kell, h nem jöhet be a szülésre, nem kértek odaköltözést, nem kértek segítséget semmiben, köszönöd, jól vagy, megoldod. Ha elfogadod a kislábaskában az ebédkét, évekig utánad fogja kiabálni, h nélküle semmire se mentél volna, szülés után ott nyavalyogtál, fetrengtél, még főzni se voltál képes, bezzeg ő annak idején....Rendeljetek ebédet, rengeteg ételkiszállító cég van....vagy főzz előre 2 hétre való kaját és fagyaszd le egyadagos csomagokban.

Állj a sarkadra, viselkedj felnőttként, mert anyós szemében egy gyerek vagy és amíg ki nem állsz magatokért, az is maradsz. Ideje felnőni.

2016. márc. 30. 10:25
 15/24 A kérdező kommentje:
25 evesek vagyunk. Kulfoldon elunk, de a csaladunk is. De halistennek nem egy haztartasban. Valahogy igen en is ugy erzem h majd ez fel lesz nekem hanytorgatva, mikozben nem tudom hanyszor elmondta nekem hogy az anyja segitett neki mindenben. Sajnos nekem az anyukam nem tud mar, de valoszinu hogy ő nem hanytorgatna fel nekem ezeket a dolgokat a kesobbiekben sem, mert csak az anyukam. Ő rola azert sokkal hamarabb eltudom kepzelni. Olyan segitsegre nincs szuksem , nem csak most, soha eletemben nem volt ami utana ellenem van forditva. A parom szabadsagon lesz termeszetesen 2 hetig. Neha ugy erzem h azt hiszi h a fia a gyerek. En mar 22 eves koromban kikoltoztem ide teljesen egyedul. csak magamra szamithattam, senki masra, esetleg az anyai gondoskodast akarna potolni nekem? De mar 18 eve nincs ra szuksem, apukam mindenben segitett, es a nagymamám. Még ha nagyon akarnam is h tenyleg bent legyen valaki, nem ő lenne. A parom nem akarom h bent legyen velem. Ezt nem egyut dontottuk el. Hanem evek ota tudom, h nem szeretnem h ha egyszer lenne gyerekem az apja mellettem legyen a szuloszobaban. Ne kerdezzetek, egyszeruen csak nem es kesz. Rajtam kivul van eleg sok ilyen no ugy gondolom. De a parommal is megbeszelem h mit szeretnek, utana meg ketten elmondjuk neki. Mert en tudom h a parom is azt szeretne mint en, es ő nem olyan aki ne mondja meg neki, sot, megvedi engem ha tudja h igazam van, az anyjanak meg nincs. Azert koltozunk kulon hogy kettesbe legyunk. Amugy meg ha ejjel nagyon szuksegem lenne ra akkor felhivnam ejjel. Vagyis en tuti nem masznak bele a gyerekem kapcsolataba. Meg akkor se ha a csaj kis tutyimutyi lenne.Maximum felhivnam h segitsek e. De h belemasszak a kapcsolatukba. Na azt sose. Neki is igy kene ugy erzem.
2016. márc. 30. 12:32
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha ilyen határozottan és ellentmondást nem tűrőn eldöntötted,hogy a párod nem lehet melletted a szülésnél, akkor miért nem tudsz ugyan ilyen határozott lenni az anyóssal szemben?
2016. márc. 30. 13:12
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

A férjednek megmondtad hogy nem lehet bent, de anyósodnak nem mered? Ne már.... :-)

Ha ilyen önálló és talpraesett vagy, akkor nem értem, miért csinálsz ebből ekkora ügyet.

Nekem is ajánlott segítséget anyósom, én megmondtam neki őszintén hogy nagyon örülök, de a babát a férjemmel szeretném ellátni. Jöhet csodálni, nézni amíg alszik, ahogy nő babázni stb. De etetni, altatni, pelenkázni, nyugtatni ha nyűgös stb mi szeretnénk. Ennyi. Felnőtt nő, megértette, élt is a lehetőséggel, azóta is imádják egymást az unokával :-)

2016. márc. 30. 13:12
 18/24 A kérdező kommentje:
A parom se eroszakoskodik h bent legyen velem. Nem akarna latni h nem tud rajtam segiteni. A terhesegem alatt elegge erzekeny lettem, elotte ks az voltam , de most megjobban. Sokszor van h elsirom magam, kicsi dolgokon, azokon se tud segiteni. Nem regen befekudtem mert azt hittek vakbelem van, senkinek nem kivanom azt az ideget amit akkor megeltem. Rettentoen feltem hogy a babanak valami baja lehet ha mutetre kerul sor. Fajdalmaim voltak, de kivizsgaltak es semmi bajom sincsen. Akkor sem tudott segiteni rajtam. Ott se tudna, hiaba fogta a kezem. Azt beszeltuk meg hogy ha csaszarral szulok akkor ott lesz. Tehat ha szepen elmagyarazom az anyosomnak , esetleg ketten, akkor lehetne h esetleg nem sertodik meg? Es ugy lesz mint az elottem szolonak? 🍀
2016. márc. 30. 13:23
 19/24 anonim ***** válasza:

Azt nem tudjuk, hogy nálad hogy lesz, de ne anyósod lelkivilágával törődj, hanem a sajátoddal. Azért te semmit sem tehetsz, hogy neki jó legyen (az ő közérzete az ő dolga), magadért viszont igen.

(Mellesleg én se tudtam tevőlegesen segíteni a vajúdó feleségemnek, de mindkét alkalommal azt mondta, hogy nélkülem sokkal rosszabb lett volna végigcsinálni. Egyszerűen már az lelki erőt adott neki, hogy nincs egyedül vadidegenek között. A gyerekeket együtt csináltuk, végig mellete voltam a kihordás alatt, neki természetes volt, hogy a szülésnél se hagyom magára. Nem is fogadott volna el semmiféle kifogást, ha esetleg nem szerettem volna jelen lenni. :D )

2016. márc. 30. 13:46
 20/24 anonim ***** válasza:
49%

17-es vagyok: ez azért nagyban múlik anyósodon is. Az enyém nem rosszindulatú, csak itt akart lenni, babázni, részese lenni az unokája életének. Ezzel nekem nincs is bajom, sőt, örülök neki! Csak a mértékről és a hogyanról tértek el az elképzeléseink :-)

Anyukám kicsit praktikusabb, ő hozott enni, takarított-vasalt, körbenézett hogy mi nincs itthon és lement bevásárolni; csak akkor fogta meg a kicsit, ha megkértem.

Nem voltunk vele bunkók, nem beszéltünk vele csúnyán, semmi ilyesmi. Nem is voltam olyan nyers, mint az előző kommentemben :-) Csak határozottak voltunk.

2016. márc. 30. 13:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!