Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van olyan kismama akinek a...

Van olyan kismama akinek a párja dohányzik?

Figyelt kérdés
Az enyém igen sajnos..én is dohányoztam,de mikor kiderült hogy babát várok,(7.héten)azonnal abbahagytam,és egyáltalán nem hiányzik,semmi,bár sokszor álmodok olyat hogy cigizek,de nemtudom miért,mert nem hiányzik.Szóval nálunk sajnos nincs erkély,panelba lakunk,"csak" a konyhába van dohányzás,eddig is ott volt.De engem nagyon zavar,gyűlölöm mikor min.félórát kell várnom hogy kiszellőzzön,minden ajtó bezár olyankor,bejön,"húzza" a bagós csíkot maga után,büdös...Mikor én cigiztem,akkor se szerettem a cigiszagot,"allergiás"voltam rá akkor is,ha a ruhán,bármin érezni lehetett,de most mégjobban...és sajnos nemérti meg,sőt,nemérdekli hogy engem zavar.Nemsokat cigizik itthon,de akkor is..Nem is akar leszokni azt mondta,a munka miatt se tudna..,de ez kiborít hogy így megmondja hogy nem is akar leszokni.Könyörögtem neki hogy legalább mire a gyerek megszületik addigra szokjon le,ne miattam,a gyereke miatt...de nem,mert azt mondja hogy nem az orra alá fog füstölni,de hiába magyarázom el neki,hogy rohadt idegesítő hogy állandóan zárogatni az ajtót,minden bagó szagú..stb,pláne ha meglesz a gyerek,és nagyobb lesz,őt nem zárhatom be azért mert apa cigizik...ki meg nyilván nem engedem a füstbe...jajj olyan nehéz...van valaki hasonló helyzetbe?Nemértem miért nem lehet ennyit megtenni a gyerekéért..A védőnőm előtt is olyan ciki,mert ugye az elején kérdezte dohányzunk e,mondtam hogy én már nem,a párom igen,és eléggé "kiakadt",hogy én ugyanúgy füstbe vagyok,és nem tesz jót,rosszabb mint ha én dohányoznék,szégyellje magát..nagyon aranyos védőnőm van szerencsére,el is mondtam a páromnak mit mondott,na inkább nem kommentálom mit mondott erre....mi köze hozzá..stb...na mindegy,nagyon nehéz így..:S (21h)
2010. ápr. 4. 14:23
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
ezt te mondod?....neked sok úgylátszik ha feleslegesen írkálsz ide hülyeségeket...de te ne az én időmmel foglalkozz,vagy nincs jobb dolgod?....
2010. ápr. 4. 19:25
 12/17 anonim ***** válasza:
44%
Ebben igazad van.. :) Ritkán írok ilyet mint itt, de ez már nagyon gáz volt számomra. Inkább szeretgesd a párod és becsüld meg, mint hogy itt szapulod, mert a konyhában bagózik csukott ajtónál. Ígérem, többé nem írok. De Te meg légyszi gondolkozz el picit a fontos és kevésbé fontos dolgokon. Szewrintem az borzasztó fontos, hogy a terhesség miatt ne távolodjunk a párunktól el és ne mindenben csak a rosszat lássuk. A pasik utálják, ha szapulják őket. Inkább szeretgesd és dícsérd. (nem a cigi miatt, hanem úgy különben) A cigit, meg ha tényleg úgy teszi, ahogy írtad, nézd el neki. Vagy tégy amit jól esik, a Te életed! Te alakítod! Csak nem kívánom, hogy megfutamítsd a kedvesed magadtól.
2010. ápr. 4. 19:33
 13/17 anonim ***** válasza:
35%

Szerintem nem elfogadott hogy a lakásban dohányozzon miután hazaviszitek a babát!!!

Bírja ki vagy menjen le az utcára,vagy hajoljon ki az ablakon vagy amit akar de egy "babás házba" nem lehet dohányozni!!!!

Arról nem is beszélve hogy a bőrén keresztül is párolog majd a nikotin...de ez már másodlagos:-S

2010. ápr. 4. 19:34
 14/17 A kérdező kommentje:
én egyáltalán nem szapulom a párom,egy rossz szót nem írtam róla,nem az a szándékom...szeretem,nem akarom tiltani se a cigitől,se semmitől,én csak azért írtam ezt a kérdést,hogy van e valaki ilyen helyzetbe még,és hogy viseli..stb,de én ebből nem akarok vitát,meg félreértést hogy én nem szeretem a párom..hogyne szeretném,csak ez a cigifüst "nemtetszik"nekem,de nem érdekel,csak a gyerek miatt érdekelne...na de szerintem hajyuk is ezt a témát,mert nem gondoltam hogy ebből ez lesz...Köszönöm MINDENKINEK a válaszokat!
2010. ápr. 4. 19:41
 15/17 anonim ***** válasza:
Sajnos az én férjem is cigizik, de nagyon vigyáz rám.Nálunk sincs erkély.Képes azért felöltözni, és lemenni az utcára, hogy rágyújtson.A lakásban nincs dohányzás, és nem szabad megengedni!!Legalább ehhez ragaszkodj!Ne legyen ahhoz is lusta, hogy lemenjen, már bocs!Hiába csukod az ajtót, és szellőztetsz, a lakás akkor is telemegy a füsttel, Te meg azt lélegzed terhesen.Na ne!Ennyi áldozatot hozzon meg a gyereketekért, nem?A védőnődnek igaza van.Én is cigiztem a terhesség előtt, de most már a szagát se bírom.Ha hazaviszitek a babát, tényleg ne legyen cigizés a lakásban, mert a dohányfüst bölcsőhalált okozhat.Nagyon veszélyes egy újszülöttre.
2010. ápr. 5. 07:39
 16/17 anonim ***** válasza:

Ez nem unatkozás kérdése!Van akit jobban van akit kevésbé zavar!

Nem tudom milyen idős kismama vagy,de ha ez vigasztal, kb. a 24-25.héttől engem már nem zavart annyira a cigi szaga.Előtte viszont annyira,hogy még akkor is megéreztem,ha a párom az udvaron a bejárati ajtónál cigizett.Olyan voltam mint egy vadászkutya :) Utáltam és undorodtam tőle!(nem a páromat,a cigit:)) Ugattam is érte eleget.. De ahogy előrébb haladt a terhességem ,ez szép lassan elmúlt.Nem mondom,hogy nem zavar,de közel nem annyira. Az meg,hogy nem szokik le... Hát nálunk is volt egy ilyesféle megállapodás,hogy ha baba jön... nálunk se lett belőle semmi,csak részemről,de nekünk csajoknak könnyebb,mivel eleve nem kívánjuk,sőt! ..Úgy éreztem becsapott,meg hogy csak ígérget,és ha ehhez a kicsihez se tartja magát,hogy lesz nagyobb dolgokkal ..meg még sorolhatnám,de aztán rá kellett jönnöm,hogy ennyi úgymond jár neki,hogy szabadon döntsön.(nem iszik,nem csavarog,nem drogozik...:)Persze akkor nem kell ígérgetni,de kimondani könnyű,és biztos nem gondolják végig ilyenkor.Bár az én párom odáig eljutott magától!,hogy nagyon keveset szív amikor itthon van. 5-6 szál/nap ,ami nála nagy szó!Ilyenkor azért ezt is szóvá teszem,"megdicsérem",hogy ne higgye ,hogy nem látom az igyekezetet :) Abban bízom,hogy ha meglesz a baba,akkor ő is érzi majd az igényét annak,hogy a gyerek ne a cigiszagról azonosítsa apát! :))))) Nyugodj meg,ezen ne rágd magad,mert attól max rosszabb, de jobb semmiképp nem lesz!!! A gyerekkel egy légtérben(vagy egyenlőre veled) ne bagózzon,amúgy meg csak szívja ha ez kell neki :) Úgyse tarthatjuk burokban a gyerekeket,-pedig szeretném:))) -elég ha szellőztetsz,leviszed sétálni és már kapja is sok káros cuccot.Ez se direktebb annál,persze csak ha nem gomolyog a füst a lakásban,de mint írtad,erről szó sincs.És mint azt más is javasolta,a lépcsőházi bagózás nem megoldható? (és mégegy gondolat:az én szüleim a lakásban bagóztak,a konyhában,és felnőttem minden nyavalya nélkül.Nem követendő példa,de akkora gáz nincs azért.) Boldog babavárást! üdv.:35hetes

2010. ápr. 5. 09:42
 17/17 A kérdező kommentje:
köszönöm nektek:)21hetes vagyok.Az én szüleim,sőt anyukám is dohányzott velem is,meg a hugommal is sajnos,nem lett bajunk szerencsére,de hát én nem szeretném még ha füstbe lenne azt se,mások vagyunk.A lépcsőházba ő nem megy ki,1szer szóvátettem,és jó vita volt belőle hogy mi az hogy ő kimenjen a lépcsőházba...úgyhogy többet ezt szóba se hozom inkább.Az a baj,hogy ő nemfogja fel hogy ezzel árt a gyerekének ha "füstbe nő fel",ő azt hiszi semmi baja nem lehet...és azt hiszi magam miatt kérem,pedig nem.Mindig azzal jön hogy az ő anyjáék is bagóztak(vagyis apja)a lakásba mikor kicsi volt,és nem lett semmi baja....és mondom attól neked is kell?Na mindegy,hátha rájön magától mire megszületik a cseppség.
2010. ápr. 5. 10:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!