Tényleg annyi kismama dohányzik a terhesség és a szoptatás alatt?
Elég sokan. Pl barátnőm is tudom, hogy napi 2-3 szálat elszív titokban. Nem mondja, de hallottam tesójától:-(
Miért mit hittél, attól, ha egy akaratgyenge embernek gyereke lesz még nem biztos, hogy erősebb lesz a jelleme és le bír mondani erről a rossz szokásról.
Sőt sokan vedelnek vagy fogyókúráznak szoptatás alatt, mint az őrültek, az sem jobb.
Én annak a híve vagyok, amit mértékkel teszel, az nem árt. 9 hós a fiam és néha megiszom egy pohár bort társaságban és nem eszem össze mindent, amit megkívánok. A mértéktelenség korszaka elmúlt. A cigi meg nem az én világom.
sajnos sokan nem tudnak,mások pedig nem is akarnak leszokni a cigiről a terhesség alatt. A 11:24-es válaszban említett népcsoport meglepően nagy százaléka nem is tudja, hogy mi ártalmas a magzatra és mi nem . Ők így is egészséges gyerekeket szülnek (amikor bent voltam a barátnőmet meglátogatni a klinikán egy éppen kint dohányzó nőt kerestek, mert már várja az orvos, hogy megcsinálja a császárt. Durva!!! Utólag a barátnőmmel egy szobába került és egy 4.2 kg-os egészséges gyereket szült)
Én több, mint 10 évig dohányoztam a terhesség előtt, és kérdés sem volt számomra, hogy a pozitív teszt után teljesen letegyem a cigarettát és még így is lelkiismeret-furdalásom van, hogy amíg nem tudtuk, hogy már terhes vagyok (6.-7. hét) elszívtam naponta 5-10 szál cigit.
Nem vagyunk egyformák! Csak remélni tudom,hogy akik nem tudják lerakni a cigit vagy piálnak terhesség alatt egészséges babát hoznak a világra (mert ő aztán tényleg nem tehet semmiről)
Mindenkinek boldog babavárást (-:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!