Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van olyan kismama akinek a...

Van olyan kismama akinek a párja dohányzik?

Figyelt kérdés
Az enyém igen sajnos..én is dohányoztam,de mikor kiderült hogy babát várok,(7.héten)azonnal abbahagytam,és egyáltalán nem hiányzik,semmi,bár sokszor álmodok olyat hogy cigizek,de nemtudom miért,mert nem hiányzik.Szóval nálunk sajnos nincs erkély,panelba lakunk,"csak" a konyhába van dohányzás,eddig is ott volt.De engem nagyon zavar,gyűlölöm mikor min.félórát kell várnom hogy kiszellőzzön,minden ajtó bezár olyankor,bejön,"húzza" a bagós csíkot maga után,büdös...Mikor én cigiztem,akkor se szerettem a cigiszagot,"allergiás"voltam rá akkor is,ha a ruhán,bármin érezni lehetett,de most mégjobban...és sajnos nemérti meg,sőt,nemérdekli hogy engem zavar.Nemsokat cigizik itthon,de akkor is..Nem is akar leszokni azt mondta,a munka miatt se tudna..,de ez kiborít hogy így megmondja hogy nem is akar leszokni.Könyörögtem neki hogy legalább mire a gyerek megszületik addigra szokjon le,ne miattam,a gyereke miatt...de nem,mert azt mondja hogy nem az orra alá fog füstölni,de hiába magyarázom el neki,hogy rohadt idegesítő hogy állandóan zárogatni az ajtót,minden bagó szagú..stb,pláne ha meglesz a gyerek,és nagyobb lesz,őt nem zárhatom be azért mert apa cigizik...ki meg nyilván nem engedem a füstbe...jajj olyan nehéz...van valaki hasonló helyzetbe?Nemértem miért nem lehet ennyit megtenni a gyerekéért..A védőnőm előtt is olyan ciki,mert ugye az elején kérdezte dohányzunk e,mondtam hogy én már nem,a párom igen,és eléggé "kiakadt",hogy én ugyanúgy füstbe vagyok,és nem tesz jót,rosszabb mint ha én dohányoznék,szégyellje magát..nagyon aranyos védőnőm van szerencsére,el is mondtam a páromnak mit mondott,na inkább nem kommentálom mit mondott erre....mi köze hozzá..stb...na mindegy,nagyon nehéz így..:S (21h)
2010. ápr. 4. 14:23
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Az en parom is dohanyzik, de ha egyutt vagyunk mindig figyel ra, hogy ne jojjon ram a fust, ha ez nem megoldhato, akkor inkabb nem gyujt ra. A hazban mi sosem dohanyoztunk ( meg akkor sem, mikor meg en is cigiztem), szerencsere egyikunk sem szereti a szagat... Szovalbo mindig ki megy a teraszra, meg telen is:) en sem orulok neki, hogy nem szokik le, de amig ilyen kulturaltan teszi, addig nincs ellene kifogasom es tudom, hogy s baba kozeleben sem fog cigizni. Szerintem ne azt eroltesd, hogy szokjon le, inkabb azt, hogy ne a lakasban tegye, mondd meg neki, hogy ettol beteg lehet a baba (pl: asztma), hatha ez hat ra! Sok sikert es ne idegeskedj, azzal csak artasz a babadnak!

37 hetes km

2010. ápr. 4. 14:31
 2/17 A kérdező kommentje:
köszönöm.Hát igen,sokkal könnyebb lenne nálunk is ha legalább egy kis erkély lenne ahová kitudna menni,de nincs:S,az utcára meg nem fog lemenni azért hogy cigizzen.Ő se fújja rám,meg vigyáz,nincs is azzal gond,csak nagyon zavar akkor is,hogy megse próbál leszokni még a gyereke miatt se..de ha lenne erkély mondom,engem se érdekelne annyira hogy cigizik e vagy nem.
2010. ápr. 4. 14:35
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
én ki küldöm a férjem és annyit veszekszem vele ,hogy jaj. a wc -ében szokott főleg cigizni meg a konyhában a szobában soha.de azért is ki vagyok most ,hogy jön a jó idő kiküldöm vagy kint cigizzen ,oldja meg maga vagy szokjon le. ő sem hajlandó leszokni.
2010. ápr. 4. 14:42
 4/17 anonim ***** válasza:
74%

Én elhiszem, hogy zavar de ezt tudtad, amikor a babát bevállaltad. Úgy hiszem, akkor sem hitegetett azzal, hogy le fog szokni. Tudtad előre, így fogadtad el őt. Finoman szólva is későn jelented be, hogy te így nem tudsz együtt élni vele...

Az én párom is dohányzik, mikor a babát vártuk akkor is dohányzott. Csak a konyhában gyújt rá ő is, máshol tabu a dohányzás. Nem szoktam emiatt minden nap rágni a fülét, nem veszekszem vele, mert tudtam mit vállalok amikor a babát terveztük. A gyereket nem károsítja abszolút, mivel a gyereket nem viszem ki a konyhába. Mi ilyen egyszerűen megoldottuk a kérdést, szerintem te se tedd tönkre a párkapcsolatod emiatt.

2010. ápr. 4. 14:50
 5/17 anonim ***** válasza:
67%
mért kéne neki leszoknia?nem értelek.nem ő szül meg nem ő fog szoptatni hanem te.én párom is cigizik,és eszem ágába sem jutna h arra kényszerítsem h szokjon le.ha megszületik a pici akkor az erkélyen fog cigizni.sőt...már most sem cigizik a lakásba hanem csak kint az erkélyen.
2010. ápr. 4. 15:19
 6/17 anonim ***** válasza:
74%

14:50-eé egyetértek.

Párommal mindketten dohányoztunk a terhességem előtt,most már természetesen én leraktam a cigarettát de eszembe se jutott hogy őt is megkérjem erre!!!

Mi "szeretünk/szerettem" cigizni,nem kérném soha hogy mondjon le róla DE soha nem szívja bennt a lakásban,maximum a konyhában(de nagy a lakás és nem érezni)vagy szerencsére van balkon és ott dohányzik.

Lépcsőházba nem tudna kimenni a párod cigizni?

Minden paneles ismerősöm ott szívja,kis hamutálba gyüjtik.

2010. ápr. 4. 15:24
 7/17 A kérdező kommentje:
nem akarom kényszeríteni,de mondtam hogy semmi bajom nem lenne ha nekünk is lenne erkélyünk,vagy legalább egy lyuk ami kint van,és nem a lakásba.És a párom megígérte,úgy,hogy nem is én hoztam szóba,hogy ha lesz gyerek,ő le fog szokni...szóval magától mondta...de már rájöttem hogy ez csak duma...mivel mikor kiderült hogy baba lesz,nyilván nem ezzel kezdtem,de kérdeztem tőle hogy akkor mi lesz a leszokással?És mindig csak a pofámba röhög..hogy ő nemszokik le...szóval így kicsit szarul esik,de nyilván nem fogom kényszeríteni,nemis akarom,csak az "fáj"hogy magától ígérgette,és mégsem...
2010. ápr. 4. 16:21
 8/17 anonim ***** válasza:
15%
de jó h ez a legnagyobb gondod.
2010. ápr. 4. 16:28
 9/17 A kérdező kommentje:
"kedves"utolsó,de jó hogy nemtudsz értelmeset írni...minek írsz akkor,inkább hanyagold...
2010. ápr. 4. 16:38
 10/17 anonim ***** válasza:
29%
Szerintem is túl sok az időd és unatkozol.. :s Már bocsi
2010. ápr. 4. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!