Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Pszichologushoz kene mennem?...

Pszichologushoz kene mennem? Mi baj velem, miert nem szeretem/ragaszkodok a magzatomhoz?

Figyelt kérdés

Masodik terhessegem, elsonel elveteltem, most kaptam progreszteront es vitamint is szedek. DE ugy erzem nem szeretem a babam...

Az elsot vartam es ossze voltam torve, mikor elment, most meg olyanokat almodok, hogy ha felno a gyerekem bonozo vagy gyilkos lesz, arra riadok fel ejszaka, hogy nem lehetek terhes, aztan magamhoz terek fel perc alatt es de, terhes vagyok, ami elszomorit... nem tudom senkivel megbeszelni, orvoshoz kene mennem? Fogom szeretni?

Sajnos a hanyingerek miatt nem elvezem a terhesseget se...

Mi a baj velem? Ma vagyok 8hetes... Mar az is eszembe jutott, hogy ne tartsam meg, persze parom hallani se akar errol, en se ertem mi van velem, hisz akartam a babat...

2016. márc. 24. 20:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
35%

Altalában magánéleti problémák szoktak így kivetülni szegény gyerekre. Főleg ha a társát nem szereti igazán az ember, akkor tőle a gyermeket is nehezen fogadja.

Illetve a negativ gondolkodas is hoz ilyeneket aggodasok, görcsölesek, aztán mindenbol elege van az embernek, ez veszélyes mert a lélek kihat a testre, a test pedig a lélekre. Ha baja lenne a babának ( ne adj isten) de egyből mashogy kezdenél gondolkodni...javaslom a gondolatok teremtő hatásárol v pozitiv gondolkodás fontosságárol olvasni

2016. márc. 24. 20:26
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
Segíteni nem igazán tudok, de szerintem ez nem normális. Én legalábbis nem éreztem ilyet a terhességem alatt. :/
2016. márc. 24. 20:26
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Az is lehet, hogy csak a hormonrendszer felborulása miatt van ez. Vagy a vetélést nem dolgoztad fel. Talán érdemes lenne kérned egy konzultációt pszichológustól, veszíteni nem veszítesz vele.
2016. márc. 24. 20:31
 4/11 anonim ***** válasza:
90%

A vetélést nem dolgoztad fel.

Sokan a magzathoz még nem tudnak kötődni, mert nem "kézzelfogható". Nekem is a születése utána, lassanként alakult ki a kötődés.

A negatív gondolatok miatt viszont sanszos, hogy nálad nem csak erről van szó, hanem a vetélésedet nem tudod feldolgozni és kihat a jelenlegi terhességedre. Nem kell a magzatot szeretni, bőven lesz időd szeretni a születése utána is.

De a feldolgozatlan traumával menj el pszichológushoz, mert sokáig kísérteni fog még, akár túlféltést vagy elidegenedést okozhat a majdan megszülető gyereknél.

2016. márc. 24. 20:35
 5/11 anonim ***** válasza:
51%
menj szakemberhez a trauma miatt van ez az egy így védekezik a csalodás ,hogy elvesztheted benned van. Mindenképpen menj el Pszichologushoz. nekem ez a meglátásom.
2016. márc. 24. 20:58
 6/11 anonim ***** válasza:
Szerintem is az a gond hogy nem dolgoztad fel hogy az elöző baba elment. Nagyon sajnàlom, de el kell őt engedned, hogy tudd szeretni azt aki benned van. Lehet hogy egy picit korán lett sikeres az új terhességed, lehet hogy egy kicsit még "vágynod" kellett volna rá, hogy újra akarj kisbabát és elengedd aki el akart menni. Keress fel egy orvost, mert tovább kell lépned és csinálnod kell helyet a szívedben a babádnak. Remélem megváltozik benned minden.
2016. márc. 24. 21:16
 7/11 anonim ***** válasza:
később megszereted a babádat. sikertelen probálkozás,vetélés halva szülés, megromlott pár kapcsolat a baba apjával lelki magánügyi problémák lehetnek
2016. márc. 24. 21:18
 8/11 anonim ***** válasza:
51%

Eg idézet szerint a gyerekkel a kötődés a gondozás közben kifejlodott barátságban jön létre.

Ne aggódj meg fogod szeretni az a csöppséget ;)

Remélem rendbe fogsz jönni!

2016. márc. 24. 21:24
 9/11 anonim ***** válasza:
Nekem sem volt semmilyen kapcsolatom a terhesség alatt a babával. Nem tudtam hozzá beszélni, meg ilyesmik. Amikor megszületett tudtam, hogy a gyerekem, de ennyi. Ahogy teltek a hetek úgy ismeredtünk, szoktunk össze, szerettük meg egymást.
2016. márc. 25. 02:28
 10/11 anonim ***** válasza:

Az elso magzatom 25 hetesen halt meg. Ra 10 honapra lettem terhes ujra. Az elso babamat kerestem benne, es ugy ereztem, hogy az elso volt az igazi, a masodik csak potlek. Foleg mikor kiderult, hogy az elso kislany utan ''csak'' egy fiut varok.

De a terhesseg vegere osszebaratkoztunk, mert sokkal tobbet lakott a hasamban. Nagyon megszerettem. Aztan megszuletett, es valoban igaz, hogy a szuletese utan, a gondozas soran nottunk igazan ossze.

Azota o eletem szerelme, es minden nap megkoszonom kislanyomnak, hogy a halalaval utat engedett a kisfiamnak.

Ne felj! Valtozni fog ez az erzes.

2016. márc. 25. 05:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!