Problémás várandósságok és a jelenlegi terhesség miatti "depresszióval" érdemes szerintetek pszichológushoz menni?
Menjél el szakemberhez, mert jelenleg nem csak magadat "károsítod" ezekkel a problémákkal és nem csak a környezetedet teszed ki ennek és ezzel a kapcsolatodat is rontod esetleg velük, hanem a babára nézve se jó, hogy ennyire depis vagy. És most semmiképpen nem akartalak megbántani, vagy hibáztatni, nem a te hibád, de kérj segítséget, mert ebből a pár mondatból én azt mondom, hogy itt már nem elég a partner és a meglévő gyerek támogatása, neked szakember segítségére van szükség.
Sajnos én is két terhességet vesztettem el a két egészséges terhességem között, tudom, hogy milyen nehéz feldolgozni, de túl kell rajta lépni és a meglévő terhesség alatt sem szabad idegeskedni. Szerencsére nekem nem voltak/vannak rossz eredményeim a mostani és az első terhességemmel, de így is aggódtam 20-23 hetes terhességig. De azért nem ennyire. Én 12 hetesen vesztettem el a terhességeimet. 30+4 hkm.
Tisztában vagyok vele, hogy nem teljesen normális dolog az hogy ennyire aggódok de szerintem a férjem sem támogat eléggé. Mintha ő sem merné beleélni magát abba, hogy rendben leszünk és ezért nem mer nyugtatni sem.
A fiammal pedig nem merjük megosztani a jó hírt nehogy megint át kelljen élnie hogy mégsem...
Ez is gyötör. Annyira szeretném ha tudná és együtt örülhetnénk. Szóval ezeken és a rossz vizsgálati eredményeinken nem tud segíteni a pszichológus szerintem... Van kivel megosztanom a félelmeimet egyébként de nem nyugtat meg ha beszélhetek róla.
És mégis mik azok a rossz eredmények?
Amúgy megértelek teljesen, szintén van egy öt éves gyermekem, aki előtt két vetélésem volt, az egyik kései volt, majdnem félidős.Szóval én is végig rettegtem vele a terhességet, de egészségesen született szerencsére.Már szeretnék neki tesót, de a rossz emlékek miatt nem merek belevágni.Én is félek hogy a terhesség alatt előjönnek a félelmek, aggódások, befordulok stb....De abban bízok hogy majd a fiam miatt nem így lesz.POZITÍV hozzáállás, gondolatok, nagyon-nagyon fontos.Ne a rosszra gondolj, hisz minden fejben dől el, én is tudom hogy így van.Nem lesz semmi baj, így kell hozzáállni, és akkor így is lesz, ne hagyd el magad, ha jön a rossz érzés, hessegesd el magadtól, legyél erős, hisz a gondolatiadat te irányítod!
Sajnos 2 hét múlva amniocentézisre kell mennem több okból is. :(
Tényleg próbálok nagyon pozitívan állni a dologhoz és csak arra gondolni, hogy minden rendben lesz de a másik oldalon ott a félelem, hogy mi van ha mégsem. :/ Vagy bármi ezer más is közbe jöhet. Ezeken szoktam elgondolkozni és olyankor tényleg kétségbeesek. Jár az agyam... Ilyenkor van hogy valahogy nincs annyi türelmem a gyerekhez, az apjához. Nem tudok ott lenni agyilag ha ilyesmin jár az eszem.
Ugyanígy vagyok én is!
Szívhang hallgatót is vettem már 8 hetesen :)
Már a 22.hétben járunk és talán most kezdek kicsit megnyugodni.
Lényeg, hogy voltam pszichológusnál de csak arra volt jó, hogy rájöjjek tényleg nem nekem való. Nem sikerült elengednem magam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!