Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vérnyomás- és pulzusproblémák...

Vérnyomás- és pulzusproblémák okoznak vetélést vagy bármilyen gondot?

Figyelt kérdés

Sajnos nálam a napi 2 bögre kávé (kevés tejjel) a minimum. Nagyon gyakran iszom kólát és fekete teát is. Folyamatosan pörgök, stresszes vagyok gyakran, este nehezen alszom el, reggel pedig képtelen vagyok felkelni. Néha ha valamitől bepánikolok, akkor minden előzmény nélkül rámjön a zokogás, hányás, nagyon erős szívverés, remegés, stb. Gyanítom, hogy a menstruációs görcsök is emiatt vannak (Az első napokban mozogni sem tudok, annyira erős). A pulzusom mindig nagyon magas, 100 fölött van állandóan. Vizsgálaton voltam, de nincs "hibája" a szívműködésemnek. A vérnyomásom sem normális, vagy nagyon alacsony, vagy nagyon magas.

Okozhat ez problémát a teherbeesésnél vagy a terhesség korai szakaszában?

2010. ápr. 2. 21:53
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Vissza kell fgoni a káros szenvedélyeket, és élvezni a babavárást. :) Amúgy a vérnoymást folyamatosan ellenőrzik, ha kell gyógyszerrel teszik helyre. De a kóla meg a kávé nem jó a babának
2010. ápr. 2. 22:11
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha ilyen korán ilyen panaszaid vannak, akkor muszáj lenne leállni a kávéval és a kólával is. Tudom, elsőre nehéznek tűnik, de hidd el menni fog.

A terhességi magas vérnyomásnak súlyos következményei vannak a babára nézve, nem akarlak rémisztgetni, szerintem ne kutakodj ezután, hanem vegyél mély levegőt és állj le ezekkel.

2010. ápr. 2. 23:40
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
mikor még nem tudtam,hogy babát várok,vödörszám ittam a kólát és az energiaitalt.iszonyat stresszes volt a melóm,mellette lakáshitelt intéztünk.a vérnyomásom sem volt szerintem jó,de akkor még nem mértem.aztán kiderült,baba van a dologban,abbahagytam a kólát meg az energiaitalt.viszont a terhesség 28. hete körül elindult a vérnyomásom az egekbe.napi 10 szem gyógyszert szedtem,és ezzel sem tudták kordában tartani.a 39. héten beindították a szülést,hogy ne legyen bajunk.úgyhogy mindenképp hagyd abba a sok koffeint,mert későbbiekre is kihathat.ja és 18 hete szültem,de a vérnyomáscsökkentőt még mindig szednem kell.
2010. ápr. 3. 09:25
 4/7 anonim ***** válasza:

nekem kávé és kóla helyett is ingadozó s magas a pulzusom...

Annyit tesznek velem hogy néha ellenőrzik, hidd el nem jó ha rosszul leszel én már 2x átéltem:S

szokj le róla mert a babának sem tesz jót:)

17 hetes km

2010. ápr. 4. 13:40
 5/7 A kérdező kommentje:
Ja nem, nem én vagyok a terhes, én még csak most leszek 20, csak azon gondolkoztam el, hogy ha néhány év múlva majd szeretnék gyereket, akkor ez okozhat-e problémát? Ha pl most így élek, akkor később majd sikerül-e, és ha sikerül, megmarad-e? Úgy hallottam, hogy a koffein veszélyes az egészséges petesejtekre is, bár lehet, hogy ez nem igaz. De pl a növérem most fog szülni 1hónap múlva kb, ő is ilyen vérnyomásproblémás, kávézik is még rendesen, de amikor akarta, akkor összejött :S szóval azon gondolkozom, hogy ez esetleg lehet családi adottság? Hogy nálunk ilyen "jól működnek" a dolgok...? Mert kb az oldalon mindenhol azt olvasom, h évek óta próbálkoznak sokan, és nem sikerül :S Sajna egyelőre nem is szeretnék leállni a koffeinnel meg ilyesmikkel, mert úgy meg extrém alacsony a vérnyomásom, és szédelgek :S
2010. ápr. 6. 22:48
 6/7 anonim ***** válasza:
Látod ezt nem szabad, tudatosan már most is izgatod magad! Szerintem a legjobb dolog, ha ilyen terveid vannak, ha felkeresed a háziorvosod, és ő elküld a szükséges vizsgálatokra, esetleg ha a jövőben kell gyógyszert szedned akkor azzal már rákészülhetsz. Ha tényleg tervezed a babaát, akkor azért előtte nem árt egy kicsit a szervezetedet is felkészíteni rá, de ez ügyben egy nőgyógyász biztos személyreszabottabb tanácsokat fog tudni Neked adni. Az oldalt alváson pedig ne aggódj, azt a szervezeted szabályozza, úgysem tudsz másként feküdni, ha a babának úgy jó, hidd el! Én mindig hason aludtam, el sem tudtam volna képzelni, hogy ne így legyen és... Nem tudsz elfordulni, míg amíg nins pocak addig nem vagy akadályozva, úgyis úgy alszol ahogy kénylemes! Vigyázz magadra! 39 h km
2010. ápr. 7. 06:32
 7/7 anonim ***** válasza:
9 hetes kismama vagyok, sajnos régóta magasvérnyomással küzdök, amikor a háziorvosnak elmondtam, hogy baba lesz, azonnal adott másik vérnyomáscsökkentőt. Kávét pici mértékben szabad inni, mert értágító hatása van, ezt is orvos mondta, persze nem bögreszám, hanem kortyonkét... a kólát ellenzem, mivel sem ababának, sem a mamáának, sem a leendő mamának nem jó. Ártalmas a fogakra, és édes,ami nem jó a szervezetnek. szerintem lassacskán észbe kapsz és csökkented ezeket a félelmetes adagokat, ha egészséges akarsz lenni, és egészséges bébit szeretnél.
2010. ápr. 7. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!