Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miket egyek? 16 hetes vagyok....

Miket egyek? 16 hetes vagyok. Kevés dolgot kivánok, így ötletem sincs.

Figyelt kérdés

Vannak napok amikor úgy érzem keveset eszek. Ma pl bőségesen bereggeliztem, 2 zsömle, felvágott, zöldség, tej, joghurt. Ebedre már csak egy fél adag túros csusza, egy pohár tejföllel. Vacsira éhséget nem éreztem, semmit nem kívántam, aztán alma, 3 kivi, narancs, cseresznyekompotbol egy kevés, meg dió, az se sok. Ja meg egy tojásleves előtte.

Így leírva nem is tűnik kevésnek, de a "régi" magamhoz képest igen. Ráadásul híznom kéne, mert sovány vagyok.

2016. márc. 10. 19:35
 1/8 anonim ***** válasza:

Zabpehely? Én szoktam bele reszelni almát, vagy beledobálni aszalt vagy fagyasztott gyümölcsöket, diót, mandulát, nyakon öntöm tejjel vagy joghurttal, egy kis mézet rá, és máris nem olyan nyögvenyelős. Eltelít, jót tesz az emésztésnek a rosttartalma miatt, és ha hízni szeretnél, kifejezetten előnyös. Csinálhatsz zabkását is, abból még jobban felszívódnak a tápanyagok.

Lehetőleg egyél sok gyümölcsöt, nekem a magas savtartalmú gyümölcsök (alma, narancs) hozták meg legjobban az étvágyamat.

Amúgy ne erőltesd az evést, mert ellentétes hatást érsz el. A szervezeted úgyis kiköveteli, amire szüksége van. Szedj vitamint, ha aggódsz.

2016. márc. 10. 21:45
 2/8 anonim válasza:
Én 15 hetes vagyok és ugyan ezzel küzdök!Míg nem voltam terhes minde nap ettem húst most pedig egyáltalán nem tudom magamba eröltetni csak max a halat de azt is heti egyszer!Semmit nem kívánok sőt inkább kezdek megundorodni a legtöbb kajától!Én ennél jóval kevesebbet eszek mint amit felsoroltál én ennél jóval kevesebbet eszek sajnos!Remélem minden rendben van a babával és nem lesz baja miattam!
2016. márc. 10. 22:09
 3/8 anonim ***** válasza:
Én a 8. hettol a 21-22. hetig alig ettem, csak eroltettem magamba a kajat, mert folyamatosan rosszul voltam es hanytam. Ha nem ettem, akkor legalabb csak rosszul voltam, tudtam dolgozni. A babanak semmi baja sincs, most vagyok 38 hetes, a baba kicsit nagyobb is, mint kellene. Azt mondta a doki probaljak szenhidrat szegenyen kajalni, h ne oriasbebit kelljen szulnom! 😊 Szerintem ami kell neki, azt ugyis jelzi a szervezeted, ha masnem toled elveszi! Jó baba várást! 😊
2016. márc. 10. 23:22
 4/8 anonim ***** válasza:

En sem eszek ennyit,amennyit felsoroltál. Es en is sovány vagyok.

En próbálok többször enni kevesebbet. Egyebkent nekem is undorom van mar mindentől. :(

Amire 3-4 napja ra vagyok kattanva, a dinnye ! :DD

No meg a kivit is kívánom mostanaban :)

A banánt tegnap ki hánytam... Szoval azt nem fogom erőltetni mostaban,amugy is rosszul vagyok ha csak ra gondolok,annyit ettem az elso hetekben.

Sajnos en a chippsel sem tudok leállni,neha ha neki állok,nehezen tudom letenni. De nem hiszem h ezzel artok,nem kiló számra eszem nyilván :)

Reggelire nekem csak egy zsemle megy le valami kis paprikával,uborkaval,valami kis szalamival,sajttal. Talan meg egy kis muzli,de nem mindig. Gyümölcslével. Szoval nem tul sok. De csak annyit amennyit bírok :)

Ha ehes vagyok,ugyis keresek valamit .

Boldog babavarast! :)

15hkm

2016. márc. 11. 06:45
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Rájöttem a reggeli megy a legjobban, mind mennyiségben, mind változatosságban. Utána már éhséget nem érzek, csak gyengeséget. De való igaz, jobb egy adag gyümölcs, mint egy

Szendvics, vitamin szempontból.

Amúgy émelygés elmúlt pár hete, csak a jó étvágy várat magára.

Halat anno szeredtem, most nem esik jól. Viszont örökké habos sütemények jutnak eszembe, gyakrabban is eszek.

Szerencsére a tejtermék minden formája nagyon megy, de volt nap amikor reggel délben este tejeset ettem, 3 napig rá se bírtam nézni.

Minden nap kb ki kell találnom, aznap mit fogok kívánni, a nagy fazekas sütés főzés sajnos nem vált be.

2016. márc. 11. 09:42
 6/8 anonim ***** válasza:

ugyan ez a bajom nekem is. 5. hét óta hányok, most a 15. hét körül kezdett jobb lenni, de még a 16. héten is hánytam kétszer.

reggel már úgy kelek hogy rosszul vagyok, rögtön daedalon tabletta, még mindig szednem kell, és valami sós kaja. ha nagyon rosszul vagyok akkor csak ropi és víz, ha kevésbé akkor egy fél zsemle, kifli, sajtos melegszendvics. utána valami gyümölcs, pl körte vagy szőlő. ebédre ma pl tökfőzelék lesz szójafasírttal (vegetáriánus vagyok) amit szeretek.

de régen nagyon sok tojást ettem, rántottát, de amióta terhes vagyok minden alkalommal kihánytam, szóval lecsó meg ilyenek kilőve, pedig az gyors és finom kaja, és szerettem is régen :/

10 kilót fogytam a sok hányástól, még így is 4-5 kiló mínuszban vagyok. sajnos ez ilyen, remélem majd nemsokára visszajön az étvágyam.

17hkm

2016. márc. 11. 11:21
 7/8 A kérdező kommentje:

Amikor elmúlt a hányinger, én újból tudtam tojást enni, uh.fel a fejjel. :)

Épp tökfőzeléket készitek, pörköltel. :)

2016. márc. 11. 12:55
 8/8 anonim ***** válasza:
Én is hasonló problémával küzdök. Nekem segít bármilyen gyümölcs, teljes kiörlésű vagy rozsos pékáru humusszal, vagy sajttal, vagy kefírrel. Tojásételek jól esnek. Húsra, halra gondolni sem tudok, kivéve csirkemell. Rengeteg levest eszem, zöldséglevest, erőlevest, lencselevest, bele szoktam facsarni ezekbe egy kis citromot, úgy jobban esnek. Illetve a főzelékek, de nem rántva, hanem habarva liszt nélkül, csak tejföllel. Nyers zöldségtől hányingerem van, szóval salátákat nem eszem, de párolva lecsúszik. Körülöttem mindenki esküdözött, hogy a 12. hét után jobb lesz, de hát sajnos nem. 15 hkm
2016. márc. 15. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!