Csak szerintem nem mondta jól a védőnő?
Hát kíváncsi lennék merre lakik az unokatestvéred! Nem azt mondom, hogy mesterséges bogyók nélkül nem lehet élni, de ez a hozzáállás az orvos és a védőnő részéről is furcsa.
Én háziorvost váltanék. De a nőgyógyász sem semmi. Birom, amikor a nőgyógyász a háziorvoshoz küld, a házidoki pedig vissza a másikhoz. Amúgy meg mindkettő ki tudná adni a receptet, de egyszerűbb hárítani.
Reméljük unokatestvéred azért tájékozódik a témában. Nekem a vasat a receptes vitaminok nem hozták helyre, viszont a femibion vas segített. Recept nélkül kiváltható. Nekem nőgyógyász ajánlotta.
Ahhoz képest azt javasolják a terhesvitaminokon, hogy próbálkozás előtt 3 nappal legyen elkezdve.
Mondjuk szerintem azért ennyire nem kell inkább csak a folsav de pozitív tesztnél sokan elkezdik.
Én is előtte folsavat szedtem, pozitív tesztnél Gravidát kezdtem. Nekem orvos és védőnő is javasolta már első alkalommal a terhesvitamint, vasra nekem nem volt szükségem, a labor eredmények végig jók voltak.
Sőt.. hasraütésből szedni káros is lehet mert a felesleget a máj raktározza, ha elege van a vérbe kerül ami magas vasszintet okoz, a májat károsítja egyébként. Bár ha nem szedett vitamint se akkor sanszos, hogy szüksége lesz rá, 30 mg vas naponta elég magas szükséglet ahhoz, hogy természetesen pótolni lehessen, talán ha húst hússal eszik.. ugyanis a zöldségekből sokkal rosszabbul hasznosul, mint az állati eredetű vas.
De akkoris labor kell ahhoz, hogy ezt el lehessen dönteni. Én egészségügyi dolgozó vagyok, láttam már 40-es vas értéket labor leleten amikor 31 a plafon, nem véletlenül vényköteles a magasabb dózis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!