Azt mondta a védőnő, hogy a babának csak 2 éves kor után adjak tehéntejet. Szerintem ez badarság. Én a nagy fiamnak már 1 évesen adtam forralt tejet. Ti hogy vagytok ezzel?
Mi már pici korunk óta kaptunk, és nem lett tőle senki beteg. A gyerekeim is kaptak 4-5 hónapos koruk után.
Inkább a természetes tehéntejet kapja, mint a mesterséges vacakokat,
Eddig egy év volt a határ, valakinek üzlet, hogy még későbbre tolják a határidőt.
4-es, dehogynem lett a régebbi generáció beteg, tele vannak a felnőttek ételintoleranciával, emésztési zavarokkal stb... Az anyatejben található kazeinnek többszöröse található a tehéntejben, ezért ennyire allergén (az ételintoleranciák közül az egyik leggyakoribb a tejfehérje-allergia). És akkor még a többszörös laktózról nem is szóltunk, ami szintén emésztési zavarokat okozhat. A mai tehéntejek ráadásul sokkal rosszabbak a régieknél, alig van bennük tápanyag...
Kérdező, én védőnő vagyok. A hivatalos külföldi ajánlás alapján 2, de inkább 3 éves kortól ajánlott a tiszta tej adása, a feldolgozott tejtermékeké 1 éves kortól. Itthon azt tanítják, hogy 1 éves kortól el lehet kezdeni a tejtermékek bevezetését, csak ne a színtiszta tehéntejjel. Ha viszont van ételallergia a családban, vagy a babának van kiütésre, atópiára, ekcémára hajlama, akkor javasolt inkább kitolni a tej adását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!