Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Jogosan érzem úgy, hogy elég...

Jogosan érzem úgy, hogy elég hanyag a dokim?

Figyelt kérdés

Én úgy gondolom, hogy amikor megnézi uh-n a babát, le kéne mérni, hogy lássa fejlődik-e rendesen. Ehhez képest megmutatta úgy ahogy a babát és ennyi. Nem mérte meg semmijét.

Nálatok hogy zajlott terhesség alatt egy-egy vizsgálat? Miket csinált az orvos?

2016. febr. 17. 17:57
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Érdekes amiket írtok,most akkor elbizonytalanodtam mégis csak..
2016. febr. 18. 08:41
 12/14 anonim ***** válasza:

Különböző típusai vannak a nőgyógyászati ultrahang jogosítványoknak, tehát nem minden orvos végezhet minden vizsgálatot. Ha a dokid például "A" típusú jogosítvánnyal rendelkezik, akkor ő nem végezhet genetikai ultrahangot.

Tehát nem biztos, hogy hanyag, csak lehet, hogy nincs meg a magasabb szintű képzettsége.

Nem minden dokinak van...

Az én nőgyógyászomnak például tuti megvan a genetikaira is a jogosítványa, mert ő maga végezte (annyi volt, hogy ezeket kötelező volt a kórházban csinálni, nem lehetett magánrendelőben), de amikor egy ritka nőgyógyászati betegséggel fordultam hozzá, akkor őszintén bevallotta, hogy ő ehhez nem ért, és konzíliumot kért egy másik orvostól, aki a kórházban állítólag a legjobb ultrahang-diagnoszta.

De én nem azért jártam hozzá, mert profi ultrahangos (tényleg az, a születési súlyt is nagyon pontosan meg tudta mondani előre, ami szerintem ritka :) ), hanem inkább az számított, hogy emberileg milyen. Mindig készséges, mindent elmagyaráz, és a szülésnél is mindenben számíthattam rá. Ennek összességében több hasznát vettem, mint annak, hogy méricskélt.

2016. febr. 18. 09:02
 13/14 A kérdező kommentje:
De nem genetikai uh-ról van szó, csak sima havi kontroll vizsgálatokról.
2016. febr. 18. 16:36
 14/14 anonim válasza:
Így doki, úgy doki. Nehéz lenne leírni, hogy orvos?
2016. febr. 18. 23:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!