A biológiai apa nem ismerheti meg a gyerekét, jogosan gondolhatom-dönthetek így?
Es a gyerekednek van joga megismerni a biologiai apjat? Ugyis megtudja, ezek a titkok nem maradnak titkok orokke, en is megtudtam, h orokbefogadtak, allati nagy csalodas volt, h hazudtak nekem. Egy ismerosom lanyat is neveloapa nevelte, megis 12 volt, mikor megsugtak neki, h van am "igazi" apja is.
Raersz meg gondolkozni, de tenyleg gondold at.
Szerinted a gyermeked kíváncsi lesz arra a biológiai apára, aki el akarta venni az életét??? szerintem, ha meg is tudja, hogy nem a vér szerinti apja neveli, és te elmondod neki, hogy ha engedsz az ex-nek Ő ma nem élne.....
szóval megtudhatja, persze, joga van hozzá... de lehet, nagy keserűséget okoznál neki :( én így gondolom.
Azzal, hogy összeházasodtatok a pároddal, automatikusan ő lesz az apa.
Ezt kellene valamilyen úton módon megdönteni az exednek, ha nagyon akarja, bár szerintem nem fogja. Pláne, hogy utána fizethet gyerektartást, miegyebet, nem fog érni neki annyit az egész.
Jogos, nem jogos, megértelek. Az ex így járt, majd megemészti. A gyereknek meg majd kitaláljátok, hogy mit mondtok, bár én nem feltétlenül titkolnám előle a dolgot. Ha jól nevelitek, akkor úgyis a párodat fogja apjának tekinteni, viszont tudja az igazságot.
Házasságban a ferj az apa, nem is lehet apasági nyilatkozatot tenni, de mindegy. A verszerinti apa indíthat ugyan apasági pert, de a gyermek es a csalad védelmében el fogják utasítani.
Maganvelemenyem, hogy 18 év hazugság után nagy eséllyel megtalálható a gyerek téged is és a ferjedet is. Ahogy nyílik az értelme, már mondani kellene neki, hogy nem néma ferj az igazi apja és igenis joga kellene hogy legyen megismerni a valódi apját
érthető, viszont nagyon jó hogy megtaláltad a a párod.
szerintem meg kell neki engedned hogy megismerje a gyerekét. a 18éves korig várni pedig szerintem nem jó. főleg ha nagyon nyomul a biologiai akkor a gyereknek esetleg elmondja hamarabb stb...
szerintem majd keressetek fel egy gyerekpszichologust és kérdezzétek meg tőle hogy ebben az esetben mikor érdemes elmondani, hogy kell ezt kezelni, a gyerek lelki fejlődésének érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!