Én úgy gondolom, hogy amikor megnézi uh-n a babát, le kéne mérni, hogy lássa fejlődik-e rendesen. Ehhez képest megmutatta úgy ahogy a babát és ennyi. Nem mérte meg semmijét.
Nálatok hogy zajlott terhesség alatt egy-egy vizsgálat? Miket csinált az orvos?
Ez attól is függ, hányadik heti UH-ról van szó. Alapos méricskélésnek a 12. és 18. genetikai ultrahangon van jelentősége. Amúgy nem szokták minden egyes ultrahangon végigméricskélni mindenét, max. néhány adatot ellenőriznek. Nem tudom, hányadik hétben vagy és milyen sűrűn jársz ultrahangra, mert ezen sok minden múlik.
2016. febr. 17. 18:01
2/14 anonim válasza:
Hány hetes vagy? A 12 és 18 hetes UH-n van jelentősége komolyabban méregetni. 12 hetes korig a szívhang a lényeg, az utolsó hetekben igaz mérnek és tippelnek súlyt de inkább az áramlás és a magzatvíz a lényeg, na meg a méhlepény. Nekem az orvos megmérte a fejméretet minden hónapban de pl a kiskönyvbe nem írta be pl 27 hetes koromban, csak a méhszájértéket, amit mindig UH-n nézett, vizsgálni csak panasz esetén vizsgált.
2016. febr. 17. 18:03
3/14 A kérdező kommentje:
Bocsánat ez kimaradt, 22 hetes vagyok, havi egyszer megyek hozzá.
2016. febr. 17. 18:05
4/14 anonim válasza:
És a genetikai UH-kon sem méricskélt? Mert az komoly gond...
2016. febr. 17. 18:10
5/14 anonim válasza:
nálunk úgy van, hogy először a szonográfushoz megyünk, a hölgy megnézi a magzati méreteket, a méhlepény, méhszáj állapotát. Aztán a férjemnek és nekem mutatja a tévén a 4d-s részt, ahol csak nézzük a magzatot, ahogy fintorog stb.
Aztán a dokihoz megyünk át, akivel átbeszéljük a leletet és részletesen megbeszéljük a további protokollt.
Havonta van egy-egy ilyen meetingünk velük:)
36hkm
2016. febr. 17. 18:11
6/14 A kérdező kommentje:
Mindkét genetikai uh-t a körzeti kórházban csinálták, ott lemérték rendesen.
Csak ez fura volt nekem, hogy megnézte, de semmit nem mért meg rajta. A méhszájamat manuálisan nézi meg mindig.
2016. febr. 17. 18:17
7/14 anonim válasza:
Az én dokim sem mér, megnézi a szívverést, gyomrát, hólyagját, a lepényt, magzatvizet, nyilván a fekvést, no meg most már az áramlást, meg hogy nincs-e a nyakán a zsinór. A méreteket a genetikai uh-okon nézik, tehát csak 4 alkalommal. Előző dokim előző terhességnél is így csinálta, a legvégén talán kétszer lemérte a fejátmérőjét. A nőgyógyásznak nem igazán a méretek a fontosak, csak a végén, hogy mégis mekkora lesz.
2016. febr. 17. 18:31
8/14 anonim válasza:
Az én dokim mindig mért. Ha már ott volt akkor miért ne? Jól el is mérte magát a végén.
2016. febr. 17. 20:36
9/14 Regáti válasza:
Nekem az orvosom minden alkalommal megmérte hogy mekkora! Lehet azért mert toxoplazmával vittem végig a terhességet de mindig nézett mindent!
2016. febr. 17. 21:30
10/14 anonim válasza:
Az én orvosom is mért minden alkalommal, viszont manuális vizsgálatot nem végzett csak a terhesség vége felé.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!