Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Baj, ha nem szedek folsavat?

Baj, ha nem szedek folsavat?

Figyelt kérdés
2008. szept. 18. 21:33
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
amikor én elmentem dokihoz,azt mondta,hogy csak magne b6-ot szedjek!
2008. szept. 18. 21:34
 2/11 anonim ***** válasza:
33%
Én sem szedtem,mert azt mondta a védőnő,hogy nem kell.Egyébként az előző terhességemnél sem szedtem és semmi gond nem volt.Sok dolog van eltúlozva a terhességgel kapcsolatban!
2008. szept. 18. 21:36
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Terhesvitamint sem szedsz? A folsav a velőcsőzáródási rendellenességet tudja megakadályozni, ezért fontos, hogy már a 8. hét előtt szedje a kismama, mert nem tud a táplálkozással annyi folsavat bevinni a szervezetébe, amekkora mennyiségre abban az időszakban szüksége van. Ugyanis a 8. hétig kialakul a rendellenesség, de csak később lehet észrevenni.
2008. szept. 18. 21:49
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
és ha vki szedi az elevitet az jó ilyen esetekben helyette?
2008. szept. 18. 21:51
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Én egyik terhességem alatt sem szedtem folsavat, nem is modták, hogy kellene. Terhesvitamint is magamtól szedtem. Egyik gyerekemnek sincs semmi baja.

Boldog babavárást.

2 gyerekes anyuka

2008. szept. 18. 21:52
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Az Elevitben is és bármelyik terhesvitaminban benne van a szükséges folsav mennyiség. Egyébként ártani nem árt, de ha használhat akkor meg miért ne?
2008. szept. 18. 21:55
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

A terhesvitaminokban elegendő mennyiségű folsav van. De ha azt sem szedi, az szerintem nem jó dolog.

21 hetes kismama

2008. szept. 18. 22:06
 8/11 anonim ***** válasza:
66%
Nem lesz semmi bajod ne felj. A mai reklamok azt sugaljak a kismamaknak hogy ha ezeket a bogyokat nem szeded akkor kizart hogy egeszseges gyereket fogsz szulni...tiszta agymosas. Ha eszel eleg zoldseget es gyumolcsot akkor nincs szukseged vitaminra. ezeket majd raersz szedni telen mikor alig van friss zoldseg. A folsav hasznos de nem lesz semmi bajotok ha nem szedted be. Ezek a 21. szazad anyukainak problemaja hogy szedjek-e folsavat es vitamint vagy sem. Elj egeszsegesen es hizzal egyenletesen...ez a legfontosabb a picidnek es neked is.
2008. szept. 19. 07:56
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha a 12.hét előtt vagy, akkor szedjed!

Persze, hogy nem muszály, de 70%-kal csökkenti a nyitott gerinccel születés esélyét, akkor meg miért ne?!

Nem értem azt az okos védőnőt. Minden könyv írja, hogy szedjük. Ártani nem árt.

2008. szept. 19. 10:39
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

legtobb terhesvitaminban van folsav.

azt szeded, az eleg

nekem a 13. heti integralt vizsgalaton ketszer kerdezte meg az apolono, hogy biztos, hogy van folsav a vitaminomban? szoval fontos lehet.

2008. szept. 19. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!