Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mindenki szed valamilyen...

Mindenki szed valamilyen terhes vitamint? Én nem szedek csak folsavat szedtem a 16 hétig, most semmit sem szedek. Anyáink sem szedtek, nos mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
2011. febr. 5. 17:18
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Ha változatosan tudsz enni, nem is szükséges. De ehhez télen kell anyagi keret is.

Én Femibiont szedek. Azt nem tömték tele mindenféle ásványi anyaggal. Úgy érzem remekül kiegészíti a változatos táplálkozásomat.

Egyébként én sem tudtam egy ideig dönteni. Itt a kérdésem, http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes.. lehet találsz egy-két hasznos választ benne.

2011. febr. 5. 17:23
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, én csak azért teszem le a voksomat a terhesvitamin, mégpedig a Femibion mellett (szintén), mert nekem mindenféle vitaminhiány fellépett már az első trimeszterben, ráadásul a pajzsmirigyemre igen kedvezően hatott a jód, amit szintén tartalmaz; lehet, hogy nagyanyáink nem szedtek ilyesmit, mégis felneveltek egy generációt, viszont nem is volt anno ekkora környezetrombolás, vegyszerezett ( mérgezett) ennivaló, kiváltképp zöldség, gyümölcs, vagyis természetes vitamin forrás.Én valahol ezért sem tudom a két generációt összehasonlítani.

38 h km.

2011. febr. 5. 17:36
 3/18 anonim ***** válasza:
0%

Nem tudom hány éves lehet anyád, de már az én anyám, aki 60 éves elmúlt is szedett terhesvitamint- folsavat. Mert a terhesvitaminnak az a lényege, egyébként sima multivitamin. A folsav különbözteti meg a sima vitamintól. És vannak akik szednek multivitamint, függetlenül terhességtől.

A többi alkotóelem persze nem szükséges feltétlenül, de mondjuk anyám most szed multivitamint függetlenül attól, hogy nem terhes és amikor ő volt fiatal nem szedett. És én is szedek vitamint, függetlenül anyámtól. Mert ami neki jó volt, nem biztos, hogy nekem is jó.

És anyám korában is szedtek vasat, kalciumot, akinek szükséges volt. Ez is vitamin. De van aki előre gondolkodik, nem várja meg míg hiány alakul ki, van aki akkor szedi ezeket, amikor feltétlenül szükséges.

2011. febr. 5. 17:45
 4/18 anonim válasza:

Én Amerikából rendeltem vitamint, jóval olcsóbb volt szállítással és vámmal együtt mint itthon. Szerintem is a folsav a lényeg. Én nem olvastam ezt a riportot de állítólag Dr.Czeizel is szed kismamáknak készült vitamint mert minden van benne. Nem tudom igaz-e.

Idézet egy másik cikkből:

"Az agy- és koponyahiány, valamint a nyitott gerinc tehát a magzati fejlődés 15. napjától alakul ki, éppen akkor, amikor kimarad a nők terhességet jelző havi vérzése. Mindenképpen szükséges ezért a magzatvédő vitamint a tervezett fogamzás előtt minimum egy hónappal elkezdeni. A súlyosabb fejlődési rendellenességek a magzati fejlődés 15-77. napja között alakulnak ki, ezért a vitamin szedését feltétlenül a terhesség 12. hetéig szükséges szedni"

Tehát terhesség -30 nap + utána 12 hét a lényeg. Már ha tudod, hogy melyik az az egy hónap ami után teherbe esel, ugye! :)

A cikk szerint már abbahagyhatod, de ha van rá anyagi kereted akkor szerintem szedd, ártani nem árthat.

2011. febr. 5. 20:23
 5/18 anonim ***** válasza:
82%

Anyáink nem a marokkóban meg hollandiában, félig éretten leszedett, majd több ezer kilómétert megtett, hűtőházban akár hónapokat tárolt zöldség és gyümölcs utánzatot ették.

Sajnos a mai élelmiszerek vitamin és ásványi anyag tartalma a töredéke annak, ami 30-40 éve volt!

A másik, hogy én a 12. hétig rókáztam, csak vizet ittam, meg néha pirítóst ettem. Nem éppen vitamindús, ezért is ettem a gravidát.

2011. febr. 5. 20:40
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Én sem szedtem semmit, csak a folsavat, nem emlékszem már hogy meddig azt hiszem 12 hétig. Sok gyümi, zöldség. Orvosom sem ajánlotta. Pedig februári a babám.
2011. febr. 5. 20:52
 7/18 anonim ***** válasza:
52%
Ha ma,2011-ben rendelkezésünkre állnak ezek a készítmények,akkor miért ne támogatnám meg a babámat és a szervezetemet velük...?Hisz a legjobbat,legtöbbet szeretném magunknak.Éljünk hát a lehetőséggel,ha már egyszer megadatott.Kár az ilyesminek elvből ellenállni,rosszat biztos hogy nem tesz vele az ember,és nem hiszem azt sem,hogy felesleges volna..
2011. febr. 5. 20:59
 8/18 anonim ***** válasza:
Én azt szólom,hogy inkább szedem,mint nem szedem.
2011. febr. 5. 21:49
 9/18 anonim ***** válasza:

Nem szedtem. a dokim azt mondta ha naponta megeszek két almát HÉJASTUL abban benne vannak azoka vitaminok amik szükségesek. mellette persze folsavat szedtem, még tovább is meg Jodidot.

az egyik válaszolónak üzenem hogy za én anyám is 60éves és ő sem szedett vitamint!

ja, és ma éppen 6 hónapos a szép, egészséges kislányom.

mindenkinek saját belátása szerint kell döntenie.

2011. febr. 5. 23:06
 10/18 anonim ***** válasza:

kérdezz rá a folsavra, kapott e és szedte e?

Mert ne keverjük ide, akkor is voltak rendszerellenesek, akik nem szedtek vitemint.

De volt e akkoriban folsav és mondta e dokija, hogy szedje?

Kérdezz rá a kedvemért, hogy mit mond?

Mert hogy adtak neki, csak esetleg nem szedte.

Mert a folsav a legfontosabb vitamin, b akármennyi-tulajjdonképpen ő maga a terhesvitamin, a többi bármely multivitaminban megtalálható. És a folsavat már akkor is külön kellett szedni, mert már akkor is tudott volt, nem lehet két almával bevinni, mert mesterséges formában jobban hasznosul.

2011. febr. 6. 00:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!