Mindenki szed valamilyen terhes vitamint? Én nem szedek csak folsavat szedtem a 16 hétig, most semmit sem szedek. Anyáink sem szedtek, nos mi a véleményetek?
Figyelt kérdés
2011. febr. 5. 17:18
11/18 anonim válasza:
Amikor nem voltam terhes, akkor is szedtem vitaminokat, terhesen pedig a Femibiont szedtem.
13/18 A kérdező kommentje:
Hű ha, hát nem gondoltam egyesek ilyen felháborodott hangnemben írtak, hogy anyáinkra utaltam. Úgy látom senki sem olvasta figyelmesen a kérdésem, mi szerint 16 hetesig szedtem a folsavat. Nem ilyen reagálásokra gondoltam, mintha a második világháborúba cseppentem volna. Köszike a véleményeket, mindenki tegye amit jónak lát
2011. febr. 6. 11:07
14/18 anonim válasza:
no, megkérdeztem anyumat a KEDVEDÉRT! semmit sem szedett, nem is modnta neki a doki.tesóm 74-ben, én 76-ban születtem!
egyébként abban igazad van hogy a folsav is vitamin, de ha terhesvitamint kérdeznek akkor az emberek zömében nem a folsav van hanem a vitaminkészítmények!
szóval anyum üzeni hogy: dehogyis, nem szedtem semmit!
-Miért nem? Doki nem mondta!?
-Nem, egy szóval sem, akkor még nem szedtünk semmit!
ez persze csak az én anyám! :)
15/18 anonim válasza:
kedves kérdező!
23,06 és 18,52-es vagyok. ha elolvasod a válaszomat akkor láthatod hogy én is elolvastam a tiedet! ugyanis azt írtam hogy én sem szedtem terhesvitamint csak folsavat!és leírtam hogy miért is nem szedtem. vagy nem ezt szeretted volna tudni?
16/18 anonim válasza:
A lányom 18éves múlt. Akkor nem szedtem semmilyen vitamint. Csak az elején folsavat. A lányom teljesen egészségesen, normális súllyal jött a világra. Azóta sem beteges. Talán ötször voltunk orvosnál vele a 18 év alatt. És ez még nem a nagyanyáik kora volt. Szerintem kicsit túl van lihegve és a gyógyszergyártóknak jó kis pénz a kismamáktól, mert kire lehet hatni a legjobban?? Az aggodó anyukákra, hogy minden rendben legyen a babával.
17/18 anonim válasza:
Ezeket a vitaminokat a szaknyelv magzatvédő vitaminoknak hívja, nyilván nem véletlenül. Azzal, hogy szedi az ember az egész várandósság alatt, kizárhat egy csomó rizikótnyezőt. Miért gondoljuk azt, hogy ha megszületett az egézséges kisbabánk, akkor jó munkát végeztünk? Hiszen optimális esetben 80-100 évet fog élni... A magzatvédpk bizonyítottan megvédik egy csomó betgség kialakulásától a későbbiekben is (pl. kisebb a valószínűsége annak, hogy hajlamos lesz különböző anyagcsere-betegségekre). Persze, nyilván van olyan, aki nem szedet a vitamint és mégis egészséges a gyermeke. Hála Istennek! Nem mindenki ilyen szerencsés...
18/18 anonim válasza:
Annyira nem értem az ilyen hozzáállást egyébként,de mindegy.Egy halom felesleges dolog van,amit megvesz az ember,még akár terhesség és baba nélkül is,kaja,kozmetikum,ruha,amikről sokkal inkább lehetne vélni,hogy pénzlenyúlás.Mikor a baba megszületik,akkor meg pláne,játszószőnyeg,meg szopipárna,meg baldachin,miegyebek.Éppen a magzatvédő vitaminokról kell azt gondolni hogy felesleges és hogy csak pénztárcarablás..?Nem találok ebben semmi logikát.Még ha olyan ökör ára lenne,de nem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!