Várandósan napi hány folsavat kell szedni? 6 hetes kismama vagyok és elevitet szedek, mellé pedig 3mg-s folsavból napi 1 szemet!
Én csak Elevitet szedtem az elején, és a baba szépen fejlődik, az eddigi vizsgálatokon minden rendben volt.
20 hetes kismama
Én tegnap voltam a dokimnál,és ő mondta,hogy az elevitben is például van ugyan folsav,csak olyan formában,amit nem mindeki szervezete tud felhasználni,mert pl nincs mellette omega 3 stb...
Így én már át is tértem a femibion 800-ra.
Én meg csak folsavat szedtem az elején. A dokim szerint amikor itt a rengeteg természetes vitamin (zöldség, gyümölcs), nem kell terhes vitamint szedni, de folsavat muszáj a fejlődési rendellenességek elkerülése miatt. Én nyár elején estem teherbe.
Ősszel, ahogy jöttek a hűvösebb napok, romlott az idő, akkor mondta a dokim, hogy mostmár szedhetnék pl Elevitet. Úgyhogy én inkább csak a folsavat ajánlom, és rengeteg gyümölcsöt, zöldséget. De ha mész dokihoz, az úgyis el fogja mondani, hogy ő hogy ajánlja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!