Baj, ha nem szedek terhes vitamint? Folsavat?
Szerintem nem lenne jó,ha nem szednél,legalább az első 12 hétben.Szegény ismerősöm is hányt tőlük,de aztán kihúzta a 15.hétig.
Nagyon rossz lehet..
Én az első gyerekemnél szedtem a másik kettőnél nem A másik kettő nagyobb súllyal született és azóta is egészségesebbek
Beszéld meg az orvosoddal de szerintem ha egyébként egészségesen táplálkozol nyugodtan kihagyhatod
Ettől még egészséges lesz a babád.
A folsav addig kell, amíg a velőcső nem záródik, az meg az első 28 napban történik, erre nincs hatással a későbbi folsav.
Én is kihánytam minden vitamint, még a sima folsavat is, a babám pedig tökéletesen egészséges.
Érdekes dolog ez, velem anyukám szedte a folsavat 1974-ben és a nálam idősebb emberek anyukái is szedték a folsavat. Sőt pont a múltkor büszkélkedett anyukám munkatársa, akinek elmúltak 40 évesek a gyerekei, hogy neki bizony hiába mondta az orvos, ő ugyan nem szedte be.
Úgyhogy volt 40 éve is folsav.
És persze az sem véletlen, hogy Dél és Észak Amerikában, illetve számos Európai országban nem bízzák ezt a véletlenre és az ilyen kijelentésekre, egész egyszerűen alapvető élelmiszerekbe kötelező beletenni a folsavat és így akarva akaratlanul a kismamák kötelező jelleggel hozzájutnak.
Ha annyira jelentéktelen, akkor nem hinném, hogy szükség lenne erre és törödnének vele.
Nekem az összes ismerősőm anyja szedett illetve nem szedett, mert egyébként rettenetes lenyelhetetlen valami volt, amitől tutira hányt a kismama- mondta anyukám.
És emlékszem a barátnőm kisfia 20 éve született és neki is adtak, de ő is kidobta és kiröhögte az orvost.
Én meg olyat nem ismerek, aki ne kapott volna folsavat. Érdekes dolog ez.
Mindent kihánysz? Mert van terhesek számára tea, magas folsavval. Lehet, meg kéne próbálnod. Végülis a legrosszabb esetben nem marad benned.. :(
Kitartást, tudom milyen rossz az eleje...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!