Szerintetek az baj, ha csak napi egy szem folsavat szedek, de semmilyen más vitamint nem? A doki azt mondta, majd később érdemes szedni, de ugyaez a doki másnak ajánlja az elevitet.13h km
13 hetesen már nem érdemes magzatvédő vitamint szedned ebben igaza van a dokinak. Esetleg akkor vegyél be egy - egy szemet ha aznap nem ettél gyümölcsöt v. hánytál.
Vasat még érdemes szedni.
32 hétes vagyok és a mai napig szedem a terhes vitamint. Azért is a neve TERHES VITAMIN. Tehát szerintem érdemes szedned, a baba nagyon sok vitamint és tápanyagot von el az anya szervezetéből amit pótolni kell. És a ma kapható gyümölcsök, zöldségek már nem tudják csak magukban ezt pótolni.
Nekem az háziorvosom, nőgyógyászom, és védőnőm is azt ajánlotta szedjem végig, sőt a szopi alatt is.
Én a 12. hétig szedtem az Elevitet, utána már nem kellett - azt mondta a doki. Most csak folsavat kell szednem, napi 2 szemet (doki mondta, hogy végig szedjem) és Magne B6-ot is szedek még. Ezen kívül vegyesen táplálkozom, sok gyümölcs és zöldség. Szerintem igaza van a dokinak, felesleges már szedni a terhesvitamint, inkább egyél sok gyümit és zöldséget. Vasat csak akkor javasolta az én dokim, ha a vérképem nem lett volna megfelelő, de mivel a vasam rendben volt eddig, nem kellett szednem.
28 hkm
Nekem sem ajánlotta a dokim a terhesvitamint, sem egyéb vitamin.
1. Folsavat kellett szednem a 16. hétig.
2. Picit kevesebb volt a vörösvérsejtem (min. vashiány), de vasat NEM ajánlott.
2. 20. héttől kb. mondta, ha lesznek majd keményedéseim (addig nem voltak), szedjek magnéziumot. Ezt a 23. héttől már napi 2X1 szemben javasolja, akár van keményedésem, akár nincs.
3. Ca-t szedek a 22. héttől (Tovita), ahhoz írt fel D3 vitamint. Ekkor kezdődik a csontosodási folyamat, ilyenkor van dupla annyi mennyiségű Ca igény a kismama szervezetének a baba megnövekedett szükséglete miatt. De van pl Tovita D3, így nincs szükség külön D3 bevitelre.
4. 23. héttől Vas-folsavat napi 2x1 szemet.
Egyelőre ennyi. Sztem mást nem fog már felírni.
A terhesvitaminról megoszlanak a vélemények. Van ellenző és van ajánló tábora. Ált. azok ajánlják, akik épp szedik, és a dokijuk és védőnőjük rábeszélte őket. Akik nem ajánlják, azok maguk sem szedték, és természetesen gond nélkül kihordták a babát és a pici is egészségesen született. De vannak oylanok is, akik úgy nem ajánlják a terhesvitamint, hogy szedték. Szerintük (és sok doki szerint) a csecsemő gyors fejlődéséhez vezet a méhben, ami miatt nagy lesz a baba, és nagyobb esély, hogy császározni kell. Sokaknak nagy babájuk lesz tőle, de vannak, akiknek nem. Hát embere válogatja...
Ezeknek tudatában dönts!
Szia!Én is csak a vasat szedtem,semmi mást(bocsánat meg a magnéziumot a keményedésekre),sok-sok gyümölcsöt ettem!4 kg-os babám született és panaszmentes volt a terhességem!
Üdv.1 éves nagyfiú anyukája
A dokim nekem sem ajánlotta az Elevitet. Kb. 16. hétig szedtem. Azt mondta, ha eszembe jut, vegyek be egyet-egyet, de nem kell szedni. Aki végig szedi, annak szoptatáskor is kell, mert sok példát láttam, hogy brutális hajhullás lett a vitamin elhagyás vége. És aránytalanul nagy babák.
Én csak vasat, és Magne B6-ot szedek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!