Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Felelőtlenség 3. gyerek...

Mese1 kérdése:

Felelőtlenség 3. gyerek vállalása korkülönbséges házasságban?

Figyelt kérdés
Én most 39, férjem 56 évesek vagyunk. Van már két pici gyerekünk! 3. felelőtlenség lenne? Aki szerint már az első is felelőtlenség volt azok válaszát köszönöm de nem kérem. Hasonló helyzetben lévők válaszait várom, főleg olyan szempontból, hogy megbánták-e a döntésüket!
2016. febr. 10. 13:21
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

Valaki komolyan azért vállalna inkább később gyereket, hogy egészséges, nyugdíjas nagyszülő legyen?! :D Ezt még eddig soha nem hallottam érvként, hogy valakinek miért volt jó, hogy későn született...

Hát azért tuti nem szülnék 40 évesen, hogy majd a gyerekemnek segítsek, mert így majd mindig ráérek.. Nyilván a gyerekem nem nekem szüli a sajátját. Segítek ahogy tudok, na de nem úgy, hogy akkor bárhogy ugrasztható legyen. Akinek szüksége van erre, az ilyen segítségre, az ne vállaljon gyereket.

2016. febr. 10. 16:14
 32/37 anonim ***** válasza:

"Azok meg, akiknek még aktív korúak a szülei, folyamatosan panaszkodnak, hogy nincs, aki elmenjen a gyerekért oviba, suliba, a nyári szüneteket nem tudják megoldani, mert a nagyszülők is dolgoznak, amikor meg nem, akkor pihenni szeretnének."

Ezt a mondatot azért még muszáj kiemelnem ide, hogy a többiek is lássák. Komolyan?! Tényleg? Aki így áll hozzá a gyerekvállalás, gyereknevelés témához, az ne vállaljon gyereket.

2016. febr. 10. 16:18
 33/37 anonim ***** válasza:

Sehol nem írtam, hogy ez szempont volt a gyerekvállalásnál, mindenki akkor szül, amikor összejön neki.

A barátnőm jelenleg 71 éves anyukája például azért szült későn, mert az első házassága nem sikerült, és csak 30 felett találta meg élete szerelmét, akivel a férfi haláláig tényleg nagyon idilli házasságban éltek. Nyilván nem azon gondolkodott, amikor szült, hogy milyen lesz nagymamának lenni.

Csak itt ugye felmerült érvként, hogy az idősebb szülők már meg se érik, hogy unokájuk legyen, meg nem tudnak segíteni a gyerekeiknek. Erre írtam, hogy én pont az ellenkezőjét látom a környezetemben, mégpedig valós, és nem elképzelt helyzetekben.

Ha már felhoz valaki egy érvet, akkor fogadja el annak a cáfolatát is!

De nyilván nem ezek a fő szempontok abban, hogy ki mikor vállal gyermeket.

2016. febr. 10. 17:03
 34/37 anonim ***** válasza:

én személy szerint azt mondtam, hogy 35 éves koromig vagyok hajlandó szülni, ha addig nem jön össze a második, akkor nem lesz tesó. 33 vagyok, sok év után összejött, de tényleg nekem ez a határ (vagy változott volna, ha nem jön össze, ki tudja ;)). barátnőm 41, most tervezik a 3.-at. szóval mindenkinél más az a pont, neked kell érezned, hogy ez még bevállalható-e.

mondjuk így belegondolva, minden rosszindulat nélkül, anyukám 56 éves, most vagyok várandós a negyedik unokájával :)

2016. febr. 10. 22:34
 35/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Értékes mind, nem fogok külön pontozgatni! Azt sajnálom, hogy vannak akik egymásnak estek és hogy válaszolt olyan is akit kifejezetten kértem, hogy köszönöm ne írjon, de mindegy ez egy ilyen oldal... Kérdeztétek, hogy minek akarjuk a 3.-t? Nem a CSOK miatt, hanem a nagycsalád léte/élvezete miatt és hogyha mi szülők már nem leszünk akkor több testvér jobban számithasson egymásra és támogassa egymást...mindent megtennénk, hogy így neveljük őket....A CSOK-ról amúgy annyit -jogi szakokleveles közgazdász vagyok és egyik rokonom szeretné igénybevenni azért vagyok benne profi-, bár nem erre a kérdésre való, hogy nem is lenne olyan lakás/ház Bp-n amire igénybe lehetne venni a 10+10 misit....olvassa el az akit érint, és értelmezze a rendeletet és keressen az ingatlan.com-n és rájön, hogy ez egy nesze semmi fogd meg jól Bp-n...:)) Kivéve ha van fölös 40 másik misid amihez hozzá tudod tenni a 10+10-t:))
2016. febr. 11. 06:37
 36/37 anonim ***** válasza:
Hú, mekkor lepontozást fogok kapni, de...én is úgy gondolom, hogy a testvérek össze tudnak tartani akkor is, ha a szüleik már nem lesznek nekik. Véleményem szerint rosszabb sors vár egy "kései" egyke gyerekre mint egy "kései" harmadik gyerekre, így szerintem vállald be, ha egészségileg rendben vagy és tényleg nagyon szeretnétek. Mondjuk számolni kell azzal is, hogy kikamaszként a gyerkőcök már csak rád támaszkodhatnak (de ez sajnos simán megtörténhet olyanokkal is, akiknek fiatal az apukájuk). Minden jót Nektek!
2016. febr. 11. 10:08
 37/37 anonim ***** válasza:
Hát pont ezen gondolkodunk mi i, bár én 36 a Férjem 43 éves. Pont előbb írtam ki ezzel kapcsolatban egy kérdést, hovy felelőtlenség lenne- e vállalni. Szerintem már nálunk is az, viszont tudom mit éreztek. Borzasztó rossz, hogy nagy a vágy! Megértelek!
2016. márc. 2. 23:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!