Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Felelőtlenség 3. gyerek...

Mese1 kérdése:

Felelőtlenség 3. gyerek vállalása korkülönbséges házasságban?

Figyelt kérdés
Én most 39, férjem 56 évesek vagyunk. Van már két pici gyerekünk! 3. felelőtlenség lenne? Aki szerint már az első is felelőtlenség volt azok válaszát köszönöm de nem kérem. Hasonló helyzetben lévők válaszait várom, főleg olyan szempontból, hogy megbánták-e a döntésüket!
2016. febr. 10. 13:21
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
93%

# 15: Nekem autista a gyermekem (nem kanneri, hanem Asperger-szindrómás, tehát a "különc zseni" típus). Fiatalon szültem. Az 1%-ot a pszichiáter mondta, Magyarország legjobb autizmus diagnosztikai centrumában. Az 1% pedig úgy jön ki, hogy míg korábban az enyhébb esetek diagnosztizálatlanok maradtak, ma már észreveszik.

Hogy mondjak egy tényszerű adatot: a lányom óvodájában ő volt az első és sokáig egyetlen diagnosztizált auti.

Jelenleg a 600 fős óvodában 5 diagnosztizált auti van (enyhe és középsúlyos esetek), egy gyermeknél pedig nagyon erős a gyanú, ő épp benne van a diagnosztikai folyamatban. Ez pont 1%, egy elég reprezentatív mintán.

Mivel eléggé beleástam magam a témába, sok autit nevelő szülőt, illetve felnőtt autistát ismerek. (Százas nagyságrendben). Nem látok releváns összefüggést az autizmus, és a szülők életkora között, olyannyira nem, hogy nem egy családot ismerek, ahol az első gyermek érintett, a később születettek pedig nem. Nyilván ez nem egy reprezentatív kutatás, de a saját tapasztalataim azt mutatják, hogy fiatal korban, akár huszonévesen is igen nagy az esély az autizmban érintett gyermek születésére.

2016. febr. 10. 14:37
 22/37 anonim ***** válasza:
40%

Édesapám pont ennyi idős volt, amikor megszületett a 2. gyerekem és ugyan elbírt velük, de non-stop 3-al azért teljesen más!

Azt írod, 2 pici gyereketek van, tehát ők is lestrapálnak titeket, akkor minek még 1? A csok és a családi adókedvezmény miatt?

2016. febr. 10. 14:38
 23/37 anonim ***** válasza:
35%

11-es vagyok.

Nem a lányom apjával vagyok együtt.És nem az a gond,hogy ő 39 évesen szülné a harmadikat.Hanem a férje öreg már és ez tény.Mellesleg szerintem fontosabb a kettő meglévőt felnevelni,mint egy harmadikat szülni egy idős apának.

2016. febr. 10. 14:39
 24/37 anonim ***** válasza:
27%
nem vállalnám 39 évesen az biztos.
2016. febr. 10. 14:50
 25/37 anonim ***** válasza:
76%
Nem lenne felelőtlenség,sok boldogságot. mennyi babát akartok,az nem függ semmin,életkoron sem csak rajtatok
2016. febr. 10. 14:52
 26/37 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem itt az is fontos kérdés, hogy megfogant-e már a baba. Mert ha igen, akkor nem vetetném el semmiképpen.

Ha még nem, akkor alaposan átbeszélném a férjemmel, végülis a Ti kettőtök döntése, felelőssége.

2016. febr. 10. 15:01
 27/37 anonim ***** válasza:
Mi az a pici gyerek? Mekkorák?
2016. febr. 10. 15:02
 28/37 anonim ***** válasza:
27%
utolsó akkor szerinted az nem függ semmin ? anyagilag sem számít vagy hogy fel e tudja nevelni azt a gyereket ? csak gyártsák mert ahoz van kedvük ,mint a cigányok azok gondolkoznak így hogy semmin nem függ...
2016. febr. 10. 15:03
 29/37 anonim ***** válasza:
27%
utolsó vagyok 26 irtam
2016. febr. 10. 15:03
 30/37 anonim ***** válasza:
A férjed kora miatt sem vállalnék már gyereked, de a tied miatt sem. Persze mindenkinek szíve joga 40 fölött szülni..én nem tenném.
2016. febr. 10. 16:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!