Felelőtlenség 3. gyerek vállalása korkülönbséges házasságban?
# 15: Nekem autista a gyermekem (nem kanneri, hanem Asperger-szindrómás, tehát a "különc zseni" típus). Fiatalon szültem. Az 1%-ot a pszichiáter mondta, Magyarország legjobb autizmus diagnosztikai centrumában. Az 1% pedig úgy jön ki, hogy míg korábban az enyhébb esetek diagnosztizálatlanok maradtak, ma már észreveszik.
Hogy mondjak egy tényszerű adatot: a lányom óvodájában ő volt az első és sokáig egyetlen diagnosztizált auti.
Jelenleg a 600 fős óvodában 5 diagnosztizált auti van (enyhe és középsúlyos esetek), egy gyermeknél pedig nagyon erős a gyanú, ő épp benne van a diagnosztikai folyamatban. Ez pont 1%, egy elég reprezentatív mintán.
Mivel eléggé beleástam magam a témába, sok autit nevelő szülőt, illetve felnőtt autistát ismerek. (Százas nagyságrendben). Nem látok releváns összefüggést az autizmus, és a szülők életkora között, olyannyira nem, hogy nem egy családot ismerek, ahol az első gyermek érintett, a később születettek pedig nem. Nyilván ez nem egy reprezentatív kutatás, de a saját tapasztalataim azt mutatják, hogy fiatal korban, akár huszonévesen is igen nagy az esély az autizmban érintett gyermek születésére.
Édesapám pont ennyi idős volt, amikor megszületett a 2. gyerekem és ugyan elbírt velük, de non-stop 3-al azért teljesen más!
Azt írod, 2 pici gyereketek van, tehát ők is lestrapálnak titeket, akkor minek még 1? A csok és a családi adókedvezmény miatt?
11-es vagyok.
Nem a lányom apjával vagyok együtt.És nem az a gond,hogy ő 39 évesen szülné a harmadikat.Hanem a férje öreg már és ez tény.Mellesleg szerintem fontosabb a kettő meglévőt felnevelni,mint egy harmadikat szülni egy idős apának.
Szerintem itt az is fontos kérdés, hogy megfogant-e már a baba. Mert ha igen, akkor nem vetetném el semmiképpen.
Ha még nem, akkor alaposan átbeszélném a férjemmel, végülis a Ti kettőtök döntése, felelőssége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!