Véletlen alkoholos sört adtam neki! Mennyire csináltam nagy bajt?
Csajos este volt, mindenki sörös, így csak az volt. Én szolgáltam fel, viszont összekevertem, hogy melyikek az alkoholosak és melyik 1 a mentes, így a várandós barátnőm véletlen (5. hónapban van) megivott 5 dl alkoholos sört, (5,2%-os az üvege szerint). Ő azt mondta, ne aggódjak, eszik rá zsírosat és ennyi nem árt. Nem értek a terhességhez, de szerintetek mennyire ártottam ezzel a babájának? :(
Hogy működik ez?
Semmi bajuk nem lesz!
Èn néha bort iszom, sőt, 1-1x egy icipici korty pálinkát is ittam, annyira rossz volt a gyomrom.
Ennyitől nem.
A folyamatos alkoholfogyasztás árt a babának.
Napi egy dl bort kifejezetten javasolt az orvosom, bár napi szinten soha nem boroztam. Amikor a terhesség vége felé felhívtam, hogy nagyon kellemetlenül keményedik a hasam, javasoljon valamit, mondta, hogy egy pint konyak. Ne csináljak rendszert belőle, de egy-egy alkalom nem árt.
A sörtől biztosan nem lesz baja. Ha napi szinten inná, az árthatna.
(Ez olyan, mint a dohányzás. Ártalmas, de ha valaki 9 hónap terhesség alatt teszem azt elszív 5 szál cigit, akkor az égvilágon semmi bajt nem okoz vele.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!