Volt koztetek olyan aki kis korkulonbseggel szult? Ha igen mennyi volt a korkulonbseg? Elony-hatrany?
Szia! Én ugyan nem szültem még, de a saját tapasztalatomat elmondhatom.
A nővérem és köztem 1 év négy hónap van. Előnye: Kevés korkülönbség, együtt lakunk most egyetemen, együtt jártunk suliba, oviba stb.
Hátrány: Mindig másodiknak éreztem magam. A tesóm elsőbe ment az egész család odavolt. Mikor én mentem az már nem volt olyan nagy szám, hiszen egy éve ugyanez volt a tesómmal. Ugyanígy volt a konfirmálással, ballagással, egyetemre-menéssel. Nem vagyok féltékeny, mert rájöttem, hogy erről végül is ők sem tehetnek, csak figyelhettek volna kicsit jobban:) Minden esetre érdemes odafigyelni, hogy a második is ugyanakkora érték legyen és a másodiknak is ugyanakkora élmény legyen amit átél.
Most jó mert egyidősök vagyunk gyakorlatilag, sok mindent megbeszélünk...
kiegészíteném azzal, hogy szerintem ha ennél több év korkülönbség lett volna akkor másképp állnak hozzá(m) a szüleim.
de már nem bánom, szép volt így is minden:)
koszi a valaszokat. en kb 2 evet tervezek a ketto kozott, a kislanyom most 8 honapos. csak most epitkezunk szeretnenk nagyobb hazat mert nagyi ugy alakult h velunk lakik es igy eleg kicsi a jelenlegi. es az epitkezes alatt nem szeretnem ha becsuszna, de utana szeretnem. koztem es tesom kozt 5 ev van es az nagyon sok... sosem tudtam vele egyutt jatszani, mikor en tini votlam es pasik erdekeltek o meg kis gyerek violt es meg rugdosta a labdat a szobaban, majd mikor nekem mar komoly kapcsim volt, o akkor elte tini korszakat, igy sosem volt semmi kozos bennunk, sosem tudtam a lelkieket megosztani vele, sosem ertettuk meg egymast. persze anyu szempontjabol kenyelmesebb volt igy, de mi szempontunkbol nem. nem mondom h sokat vitazunk, de idosebb korunkra sem razodtunk ossze. segitunk egymasnak, de nincs az a nagy testveri osszetartas, itt inkabb a lelki dolgokat ertem.
en is 3 at esetleg negyet szeretnek es a korom miatt bele kell huzni h teljesuljon a terv... orulok h vannak meg nagycsaladosok es gratulalok 3ik hozzaszolo h bevalltal negyet. en imadok anya lenni.
Az én gyermekeim között 5 év a korkülönbség. A nagyobbik mindig nagyon óvta a kicsit. Így lett belőle óvónő.
Nekem korán reggel mennem kellett dolgozni, amikor a nagyobbik második osztályos volt és vitte a kicsit az oviba, ő pedig ment iskolába. Soha nem történt semmi baj.
A két unokám között pedig 4 év van, de imádják egymást és játszanak együtt, persze vita nélkül nincs. Egymástól viszont sokat tanulnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!