Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Volt koztetek olyan aki kis...

Volt koztetek olyan aki kis korkulonbseggel szult? Ha igen mennyi volt a korkulonbseg? Elony-hatrany?

Figyelt kérdés
2010. márc. 30. 01:54
 1/7 anonim ***** válasza:
pont 2 év van a fiaim között, eleinte kicsit több szervezést igényel, de később összenőnek majd, együtt járnak oviba-suliba-bandázni, én kevesebbet esek ki a munkából. Testvérféltékenység szempontjából szerintem mindegy hogy 2-3-5 év van e a gyerekek között, abszolute jellemfüggő, a nagyobbik fiam nem féltékenykedik a kicsire , de ismerek olyan családot ahol már iskolás a nagy gyerek és megbolondult mikor megszületett a kicsi.
2010. márc. 30. 07:04
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én ugyan nem szültem még, de a saját tapasztalatomat elmondhatom.

A nővérem és köztem 1 év négy hónap van. Előnye: Kevés korkülönbség, együtt lakunk most egyetemen, együtt jártunk suliba, oviba stb.

Hátrány: Mindig másodiknak éreztem magam. A tesóm elsőbe ment az egész család odavolt. Mikor én mentem az már nem volt olyan nagy szám, hiszen egy éve ugyanez volt a tesómmal. Ugyanígy volt a konfirmálással, ballagással, egyetemre-menéssel. Nem vagyok féltékeny, mert rájöttem, hogy erről végül is ők sem tehetnek, csak figyelhettek volna kicsit jobban:) Minden esetre érdemes odafigyelni, hogy a második is ugyanakkora érték legyen és a másodiknak is ugyanakkora élmény legyen amit átél.

Most jó mert egyidősök vagyunk gyakorlatilag, sok mindent megbeszélünk...

2010. márc. 30. 07:43
 3/7 anonim ***** válasza:

kiegészíteném azzal, hogy szerintem ha ennél több év korkülönbség lett volna akkor másképp állnak hozzá(m) a szüleim.

de már nem bánom, szép volt így is minden:)

2010. márc. 30. 07:45
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem most 5, 3 és fél, másfél évesek a gyerekeim, és 2 hónapon belül érkezik a negyedik. Én nagyon élvezem, és a gyerekek is nagyon hamar összenőnek. Nálunk bevált a 1,5-2 év korkülönbség! Nyilván nehezebb az elején, de gyorsan eltelik az idő, és utána már szerintem sokkal könnyebb, ha korban közelebb vannak egymáshoz.
2010. márc. 30. 15:11
 5/7 A kérdező kommentje:

koszi a valaszokat. en kb 2 evet tervezek a ketto kozott, a kislanyom most 8 honapos. csak most epitkezunk szeretnenk nagyobb hazat mert nagyi ugy alakult h velunk lakik es igy eleg kicsi a jelenlegi. es az epitkezes alatt nem szeretnem ha becsuszna, de utana szeretnem. koztem es tesom kozt 5 ev van es az nagyon sok... sosem tudtam vele egyutt jatszani, mikor en tini votlam es pasik erdekeltek o meg kis gyerek violt es meg rugdosta a labdat a szobaban, majd mikor nekem mar komoly kapcsim volt, o akkor elte tini korszakat, igy sosem volt semmi kozos bennunk, sosem tudtam a lelkieket megosztani vele, sosem ertettuk meg egymast. persze anyu szempontjabol kenyelmesebb volt igy, de mi szempontunkbol nem. nem mondom h sokat vitazunk, de idosebb korunkra sem razodtunk ossze. segitunk egymasnak, de nincs az a nagy testveri osszetartas, itt inkabb a lelki dolgokat ertem.

en is 3 at esetleg negyet szeretnek es a korom miatt bele kell huzni h teljesuljon a terv... orulok h vannak meg nagycsaladosok es gratulalok 3ik hozzaszolo h bevalltal negyet. en imadok anya lenni.

2010. márc. 31. 01:19
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem az 1 és 2 gyerkőc között 9 év a korkülönbség.Nem volt semmi gond se féltékenység se más.A 2 és a 3 között 5 év van.Na itt volt ninden.Féltékenység állandó figyelmet követelt a fiam.Most ismét várandós vgyok és a két gyerkőc között pont 2 év lesz.Na kíváncsi leszek ez milyen lesz.
2010. márc. 31. 18:03
 7/7 anonim ***** válasza:

Az én gyermekeim között 5 év a korkülönbség. A nagyobbik mindig nagyon óvta a kicsit. Így lett belőle óvónő.

Nekem korán reggel mennem kellett dolgozni, amikor a nagyobbik második osztályos volt és vitte a kicsit az oviba, ő pedig ment iskolába. Soha nem történt semmi baj.

A két unokám között pedig 4 év van, de imádják egymást és játszanak együtt, persze vita nélkül nincs. Egymástól viszont sokat tanulnak.

2010. ápr. 6. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!