Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 19 honap korkulonbseg, kulfold...

19 honap korkulonbseg, kulfoldon? Hogy oldjam meg?

Figyelt kérdés
Ma tudtam meg, hogy a masodik babankat varjuk, aminek nagyon orulok, de aggodom is, mert ha minden jol megy, nagyjabol 19 honap korkulonbseg lesz a 2 gyermek kozott. Kulfoldon elek, ahol a paromon kivul nincs senkim, es o is rengeteget dolgozik. Elsosorban tapasztalat erdekelne, hogy aki hasonlo cipoben jar(t), hogyan tudta megoldani a ket pici gyermekkel a mindennapokat?
2010. febr. 17. 17:11
 1/6 anonim ***** válasza:

Először is gratulálok!

Szerintem az otthoni mindennapokba elég gyorsan bele lehet jönni. A kérdés inkább az, hogy hogyan tudtok majd elmászkálni otthonról, de ez nagyban függ a helyrajzi adottságoktól is...

Van-e lift a házatokban, kell-e lépcsőzni, csak helyben sétáltok majd, vagy buszoznátok is stb.

Vannak nagyon szuper testvér babakocsik. Vagy lehet kapni testvérfellépőt.

Ha a nagy már biztonságosan jár addigra, akkor használhatsz hordozókendőt a picihez (vagy más babahordozót)

És bár a szülés még odébb van :o) talán jó, ha megtöltöd a mélyhűtődet, és beszerzel mellé gyorsan elkészíthető ételeket, hog az elején csak kiengedni kelljen, főzni ne...

És ha megoldható, akkor mégis jó, ha az első két hétre legalább "odautaztatsz" valami segítséget (anyukádat, vagy aki szóba jön), hogy amíg megerősödsz fizikailag, addig is legyen aki segít főleg a nagyobbal, de ez még picit ráér...

Jó babavárást!

2010. febr. 17. 17:32
 2/6 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a tanacsokat!!! A nagyobbik mondjuk szeptembertol bolcsibe megy fel napokra, de nem akarom, hogy esetleg majd azt erezze, hogy azert kell bolcsibe mennie, mert ott a pici. Azt hiszem inkabb a nagyteso lelkivilaga miatt aggodom... Terveztuk a babat, de gondoltam ugysem jon ossze elsore, hiszem a teso is csak 8 honap utan jelentkezett be. :o)
2010. febr. 17. 17:43
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
3 honap mulva tudok pontosan valaszolni! :) Van egy 10 eves lanyom, es egy 22 honapos kicsi lanyom. A pici fiam pedig 25 hetes a hasamban. Kicsit en is aggodok, de valahogy majd csak megoldom. Kitartas! Boldog babavarast!
2010. febr. 17. 21:58
 4/6 anonim ***** válasza:
Utolso vagyok! Angliaban elek.
2010. febr. 17. 21:59
 5/6 A kérdező kommentje:
Huuuu! Akkor neked sem konnyu. Mindenesetre szivesen olvasnam majd a tapasztalataid. :o)
2010. febr. 17. 22:08
 6/6 anonim ***** válasza:
Pontosat én is egy hét mulva tudok mondani, lányom 20 hós, 39 hetes vagyok. Ne félj , nem mi vagyunk az elsők, akik túlélik. Kétségtelen, nehéz lesz, amíg a pici meg nem tanul menni, de mindenki azt mondja, csak az első 1 (-2) év nehéz.
2010. febr. 21. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!