20 hetes terhes vagyok. Nagyon fáj a torkom. Mit lehet ilyenkor bevenni? Vagy mennyek orvoshoz?
Szerintem nem nekem kell utánaolvasni. A lányod NEM a homeótól maradt életben, akármi baja is volt. Ha véletlenül egybe esett az állapotjavulás a homeó szedésével, az post hoc ergo proper hoc, véletlen egybeesés.
Körülbelül ezer tanulmány van róla, miért totálisan hatástalan a homeopátia (placebóhatása van, elismerem, de ennyi erővel negyed annyi pénzért szopogathatna a gyerek kockacukrot is), és ezt minden olyan ember be kell hogy lássa, aki a nyolcadik osztályban legalább elégségest szerzett biológiából:
Ezeket érdemes átfutni, ugyanis valós, megbízható tudományos eredményekre támaszkodnak, nem pedig a homeó mögött álló zavaros, tudománytalan maszlagra, ami szöges ellentmondásban van mindennel, amit a biológiáról, fizikáról tudunk.
Továbbra is tartom a véleményemet, hogy amelyik orvos homeopátiás truytmót ajánl egy terhes nőnek, és megkockáztatja vele, hogy esetleg nem használ (tehát nem jön helyre magától, mert a homeó nem fog használni) és a betegnek baja lesz, azt le kell csukni, mert egy dilettáns sarlatán, és semmi helye az egészségügyben.
Én elhiszem, hogy sokaknak nem szimpatikus, hogy az orvosok milyen gyógyszert, meg mennyit írnak fel, de meg kellene már érteni, hogy attól, mert nem szimpatikus az evidenciaalapú orvoslás, a homeopátia, GNM, és a többi elmebeteg, hazug maszlag nem válik valid alternatívává. A tudományos kutatásokat, randomizált klinikai vizsgálatokat, duplavak teszteket (amik a homeo esetében soha nem készültek, illetve amennyiben igen, kimutatták, hogy hatástalan) nem kellene lenézni, megvetni, meg háttérhatalom, gyógyszermaffia, mittudomén mi eszközének tartani, hanem meg kellene tanulni önkritikát gyakorolni, és abbahagyni a gyerekek veszélyeztetését.
Nekem írta doki orrspray-t és antibiotikumot is, amikor már a mellhártyámra húzódott lefelé a betegség....Azt mondta, hogy ezt szedhetem terhesen is, nem árt a babának.
Amíg csak a torkom fájt, addig tea+méz kombó volt a gyógyszerem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!