20 hetes terhes vagyok. Nagyon fáj a torkom. Mit lehet ilyenkor bevenni? Vagy mennyek orvoshoz?
Mi baja lesz a homeos bogyóktól?
Magyarázd már el nekem kérlek!
" Légy oly kedves írd le, melyik városban, milyen orvos ajánl terhes betegnek homeós szart, mert kötelességből jelentenem kell a kamarának."
téged kéne jelenteni...
én még orrsprayt is használtam mindkét terhességemnél, mert orrdugulással küzdöttem végig! A nőgyógyász azt mondta, nyugodtan használhatom!
Senkinek semmi baja!
Én is ekörül voltam beteg, sinupret tablettát lehet terhesség alatt, nekem az nagyon segített, illetve a tantum verde spray, és pár alkalommal, mikor ment fel a lázam, Panadolt is vettem be.
Jobbulást!
nekem is kb ekkora terhes koromban jelentkezett ez a dolog. a háziorvoshoz elmentem, hogy megnézze, esetleg a mandulám-e az, de nem.
így csak sima megfázás, torokfájás volt, én elmentem a gyógyszertárba. ott homeopátiát ajánlottak, én nyilván nem fogadtam el, így a dokim tanácsára limonádén és citromos teán éltem (mézes teát nem szeretem, és csupa cukor is)
a nőgyógyászom azt mondta, hogy ehetek strepsilst is, de mivel nem igazi gyógyszer, tök feleslegesen költenék rá pénzt.:)
34hkm
Tuti recept:
Reszelt gyömbér + citromlé + méz :) ebből napi 1-2 kanállal vegyél be
Kicsit elfajult a vita.
A kérdező helyében elmennék orvoshoz, és vele konzultálnék, nem a felbosszantott anyákkal a gyakoriról.
Én inkább elmennék orvoshoz. Jó, ha megnézi a torkodat, és megmondja, hogy vírus okozza-e a panaszokat (akkor tényleg nem kell gyógyszer, csak a fent leírt otthoni praktikák), vagy baktérium, amire esetleg szükséges lehet antibiotikum. Ami persze vacak dolog, és igyekszik az ember még nem terhesen is elkerülni, de az orvos mérlegeli, hogy neked és a babának mi jobb, az antibiotikum (van olyan, ami biztonsággal alkalmazható), vagy a kórokozók, amik esetleg a babához is eljutnak. Én is így voltam, a 34. héten kis rekedtséggel, torokfájással kezdődött, sípolt már a tüdőm, mire orvoshoz mentem vele, addig sajnos nem segítettek az otthoni, szelíd terápiák. A doki mondta, hogy kell az antibiotikum, mert a picinek éppen most érik a tüdeje, ha ne adj' Isten most megszületne, az ő tüdejét is kezelni kellene a kórokozó miatt.
Amire figyelj: a szokásos inhalációs oldatok közül ne használj olyat, amiben erős vérbőséget fokozó, kámforos gyógynövénykivonatok vannak, pl. rozmaring, eukaliptusz, stb.
"A homeopátiás szerek nem szarok!!! A lányom ezeknek köszönhetően maradt életben! !!! Kicsit utána kellene olvasni az ilyen nagyokosnak aki leszarozza azt amivel az embert nem mergezik meg....ezt persze nem tamogatja semmi anyagilag..de legalább hasznos az életben! !!!! Tomje magát az gyógyszerrel aki saját magát akarja meg mergezni!!!!"
Nagyon kíváncsivá tettél! Pontosan milyen életveszélyes állapotot gyógyított meg és milyen homeopátiás szer?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!