Ilyen sokat fogyni hányás miatt normális?
10 hetes vagyok és eddig 9 kilót fogytam, mert mindent kihányok. Így néz ki egy napom:
reggel felkelek, rögtön hányok tiszta gyomorsavat.
beveszek egy hányáscsillapítót (a doki írta fel, daedalon), elkészülök, újra hányok szintén csak gyomorsavat vagy egy kis vizet amit meg tudtam inni.
ilyenkor vagy nem indulok el és itthon maradok olyan rosszul vagyok, vagy elindulok és csinálom a dolgom.
egész nap amíg haza nem érek nem ehetek semmit mert kihánynám. nem is ihatok, mert azt is kihánynám.
hazaérek, ebédelek. néha kihányom néha nem. ja és az ebédem az általában 1-2 szelet pirítós kenyér margarinnal. másra rá sem bírok nézni.
este eszek egy kis narancsot, vagy megint egy kis pirítóst.
ebből áll a napom. már 9 kilót fogytam, és nagyon gyenge vagyok, alig bírok elmenni itthonról. a dokimnak mondtam, annyit mondott, hogy ez van, van aki nehezebben viseli a terhességet, majd elmúlik valószínűleg.
165 cm é 66 kilóval kezdtem a terhességem, ma reggel már csak 57 kilót mutatott a mérleg. segítsetek, ez tényleg normális?
Én 5 kilót fogytam, de én 53 kg voltam abból ment le.
Eleinte minden kijött, az egyetlen ami segít ha eszel. Hidd el segít. Kb. 3 óránként enni kell, amint üres a gyomrod rosszabbodik a helyzet. Ha kihányod akkor is egyél, inkább ételt hányj ki mint gyomorsavat. Az ágyad mellé tegyél kekszet, mielőtt felkellsz egyél párat, és lefekvés előtt is egyél egy keveset.
én is megjártam a hányással :/
amit javasolni tudok: este ne egyél narancsot, mert savat csinál.
a gyenge gyömbéres ital segíthet, vagy csak szőlőcukros vízből 1-2 korty. készítsd oda reggelre. amikor felébredsz, ne kelj fel rögtön. igyál aprót, pár perc múlva megint. esetleg kekszet is ehetsz, vagy amit szerinted meg bírál enni. nem baj, ha 10 perc múlva kihányod, azalatt már szívódik némi tápanyag.
napközben igenis kell inni-enni. rendszeresen, kis mennyiségeket, ha üres a gyomrod az a legrosszabb.
az emésztés már a szájban elkezdődik, ha csak megrágod is a falatot! viszont ha nem eszel, összeszűkül a gyomrod is + a sav szétmar. muszáj próbálni enni. De legfőképp inni.
csinálj magadnak különböző ízesítésű innivalókat(ne fekete teából), szűrt gyümölcsléből (erősen rostos étel izgatja a gyomrot).
nekem bejött a hűvös kóla, amiből kikevertem a szénsavat, illetve a gyömbér.
pirítósra ne tégy margarint egyenlőre. ne is egyben edd meg, egyél 2-3 falatot, ha 10 percig bentmarad, akkor megint 2 falat. napközben szopogass szőlőcukrot, ha szereted, vagy esetleg kiskanál mézet, ez is ad jó energiát.
15-20 percenként igyál 2-3 kortyot, különben ki fogsz száradni!!!!!!!
Van egy olyan, h HUMANA Elektroyt oldat gyerekeknek hányás-hasmenés esetén szokták adni. Tasakos por, folyadékba kell szórni kicsit sós ízű, amúgy banános vagy miaszösz, de végülis iható, ha nem sima vízbe teszed. Nagyon jól regenerálja a szervezetet(én negyedóránkéntegy kiskanállal ittam és nem hánytam ki, viszont az első (!) nap után határozottan javult a közérzetem)
az se mindegy, mit ebédelsz, gyomorkímélően kéne enned egyenlőre...
kitartás! túlleszel rajta
(én végül a teherbe eséshez képest plusz 4 kg-val mentem szülni, annyit fogytam az elején, de a baba teljesen egészséges lett szerencsére. ja, és a magzatvédő vitaminokat egyáltalán nem bírtam, mindent kihánytam. csak a supradynt nem végül azt szedtem- nekem a nőgyógyim javasolta)
Én 5 kg-ot fogytam, de én felkelni se bírtam.
Javaslom a táppènzt.
Legalàbbis nekem jártànyi erőm sem volt.
En is mindent kihanytam! 4 hetes mar kezdtem es 7 hetesen mar korhazban voltam infuzion!3 napig csak ontottek belem venasan a folyadekot. Kb addig volt jo amig kaptam!
Hazajottem es folytattam a hanyast, de mar nem napi 10x hanem 2-3x csak! Ez eltartott 12 hetes es par napos korig! Minden egyes napot aldottam amikor elmult!;))) borzalmas volt:((
En amugy is veszelyeztetett voltam a legelejetol igy konnyebb volt kicsit.
Kitartast! En megemlitenem a dokinak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!