Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor kezditek a babaholmik...

Mikor kezditek a babaholmik vásárlását, gyűjtését?

Figyelt kérdés

Mi július közepére várjuk a Picit, én csak júniusban akartam, de a védőnő azt mondta, most kéne, hogy ne nagy pocakkal, kánikulában szaladgáljak.

24 hetes k.m.

2010. márc. 26. 16:04
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
20 hetes koromban kezdtem, most vagyok 32, már majdnem minden megvan. Örülök is neki, hiszen ha bármi történik, (vérnyomás, méhszájnyílás) akkor nem másnak kell ezt a feladatot ellátnia. Nagyon örömteli dolog készülni a babára, nem hagynám másra.
2010. márc. 26. 16:10
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Igaza van a vedőnőnek.

Én is Júliusba szültem,nagyon nehezen bírtam a meleget.

És a táskám is jó előre össze volt pakolva biztos ami biztos.

Szerintem nyugodtan fogj hozzá,amúgy meg egyszer elkap a "láz" és egyfolytába ezekkel fogsz foglalkozni. :)

2010. márc. 26. 16:16
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én 22 hetes vagyok, de még semmit nem vettem a manókámnak.Nem akarom annyira előre megvenni őket.Lehet, hogy addigra nagy pocim, és kánikula lesz, de majd a párommal megoldjuk.Én ugy a 7. hónap környékén gondoltam, hogy nekilátok a vásárlásnak.Ezt te, ti döntitek el.

Boldog Babavárást, jó egészséget!

2010. márc. 26. 16:17
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van a védőnéninek hidd el. Szerintem legkésőbb április-májusban össze kéne szedned mindent. Akkor még kényelmesen el tudod rendezgetni a holmikat a szülésig (még akkor is, ha korábban jön a tervezettnél), nem kell kapkodni és folyamatában látszik majd, hogy mi kell még. Azonkívül az sem elhanyagolható szempont, hogy nem egyszerre kell nagyobb összeget kiadni. Illetve nem tudom, hogy tervezel használt holmikat is venni vagy csak újakat, de ha igen, akkor ott is nézelődni kell, mert a jó kis darabokat hamar elkapkodják. Boldog babavárást!
2010. márc. 26. 16:36
 5/10 anonim ***** válasza:
82%

Szia! Én már a másodikat várom, 22 hetes vagyok, de megvan mindene. Pelust nem vettem még, azon kívül mindent, persze sok dolog maradt a nővérkéjéről is, de nem minden, mert a pocaklakóm fiúcska.

A lányommal már a 12. hét után elkezdtem vásárolni, mert könnyebb volt minden hónapban kevesebbet költeni, mint egyszerre sokat. Ráadásul egyik barátnőm is a végére hagyta és végül a férje vásárolt be, mert az utólsó két hónapot szegény a kórházban töltötte.

2010. márc. 26. 16:40
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Én most 28 hetes vagyok. A babaágyat múlt héten vettük meg, a belevalókkal együtt, baldachin, ágynemű, stb. A babakocsit ezen a héten :)

Az apróságokat, mint pl cumi, cumisüveg, hajkefe, körömvágó olló, vízhőmérő, stb... ilyeneket kb 3 hete, mert licitálós oldalról vettem őket, minden új és féláron meg lehet kapni.

A ruhákat a 17. héten kezdtük el megvenni, szintén licitálós oldalakról.

Én nem vagyok babonás, van aki amiatt hagyja a végére a vásárlást. És a nyári melegben tényleg nem lesz egyszerű boltokba járkálni, s dönteni egyszerre mindenről, hogy miből melyiket vegye az ember :( És nem utolsósorban egyszerre nagy kiadás mindent megvenni, mi főleg ezért vásároltunk apránként.

De pl a pelenka, popsitörlő, ilyesmit tényleg csak a legvégére hagyjuk, majd május végére. ( Június közepén szülök. )

Boldog babavárást!

2010. márc. 26. 16:49
 7/10 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok és az előttem szólóval teljesen egyetértek, hogy bármi adódhat a terhesség végén, akár 2-3-4....hetes kórházi bentlét is.
2010. márc. 26. 16:50
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Én is július közepén szülök!És már minden megvan!

1. a nagy hőség miatt

2. bármi történhet pl.befektetnek,vagy ne adj isten egy

picikét hamarabb jön...

Barátnőm úgy járt,hogy 29.héten befektették a vérnyomása miatt(előtte semmi baj nem volt vele,csakhát a meleg!!!),és a család nélküle vett meg mindent:(((Mert őt már nem engedték ki,csak majd a szülés után!!!

2010. márc. 26. 18:38
 9/10 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat!

akkor még tavasszal sort kerítünk a vásárlásra.

boldog babázást mindenkinek!

2010. márc. 27. 09:51
 10/10 anonim ***** válasza:

szia.mi már megkaptuk a babahordozót,meg kaptunk pár kisruhát,meg babaollót,meg babakefét,baabfésűt.ma pedig voltam kicsit vásárolni.vettem plédeket,sapit,kis mamuszt,előkéket.takarót,amit át lehet alakítani pólyává is,meg hálózsákka.meg vettem előkéket,meg cumisüveget,meg cumikat,meg popsitörlőket,meg fültisztítót,kapucnis fürdőlepedőt.meg vettem magamnak a kórházi csomagba egy-két dolgot.hétfőn megyünk a babkocsiért amit megrendeltünk.tesóm veszi a kiságyat hamarosan.tahát már azért szépen gyűlik a babakelengye.

32+3 hetes km

2010. márc. 27. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!