Állat tartás terhesség alatt veszélyes? Van egy 6 hónapos csincsillám és most vagyok 19 hetes okozhat gondot a magzatnál a kisállat? Kaphatok tőle valami fertőzést? Higéniai eszközöket betartva
A csincsilla nem terjeszt toxoplazmózist (és amúgy a cicák sem a fő veszélyforrások, hanem a nyers hús és a mosatlan zöldség, meg a föld).
Szerintem ne takarítsd a helyét, ha játszotok, utána moss kezet alaposan.
Nekem cicám van, nem takarítom az almot, simi után kezet mosok. A toxoplazmózisom negatív, 6 hetente nézetem. A dokim azt mondta nekem, hogy ne nyalogassam a cicát körbe, de szeressem őt nagyon.:) ugyanezt tanácsolom a csincsivel is neked.:)
ui: irigykedem, hogy csincsit tartotok, nagyon aranyos lehet!:) Nem akartok neki társat? ők párban élnek, nem olyanok, mint a hörik.
31hkm
Aki szerint 0%-os a válaszom, annak üzenem:
"Az élősködő a meleg vérű állatokat fertőzi, többek között az embert. A protozzon végső gazdája a macska, illetve macskafélék, a közti gazda az ember, egyéb emlősállatok, illetve a madarak." Tehát nem csak a macska a veszélyforrás!!!!!!!!!
A macska és a birka tudja csak továbbadni, illetve a mosatlan zöldség, gyümölcstől illetve a nyers húsban betokozódott kórokozók nyersen megevésétől kapod el a toxot, ez a csincsillákra nem igaz.
Náluk szerintem azok a betegségek érvényesek, mint a rágcsálóknál általában, pl. cmv, de arra is szűrnek ha torch tesztet kérsz, ami szintén oep alapon is elvégezhető, ha dokiddal lehet értekezni.
Amúgy azzal keresd fel az orvosod, hogy állattartó vagy és neked is kell velük foglalkoznod, nézzen rá a vérvételkor az immunológiára, amire lehetséges.
2 gyerekünk van, macskákkal és patkányokkal foglalkozva hordtam ki a terhességet gond nélkül.
A herpesz jutott még eszembe, az is fertőzése a rágcsálóknak is, ami zoonozis is és transzplacentáris is, de a TORCH teszt szintén tartalmazza. De valószínűleg arra van valamennyi védettséged, elég elterjedt.
Ha tudsz angolul és nagyon érdekel, akkor kereshetsz külföldi oldalakon olyan csincsilla betegségeket, amik emberre is átterjednek és azon belül a méhlepényen is átjutnak, ráadásul azon belül még a magzatnak is árthatnak. De csak azt vedd majd figyelembe, amik a csincsillán tüneteket nem okoznak, hiszen akkor már látnád, hogy beteg a csincsillád és lenne mitől tartanod is.
Nyugi, nem lesz bajotok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!