Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Méhen kívüli terhesség?

Méhen kívüli terhesség?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Tapasztalatokat keresek, hátha kapok egy kis megnyugvást, vagy legalább fel tudok készülni a rosszra.... Történetem a következő : PCO - m van, amire öt orvos ugyanazt mondta, nem lehetek természetes úton terhes. Eddig nem is terveztük a család alapítást, és mivel természetes úton, magától soha nem volt menstruációm, ezért a rendszeres menzesz érdekében fogamzásgátlót szedtem. Kb két hónapja abba hagytam, hogy tisztuljon egy kicsit a szervezetem, nem védekeztünk, tekintve, hogy úgy sem lehetek terhes. Karácsony környékén furán éreztem magam, ezért csináltam egy tesztet, ami nagyon nagyon halvány lett,ez volt 24-én. Rá két napra még egyet, az is ugyan olyan halvány lett, majd 28-án még egyet, ez már kicsit erősebb lett. 29-én estére kaptam is időpontot a nőgyógyászomhoz, aki a megvastagodott méhnyálkahártyán kívül az ég világon semmit nem látott. Visszahívott január 8-ra, azaz mára kontrollra, mondván, hogy ma már biztos látszódni fog, de teszteljek egyet biztonság kedvéért ma reggel is. Ma reggeli tesztem egyértelműen pozitív, ugyan olyan sötét a teszt csík, mint a kontroll csík, most este megnézett ismét ultrahangon, most is hüvelyin, és most sem látott semmit. A két vizsgálat között eltelt idő alatt wc-zésnél folyamatos barnázás volt. Természetesen most felmerült a méhen kívüli terhesség gyanúja, ezért vasárnap reggel berendelt a kórházba motyóval együtt, vérvétel, és annak eredményétől függően lehet, hogy maradnom kell. Na most, mivel utolsó menzeszem időpontját sem tudjuk pontosan, így megsaccolni sem tudjuk, hogy hány hetes terhes lehetek, de most az egyedüli kapaszkodóm, hogy lehet - e szerintetek annyira fiatal még a terhesség, hogy nem látszik ultrahangon? Elkepzelhető, hogy karácsonykor azért teszteltem még annyira halványat, mert nagyon az elején jártam? Járt már hasonlóan valaki?
2016. jan. 8. 20:55
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg lehet, hogy karácsony környékén 4 hetes körüli voltál, az mostanra 6 hetes lenne, amit biztosan jeleznek már a tesztek.

UH-t milyen géppel végezte? Egy régebbi darabbal vagy egy új típussal? 6 hetes terhességet a régebbi UH-k egyszerűen nem "látják".

A folyamatos barnázás miatt mindenképpen kell vizsgálat, nagyon remélem, minden rendben lesz.

2016. jan. 8. 21:17
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Az kimaradt, hogy megkérdezzem, van-e hasi fájdalmad? A méhen kívüli terhességnél egyre erősebb hasi fájdalom is van.
2016. jan. 8. 21:20
 3/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm s bíztatást, nagyon aranyos vagy. Az első ultrahangot egy korszerű géppel nézte, a mai egy nagyon elavult, apró monitoros valamin. Hat hetesnek gondoltam magam először én is, de most már nagyon elbizonytalanodtam.
2016. jan. 8. 21:21
 4/18 A kérdező kommentje:
Nem fáj úgy a hasam, ami fizikailag lemerítene, vagy elvenné a figyelmem. Becsapós, mert nyilván sokkal jobban figyelem magam, a testem az elmúlt hetekben. Folyamatos mindjártmegjön érzésem van, enyhe nyomás az alhasamban, de különösebben nem fáj.... Sajnos fogalmam sincs mi ilyenkor a normális, milyennek kellene lennie... :(
2016. jan. 8. 21:25
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, kívülről könnyű ilyet mondani, de én óvatosan bizakodó álláspontot vennék fel. Az UH miatt én semmiképpen nem aggódnék, a barnázás az, ami probléma. Próbálj meg minél kevesebbet felkelni az ágyból vasárnapig.
2016. jan. 8. 21:28
 6/18 anonim ***** válasza:

Méhenkívülinél ha nagyon erős a teszted akkor már valami bajt is okoz. Inkább fekete vérzésed lenne, mint barna folyásod. Nem tudom, szerintem nem méhenkvüli, egyszerűen korai terhesség és nem látta a monitoron.

Nekem volt méhenkívülim. 8 hetesen is halovány volt a teszt, nekem sem láttak semmit ugyan, de nem erősödött és folyamats hasi fájdalmaim voltak valamint feketés vérzésem.

2016. jan. 8. 21:28
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Terhességnél is van némi feszítő érzés, de azt nem nevezném fájdalomnak. Méhen kívülinél (nekem szerencsére nem volt) állítólag szúró hasi fájdalom van a vérzés mellett, mindkettő egyre jelentősebb lesz.
2016. jan. 8. 21:30
 8/18 A kérdező kommentje:
Míg nincs meg a magzat helye, addig felelőtlenség lett volna progi pótlót felírnia a dokinak, mivel az a méhen kívülit is segít megtartani, nem csak a méhen belülit. Ezt nehezen bár, de megértettem, elfogadtam. Ezért arra már felkészültem lelkileg, h valószínűleg elvetélek,mert nem képes a sárgatestem elég hormont biztosítani, de úgy érzem abba már félig bele is halnék, ha méhen kívüli...
2016. jan. 8. 21:50
 9/18 anonim ***** válasza:
A méhen sokaknál más tüneteket produkál. Én 6 hetes terhesen rögtön sejtettem. Nagyon erős szédülés előzte meg, a szúró fájdalmat, ami kb 15 perc után elmúlt és kezdődött a vérzés, majd barnás, zaccos folyás! Próbáld meg a pozitív oldalát nézni, akármi is történjen. Sikerült teherbe esned, tehát nem lehetetlen! :-)
2016. jan. 9. 02:07
 10/18 anonim ***** válasza:
Természetesen méhen kívülire gondoltam
2016. jan. 9. 02:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!