Hányadik hétben érdemes beszerezni a baba holmikat? Ill hanyas meretet erdemes venni?
Kb. 24. héttől kezdtem el vásárolgatni, szép apránként.
Főként 56-ost, pár 62-est.
Lányunk 3300/49-el született, az 56-os picit bő volt, de nem lógott rajta (kaptunk 1-2 50-es body-t, alig mentek rá), reflux miatt azonban az elején nagyon lassan gyarapodott, így csak majdnem 3 hónaposan nőtt bele a 62-esbe, viszont azt 1 hónaposan ki is nőtte, 4 hónaposan már 68-as kellett neki.
Az 56-osokból menet közben is vettünk jó párat, amikor elpakoltam, akkor lepődtem meg hogy milyen rengeteget. 15 rugi, 30 body (rövd, hosszú), 2 nadrág...stb., és ennek ellenére is heti kétszer mostam az elején a sok bukás és a kaki-pisi balesetek miatt. A 62-es méretből már fele ennyi se kellett (addigra mérséklődött a reflux is).
Mi nem a koraszülés lehetősége miatt vettük meg a babaholmikat már, hanem mert féltünk a 3. trimesztertől, hogy hogy leszek testileg.
A 22. héttől vásárolgattunk (nekünk mindent venni kellett, nem kaptunk semmit használtan), és most lettünk kész majdnem. És azért, mert amniocentézisem volt és nem tudtuk addig, hogy lesz-e babánk vagy sem.:/
A védőnő adott kelengyelistát, de a neten is találtunk sokfélét meg a könyveinkben is, próbáltuk összeollózni a nekünk megfelelőt.
A bodykból és rugikból 50-es (koraszülött) 56-os és 62-es méreteket vettünk. De nekünk van 5 percre egy bababolt, gondoltuk, ha helyzet van, odaszaladunk.:)
30hkm
En 35 hetes voltam, amikor elkezdtuk a vasarlast. Korabban nem akartam, mert dolgoztam, idom sem volt ra es kedvem sem sok.
Akkor viszont igazabol mindent megvettunk 3 napon belul, a dolgok felet (ruhakat, piperedolgokat, pelenkat, cumisuvegeket, stb) netrol rendeltem drogeriabol, ugyhogy epp a sok alro dolog volt az, ami utan lepnem sem kellett egyet sem.
A nagyobb dolgokat, butorokat pedig ket helyen vettuk meg.
A mosas, vasalas is hamar megvolt.
A masodik babanal meg kesobb kezdtem hozza, csak a korhazi csomagot es az elso adag babaruhat keszitettem elo 36 hetesen, a tobbi dolgot, babaszoba berendezeset, stb 38 hetesen csinaltuk meg, mert koltozkodtunk. OK, ezt nem igy terveztuk, csak elhuzodott a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!