Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hányadik hétben érdemes...

Hányadik hétben érdemes beszerezni a baba holmikat? Ill hanyas meretet erdemes venni?

Figyelt kérdés
17hetes kismama vagyok ma tudtam meg hogy kisfiam lesz. Már nézegettem neki kis ruhákat. Mikortól szoktak nekiállni vásárolni a bababànak?
2016. jan. 5. 13:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Változó. Azért az utolsó pillanatokra nem érdemes hagyni. Én az akciókat figyeltem, ha láttam valami jót, jó áron megvettem még a terhesség elején. Nálam 56-os volt a legkisebb, abból nem sok kellett, hamar áttértünk a 62-re.
2016. jan. 5. 13:20
 2/13 anonim ***** válasza:
Én hetekkel félidő után keztem el megveszegetni a dolgokat, de már előtte is listát írtam, nézegettem mi hol mennyi.
2016. jan. 5. 13:22
 3/13 anonim ***** válasza:

Én 37. hétig dolgoztam, utána szereztem be mindent. 2 nap alatt megvolt. utána 2 nap a mosás vasalás.

Persze lehet ennél korábban is, de szerintem 30-32. hét előtt nem kell túlzásokba esni.

Kis súllyal született a fiam (2700 g, 48 cm), így a rengeteg 56-os ruha nagy volt rá (anyós mondta, minek kisebb). Végül ő ment egy 50-es rugit venni, hogy legalább a kórházból ne óriás ruhába vigyük haza...

Az 56-ost kb 4-5 hónapos koráig hordta.

2016. jan. 5. 13:23
 4/13 anonim ***** válasza:
Nekem a 16. héten derült ki, hogy fiú. Onnantól kezdtem nézelődni. Jófogáson vettem ruhacsomagot is, 56-62-68-as méretet vásároltam, elvileg ez az első 3 hónapban jó méret.
2016. jan. 5. 13:25
 5/13 anonim ***** válasza:

56-os és 62-es méretekből jó felkészülni. Elég sok baba születik 56 centivel, hát nem tudom ők meddig tudják hordani az 56-os méretet.. az én babám 51-el született így jó volt 1 hónapig kb.

Én félidő körül/után a saját örömömre vettem egy pár rugit már, jól esett elképzelni, hogy a pocaklakóm milyen picike lesz amikor rájuk néztem. :) De igazán nagyobb vásárlásba 27 hetesen kezdtem és a második bevásárló körút 32 hetesen lett meg. Bőven volt időm mosni/vasalni így is.

2016. jan. 5. 13:26
 6/13 anonim ***** válasza:

Én akkor vettem az első cuccokat, mikor kiderült a neme, aztán lassan haladtunk, kb a 35. hétre minden kész volt mosva-vasalva. Hallgattam az általános véleményre, hogy kevés 56-os, több 62-es cucc kell. A mi lányunk 50-est hordott 3 hétig (szerencsére kaptunk párat), az 56-ost meg 3 hónapos koráig hordta, a 62-es overáljába bele se nőtt márciusra sem (mindenki azt mondta ekkorát vegyek).

Szóval vegyél 56-osból eleget, és ha a végén 3 kiló körül saccolják, akkor néhány 50-est is szerezz be.

2016. jan. 5. 13:27
 7/13 anonim ***** válasza:
Nem árt hagyatkozni az uh adta méretekre, de tudni kell, hogy fél kg +/- eltérés lehet. 51 cm, 3700 kg volt a fiam, amikor megszületett, az 56-ost kb 1 hónapig használtuk, 62-est is újabb egy hónapig. Ami a leginkább használódik az a body, rugi amíg kicsi. Sok szép, divatos kisnadrágot is vettem, pulóvereket, de azokat alig használtuk, mert a törékeny kis testét nem gyömöszöltem bele a nehezen felhúzható ruhákba. Persze ahogy növekszik, akkor már könnyebben lehet öltöztetni. :)
2016. jan. 5. 13:33
 8/13 nünü87 ***** válasza:
Én most vagyok 28 hetes, még nem vettem semmit. Kaptam nagyon sok babaruhát (kb. 5 zsákkal) már a kiságyat kinéztük meg a babakocsit is de még nem vettük meg. Lassan viszont már elkezdem a nagyobb dolgokat (pl. kiságy, babakocsi, légzésfigyelő, bébiőr stb.) megvenni, mert nem akarom az utolsó pillanatra hagyni.
2016. jan. 5. 13:48
 9/13 anonim ***** válasza:

Én 56-os ruhákat vettem, kaptunk pár 50-eset is, de azt egyik gyerekemre sem tudtam ráadni, 53 és 56 cm-ekkel születtek.

Én folyamatosan vettem ruhákat, amikor akciósak voltak, meg kaptunk is.

Az utolsó pillanatra nem érdemes hagyni, mert ugye lehet, hogy a 37. héten szülsz, de lehet, hogy csak a 42. -en. Jobb, ha megvan minden.

2016. jan. 5. 13:52
 10/13 A kérdező kommentje:
A kisfiam is 33.hetre lett meg most majusban lesz 5 eves. Es kb mibol mennyit erdemes venni h se sok se keves ne legyen. Mar nem nagyon tudom ami a fiame volt sajna nincs meg elajandekoztam oket mert nem szamitottam anno kistesora. Aki most viszont meg is jon nagy oromunkre
2016. jan. 5. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!