Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti éreztétek magatokat csupán...

Ti éreztétek magatokat csupán egy unoka-tartálynak a szüleitek vagy anyósotok szemében terhességetek alatt? Mit tennétek, ha ez bántana titeket?

Figyelt kérdés

Az anyósom csak a magzatról kérdez tőlünk, rólunk soha nem(nem nagyon tudok róla mit mondani, azon kívül, hogy rugdos). A leendő unoka leendő nevén szólít engem, a hasamtól kérdezi, hogy "finom volt az étel, kisszívem?":/

Nem gyakran találkozunk velük (1,5 órányira laknak), de ha pl. velük ebédelünk egy étteremben, beleszól a rendelésembe is.(ne legyen rajta fahéj, ne igyak 1 dl forralt bort sem, ne legyen benne camembert sajt, stb.), mert a "gyerek élete múlik rajta"-így fogalmaz. Pedig mi mindent megteszünk ezért a terhességért, hogy sikeres legyen (eléggé terhelt a terhességem, és volt egy vetélésem is).:/

Tegnap náluk voltunk családi Karácsonyon, és többször finoman rá kellett szólni, hogy ne fogja a hasamat egész álló nap a rúgást várva. (Engem nem irritál a hasam érintése, de azért sokat ettem, és eléggé zavart akkor már, hogy a gyomrom táján van valakinek a keze.)

A leendő gyereknek vett ajándékokat karácsonyra, és a férjemnek és nekem címezte.

A férjemnek van két idősebb testvére, így 5 unokája már van, a mi kicsink lesz a 6. Férjezett ugyan, de nyugdíjas (72 éves), semmi dolga egész nap, csak otthon van, a férje dolgozik.

Nem tudom, hogy szükséges lenne-e tenni valamit, vagy normális-e az, ahogyan viselkedik. A terhességem előtt teljesen normálisan viselkedett velem, velünk. Még visszaváltozhat?

Szeretnék vele jóban maradni, de ő nagyon megváltozott, kb. mióta az embrióból magzat lett.

(A szüleim nem változtak meg egyáltalán, várják a kicsit, de én és a férjem hogyléte felől érdeklődnek elsősorban. De ők jobban szeretnek engem nyilvánvalóan:)Nekik első unoka és ők 60 évesek még csak, dolgoznak aktívan, és rengeteg programjuk van.)

29 hkm, 28N

2015. dec. 27. 09:49
 1/7 anonim ***** válasza:
75%

Így biztos, hogy nem szívesen mennék oda. Tenni nem sok mindent lehet, ez nem olyan dolog amiért szólni kellene szerintem. A figyelmet nem lehet szavakkal megszerezni. Nyilván ha sokat fogdossa a hasad és zavar akkor azért lehet szólni, de hogy a ti dolgaitok nem különösebben érdekli őket, azért nem igazán.

Én terhesen nem tapasztaltam ilyet. Szülés óta apám felesége szokta kérdezni, hogy van a baba. Én válaszolok, hogy köszöni jól van és megkérdezem hogy van apa. Kb ennyi, egyszer megsértődött de egyszerűen nem veszi észre magát és úgy is csak a baba érdekli, így végülis engem sem különösebben hat meg az ő testi-lelki világa. Én nem foglalkozok vele. Ma pont hozzájuk megyünk ebédelni csak apám miatt de én előre tartok az egésztől, igaz más okok miatt is.

2015. dec. 27. 10:19
 2/7 anonim ***** válasza:
75%
Lehet hogy kiboritanam a "bilit" :D Nekem be szokott jonni ha megmondom az oszintet pl anyukamnak.Akkor 1-2 napig nem szol utana jobb lesz mint volt :D Elgondolkodik rajta olyankor,hogy en mas vagyok nem ugy nevelem a manokat mint szeretne! Utana minden ok.Szerintem mond el ami zavar neki negyszemkozt mert ha meglesz az unoka..? Akkor meg rosszabb lesz lehet..Azert is jo ha elmondod neki mivel nem tud rola,hogy ez zavar teged es azt hiszi nektek bejon a viselkedese! Sok sikert :)
2015. dec. 27. 10:59
 3/7 NikiDávid ***** válasza:
13%
Jo neked! A ferjem! Volt cafkajarol akivel anno 1 evet voltak együtt kepeket csinalt terhesen tortat rendelt szulnapjara szo szerint lecummantotta holgyet! Kulon valtak jottem en feleseg engem nem h leszar de megalazott leszegyenitett stb stb..... Örulnek ha az en anyosom szeretne egy kicsit is! Ja es semmit nem vett eddig gyereknek egy turkalos badyt sem..... "100 ft" 39 hkm! 😒😒
2015. dec. 27. 11:07
 4/7 A kérdező kommentje:

nem tudom, szóljunk-e neki. végül is tényleg lehet, hogy annyira nem mozog a realitás talaján, hogy felmérje, hogy nem viselkedik normálisan. akkor pedig tájékoztatni kell róla, de nem tudom, hogy egy 70 évesnek mit lehet mondani és mit nem.:)

nem tudom, mit fog tenni, ha majd itt lesz a gyerek, de havonta egyszer egy órányi ottlétet biztosan kibírunk, max. utána kitomboljuk magunkat a férjemmel:))

3: hűha, biztosan nagyon szörnyű lehet az anyósod és a párod volt szerelme, ha ennyire csúnya szavakkal illeted őket. sajnálom. de ugye egyik végletből a másikba se lehet esni.

2015. dec. 27. 11:12
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A 2-es szerintem leírt mindent. Egyébként attól, hogy 72 éves még nem hülye, a nagymamám 86 évesen is pontosan tudta, mit miért mond, és tesz, és néha igenis el kellett vele beszélgetni. Nem kell bunkón, lehet azt kedvesen, de határozottan is.

Kezdheted azzal, hogy nagyon örülsz, hogy ennyire várja az unokát, viszont úgy érzed, hogy az, hogy veled mi van már nem is érdekli, és rosszul esik, hogy mindig csak róla kérdez, és folyamatosan a hasadat fogja, emiatt neked sokszor rossz érzésed van. Szeretnéd, ha továbbra is jó kapcsolatban lennétek, és ha örömmel várhatnád a vele való találkozást, nem pedig attól tartva, hogy minden a baba körül forog, és te mégcsak nem is ehetsz meg nyugodtan azt, amit szeretnél, miközben annyira figyelsz, hogy minden rendben legyen. Szeretnéd, ha rád bízná a babával kapcsolatos dolgokat, mert te tudod eldönteni, hogy neked és a babádnak mi a legjobb, és szeretnéd, ha egy kicsit rátok is többet figyelne, mert ez neked nagyon furcsa. Aztán zárhatnád pl. azzal, hogy megint elmondod, hogy viszont annak nagyon örülsz, hogy ennyire várja, hiszen ti is nagyon várjátok.

Mindezt, ha személyesen nem megy, és szerinted nem fogná fel, egy szép levélben is le lehet írni, és oda lehet neki adni, kérni, hogy olvassa el. Ha le van írva, akkor ráadásul valószínűleg jobban fel is fogja, és nem tudja semmissé tenni,meg elfelejteni olyan könnyen, mintha szóban beszélnétek meg.

2015. dec. 27. 12:46
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha pedig legközelebb együtt esztek valahol, akkor ne hagyd, hogy helyetted rendeljen, vagy módosítsa a rendelésedet. Fogd meg a kezét, nézz a szemébe, és mondd neki kedvesen, hogy majd te rendelsz magadnak, pontosan tudod, hogy mit szeretnél enni:)
2015. dec. 27. 12:47
 7/7 anonim ***** válasza:
Ne hagyd, hogy beleszóljon, amikor ott lesz a baba ez csak még sokkal rosszabb lesz. Nem hiszem, hogy elég lesz utólag kitombolni magad majd. Én ezt tudom tanácsolni. Sokszor idejében kell megfogni a dolgokat.
2015. dec. 27. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!