Milyen volt a második terhességetek az elsőhöz képest?
Elsőnél csak a hasam nőtt.
Na, a második... Borzalmas volt. Aranyér, visszér, vizesedés, szeméremcsont fájdalom, a hasam 20 m séta után nagyon fájt, vashiányos lettem, aztán majdnem cukros (diétával megúsztam).
De a szülés kárpótolt, mert az elsőhöz képest egy álom volt.
Az elsőnél véreztem az elején, és 20. héttől is előfordult vérezgetés. Hànyinger semmi, étvàgyam szuper, pont eleget hìztam, és 39. héten gazdagabb lettem aranyérrel.
Màsodiknàl semmi vérzés, első trimeszterben baromi rossz étvàgy, alacsony vérnyomàs, rengeteg fejfàjàs.
Alapvetően mindegyiket panaszmentesnek és könnyűnek minősìteném,a màsodiknàl most félidős vagyok.
Nekem sokkal jobb volt.
Az elsőnél minden zizzenésre figyeltem, a másodiknál semmire nem volt időm, csak tudatosult, hogy jon a tesó és aztán hogy már mozogni sem tudok, akkor a ahasam. A köztes időben a nagyot hajkurásztam és láttam el. Nagyon aktív terhesség volt amúg ymindkettő és könnyű a szülés, de a második túltett az elsőn is (50p volt az egész összesen, vajúdással együtt).
A szülés után pedig míg az elsőnél 1 hétig alig tudtam járni, a másodikkal már a kórház másnapján rohantam a városba ügyeket intézni. Elsőnél 8 hétig véreztem, másodiknál 2+1 hétig. 1. után 6 hónappal jött meg a menstruáció, másodiknál pontosan a 4. héten. Szóval nagyon más volt és sokkal pörgősebb.
Az elsőnél csak egy kis émelygés volt az első trimeszterben, utána álomterhességem volt. Mondjuk az utolsó hetekben küzdöttem a gyomorégéssel.
Most várom a másodikat, félidős vagyok, de a pocakom már óriási az elsőhöz képest. Az első trimeszterben az émelygés mellett rettenetesen puffadtam. A lábaim nagyon görcsölnek, annak ellenére, hogy szedem a magnéziumot. Ha lépcsőzök húzom őket magam után. Az alvással is vannak gondok már most.
Egyelőre ennyi, és ki tudja mi jön még... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!