Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit gondoltok a választott...

Mit gondoltok a választott nevünkről? Illetve van valami javaslatotok második névnek?

Figyelt kérdés
Nem tudjuk még a babánk nemét, de már a terhesség előtt is tudtuk, hogy milyen nevet szeretnénk. Ha lányunk lesz, akkor Fodor Olívia Julianna lesz a neve. Mit gondoltok erről a névről? Ha fiunk lesz, akkor Fodor Olivér lesz a neve, de kéne egy második név is, lehetőleg valami különleges. A nevek jelentése nagyon fontos nekem, tudtok valami szépen hangzó, különleges fiúnevet második névnek?
2015. dec. 17. 11:27
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

szerintem bőven elég 1 keresztnév

az Olívia és az Olivér is szép ezek mellé nem kéne másik

2015. dec. 17. 11:36
 2/19 A kérdező kommentje:
Az Olívia mellé mindenképpen adjuk majd a Juliannát, mert a nagymamámat is úgy hívják. És az Olivér mellé is szeretnék egy szép nevet, mert se az Olíviának se az Olivérnek nincs túl nagy jelentése (olajfa, és olajfa ültető). A Julianna jelentése viszont ragyogó, ami szerintem nagyon illene :) Egy ilyen szép jelentéssel bíró második név kéne az Olivér mellé is.
2015. dec. 17. 11:40
 3/19 anonim ***** válasza:

A keresztnevek önmagukban tetszenek ,de a vezetéknévvel együtt nekem túl sok az "o" betű.DE ez az én véleményem,ami nem feltétlenül egyező a tiéddel :)

Második fiúnévként valami teljesen más csengésű név lenne jó,például Zénó.

2015. dec. 17. 11:41
 4/19 anonim ***** válasza:
Kislányom az Olívia Flóra nevet kapta, ha fiúnak születik, akkor Olivér Ábel vagy Olivér Máté lett volna.
2015. dec. 17. 11:42
 5/19 anonim ***** válasza:

Mármint fiúba is 2 keresztnevet szeretnétek? Szépek ezek a nevek, amiket választottatok és jó a vezetéknév is :)

Fodor Olivér Zétény? Nekem nagyon tetszik a Zétény, de hát ez ízlés kérdése, hogy kinek mi :D

2015. dec. 17. 11:43
 6/19 anonim ***** válasza:

Mondjuk nagy jelentése nincs a Zéténynek...Vő

5-ös voltam

2015. dec. 17. 11:45
 7/19 anonim ***** válasza:
Ágoston = fenséges, fennkölt.
2015. dec. 17. 11:47
 8/19 anonim ***** válasza:

Máté a jelentése miatt is, illetve nekem a névhez is nagyon passzol.

A mi kisfiúnk is Olivér lesz. Kislányra még csak névötleteink vannak: Zita és a Blanka

2015. dec. 17. 12:01
 9/19 A kérdező kommentje:
Mit gondoltok a Lénárd névről? Fodor Olivér Lénárd. A Lénárd jelentése erős, mint az oroszlán. Ami illene is szerintem, mert a horoszkóp szerint is oroszlán lesz a babánk :)
2015. dec. 17. 12:07
 10/19 anonim ***** válasza:

Én írtam a Mátét, és nekem megfordult a fejemben a Lénárd javaslatként, de elvetettem, emrt azt hittem csak nekem tetszik az a név.

Szóval szerintem tök jó.

2015. dec. 17. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!