Jelenleg nincs választott orvosom, és elképzelhető, hogy már nem is lesz. Ilyenkor bármelyik kórházban szülhetek, vagy csakis kizárólag a lakhelyhez tartozóban?
TB rendezett. Eddig 3 külön helyre jártam terhesgondolzásra (XII. ker., SOTE, majd XIV. ker.), 27 hetes terhes vagyok. Mi történik akkor, ha egy teljesen más kerületben lévőbe megyek be szülni, mert az szimpatikus? Elküldenek oda, ahová "tartozom"? Nem hiszem, hogy lesz választott orvossom, eddig három különböző dokinál voltam, de egyik sem volt meggyőző sajnos. Az előző nőgyógyászom, akinél az első gyermekemet is szültem, nyugdíjba vonult. A terhesség elején nagy keresésbe fogtam (akkor szólt ugyanis, hogy ő már nem vállal szülsét), de vagy túl figyelmetlennek találtam az orvost, vagy túl sokat kért a szülésért (ő határozta meg a szülésznőt is, így lett volna 250ezer...). Nagyon szívesen adok hálapénzt a szülést követően akkor is, ha "csak" ügyeletes orvosnál szülnék, ha valóban odateszi magát, és nem félvállról veszi a dolgot...
Az eddigi kerületek kórházai sem voltak annyira szimpatikusak, mivel vagy nincs látogatás vagy valami más van a dologban. A lényeg, hogy azért ezekre a helyekre mentem, mert az eddigi orvosok ott vállalnal szülést. De mivel náluk már nem szeretnék szülni, így gondolkodom abban, hogy egy teljesen másikba mennék, ahol tuljadonképpen jelenleg nem ismerek senkit, de a fórumokat olvasva - a leginkább bababarátnak tűnnek. Szóval, fogdnak ott is, ha nem jelzem előre az ott szülés szándékát? Köszi!
jól írja az első, nincs kórház választás, csak orvos.
ha mondjuk mentőt kell hívni, akkor ha van orvosod, a kiskönyvedben benne lesz és oda visz ahol van, egyéb esetben a területihez.
ha te bemész és előrehaladott már, akkor nem küldenek el, de ha mondjuk besétálsz 10 percesekkel egy idegen kórházban, elkérik a lakcímkártyádat akkor elméletileg tovább kell küldenie, csak sürgős esetben láthatnak ott el
A mentő a legközelebbibe visz, nem érdekli, hol laksz, csak az, hogy mielőbb ellássanak. De a mentő csak akkor jön ki, ha véres vagy zöld a magzatvíz.
A területileg illetékes kórházba kell menned. Ha nem ötpercesek a fájások, nem fognak másikban ellátni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!