Szerintetek elképzelhető, hogy progipótlással megakadályozzuk a természetes szelekciót és beteg baba lesz?
Érdekes, amit a 2-es ír. Ismerek néhány olyan családot, ahol beteg baba született, illetve olyanokat is, akiknek szülés után rövid idővel meghalt a baba. Egyik sem kapott semmilyen kezelést, sőt mindegyiknek épp azért volt váratlan, mert teljesen problémamentes terhesség után, makk egészséges anyukákkal történt mindez.
Sok lombikos, inszemes ismerősöm is van, akik nyilván kaptak kezelést, többek között progeszteronpótlást és mindegyik gyerek egészséges. A mi lányunk is egészséges, én a 14. hétig szedtem napi 6 szem utrogestant. (Természeseten ez nem reprezentatív felmérés, csak az én személyes tapasztalatom.)
Hiába a progipótlás ha beteg a baba és leáll a szive. Pl az utrogestan nem csodaszer. Arra használ ha valakinek sargatest elégtelenség miatt menne el a baba. És ment el baba emellett is már, akkor nem hormon gond volt a baj hanem más.
Amúgy én se lennék már terhes Angliában. 6 és 12 hetes kor között progipotlas.. Ettől még nem lesz beteg a babánk. :)
En errol megkerdeztem a dokim, es hatarozottan allitotta, hogy ha beteg a baba, progipotlas nem fog segiteni, max kicsit nehezebben indul be a veteles. Progi csak es csak is akkor segit, ha az anyukanak sargatest elegtelensege van , sajnos a vetelesek 50%-nal ez a felelos. En is kaptam potlast, azota minden rendben :)
17 hetes kismami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!